menu
zoek

Nieuws Zuidland

Tweede aanhouding na dodelijk schietincident Zuidland

vrijdag 25 november 2022, 13:55 uur

Op de Zoetemanring in Zuidland vond zondagavond 20 november rond 22.30 uur een schietincident plaats. Een 41-jarige Zuidlander kwam daarbij om het leven. Diezelfde avond werd een 35-jarige verdachte uit Weert aangehouden.

Waar: Zoetemanring in Zuidland

Bron foto: Jeffrey Jacobs - Nieuws op Beeld Die zondagavond werden buurtbewoners rond 22.30 uur opgeschrikt door verschillende knallen. Op de Zoetemanring is het 41-jarige slachtoffer neergeschoten. Toegesnelde agenten hebben de man nog geprobeerd te reanimeren, maar dit mocht helaas niet meer baten. Hij overleed ter plekke. De politie startte direct een onderzoek waarbij sporen werden veilig gesteld en buurtbewoners werden bevraagd.  Verdachte aangehouden na crash auto Ooggetuigen meldden dat kort na het horen van de knallen een grijze personenauto met hoge snelheid de wijk uitreed. De bestuurder van de auto negeerde het stopteken van de politie waarop de achtervolging werd ingezet. Niet veel later crashte de auto op de A15 ter hoogte van Europoort, de 35-jarige bestuurder werd aangehouden. Hij raakte tijdens de crash gewond en werd voor een korte behandeling naar het ziekenhuis gebracht. In zijn auto troffen collega’s een vuurwapen. Onderzoek moet uitwijzen wat de rol van de bestuurder is en of het vuurwapen hierbij gebruikt is.  Tweede aanhouding Het onderzoek dat direct in gang werd gezet leidde naar een 45-jarige man uit Zuidland. Hij werd vrijdagochtend in zijn woning aangehouden door team parate eenheid en aansluitend werd zijn woning doorzocht door rechercheurs. Oproep aan getuigen De politie is nog altijd op zoek naar mensen die mogelijk iets gezien hebben op de avond van het dodelijk schietincident en/of in de dagen vooraf. Ook wanneer u over een cameradeurbel bezit of een auto met cameraopname komt de politie graag met u in contact. Hoe klein iets soms ook lijkt, alle informatie kan de politie helpen in dit onderzoek. Contact opnemen kan via onderstaande opties.   


» Politie.nl


Kaart nieuws Zuidland. Locatie nieuws: 51.82676 / 4.25142 Zoetemanring
Zoetemanring in Zuidland


vrijdag 25 november 2022, 15:19 uur
Opnieuw aanhouding na fatale schietpartij Zuidland: 45-jarige man opgepakt
de TelegraafDe politie heeft vrijdag een tweede man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij zondagavond in Zuidland. Het gaat om een 45-jarige man die in een woning in Zuidland is opgepakt. Het dodelijke slachtoffer van de schietpartij is een 41-jarige man uit de Zuid-Hollandse plaats.
» de Telegraaf
vrijdag 25 november 2022, 14:44 uur
Politie pakt tweede verdachte op voor dodelijk schietincident Zuidland
RTV RijnmondDe politie heeft vrijdagochtend een tweede verdachte aangehouden voor het dodelijke schietincident op de Zoetemanring in Zuidland. De verdachte is een 45-jarige man, hij is vandaag in Zuidland aangehouden.
» RTV RijnmondFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Rijnmond

Meer nieuws uit Zuidland

25 februari 14:06Video | Hulpdiensten rukken uit na omslaan pontje in Zuid-Hollands natuurgebied
29 november 21:27‘Geliquideerde epo-handelaar was verdachte in groot crystal meth-proces’
25 november 15:19Opnieuw aanhouding na fatale schietpartij Zuidland: 45-jarige man opgepakt
21 november 13:42Inwoners Zuidland geschokt door fatale schietpartij: ’Zijn vrouw begon heel hard te gillen’
21 november 13:25Man (35) uit Weert opgepakt na dodelijke schietpartij in Zuid-Holland
18 augustus 12:49‘Reus’ Daan Hoole maakt op aandringen van Mads Pedersen debuut in grote ronde
5 februari 20:27Bewoners zorgcentrum in Zuidland kunnen niet terug na grote brand
24 januari 20:00Schedels in plastic zak blijven mysterie: ‘Misschien dat een verzamelaar ze beu was?’
20 oktober 08:15Zeer grote brand in bedrijfsverzamelgebouw
4 mei 06:47Grote overslaande brand in loods in Zuidland
RSS.