menu
zoek

Nieuws Woensdrecht

Gemeente Woensdrecht / Breda - Onderzoek nepagenten babbeltrucs: Politie houdt verdachte aan

woensdag 14 augustus 2024, 15:08 uur

De politie hield woensdagochtend 14 augustus 2024 in een woning in Breda een 24-jarige man uit die plaats aan. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij meerdere oplichtingszaken in de gemeente Woensdrecht. De politie vermoedt dat de man zich begin juni in ten minste vier gevallen voordeed als politieagent en op die manier voor ongeveer 50.000 euro aan geld en sieraden heeft buitgemaakt.

Al langere tijd komen bij de politie meldingen binnen van mensen die telefonisch zijn benaderd door een nepagent en kort na dat telefoontje bezoek krijgen van een andere nepagent die waardevolle spullen en geld veilig komt stellen. Begin juni kregen we onder andere meldingen uit de gemeente Woensdrecht. In een aantal gevallen bleek dat het de oplichters gelukt was hun slachtoffers te bestelen. De politie stelde direct een onderzoek in naar deze laffe diefstallen en deed onder andere buurt- en sporenonderzoek. Het onderzoek heeft geleid tot de aanhouding van de 24-jarige verdachte. De politie zet het onderzoek voort. Blijven waarschuwen Omdat wij nog altijd veel meldingen van dit soort oplichtingspraktijken/ babbeltrucs krijgen, proberen we op diverse manieren mensen te waarschuwen. We willen benadrukken dat de politie nooit op deze wijze mensen telefonisch benadert en bijvoorbeeld naar hun kostbaarheden vraagt. Ook niet als we bezig zijn met een rechercheonderzoek, inbrekers hebben aangehouden enzovoorts. We willen u dan ook met klem vragen niet op dit soort vragen in te gaan. Wat kunt u doen? Hang direct op als u wordt gebeld door iemand die zegt van de politie te zijn en die vraagt naar kostbaarheden, zoals geld, sieraden of bankgegevens Noteer als dat lukt de naam van degene die u gebeld heeft en het telefoonnummer dat gebruikt werd  Bel de politie via 0900-8844 en controleer via hen of u echt gebeld bent door een politiemedewerker Als u wel al informatie heeft doorgegeven: laat niemand binnen! Als er iemand voor de deur staat: Doe de deur niet zomaar open voor iemand die zegt van de politie te zijn. Vraag eerst om het politiepersoneelsnummer van degene die voor de deur staat en bel ook in dit geval eerst de politie, via 112, om het nummer te checken. Een echte politieagent vindt het helemaal niet erg om te wachten terwijl u controleert of alles in orde is. Een echte politieagent kan zich altijd legitimeren met een politielegitimatiebewijs. Dat is een kaart met daarop de naam, het personeelsnummer en een pasfoto. Een politiemedewerker in ‘burgerkleding’ moet altijd uit eigen beweging het politielegitimatiebewijs laten zien. Meer hulp nodig Heeft u oudere ouders, een lieve opa en oma, bent u mantelzorger of zorgverlener van een ouder iemand? Praat dan met degene waar u voor zorgt over dit soort criminaliteit. Op onze website staat informatie die u daarbij kan helpen. Waarschuw zoveel mogelijk mensen in uw omgeving, om te voorkomen dat meer mensen het slachtoffer worden van deze vorm van criminaliteit!


» Politie.nl

Kaart nieuws Woensdrecht. Locatie nieuws: 51.40829 / 4.34227


donderdag 15 augustus 2024, 12:20 uur
Nepagent (24) opgepakt die mensen voor halve ton oplichtte
Omroep BrabantEen 24-jarige man uit Breda is woensdag in zijn huis opgepakt nadat hij vermoedelijk als nepagent mensen heeft opgelicht in de gemeente Woensdrecht. De politie verdenkt hem ervan voor 50.000 euro aan sieraden en geld te hebben buitgemaakt door slachtoffers te laten geloven dat ze die aan hem af moesten staan. De meldingen over nepagenten die actief waren in de gemeente Woensdrecht kwamen begin juni bij de politie binnen.
» Omroep Brabant



Meer nieuws uit Woensdrecht

15 augustus 12:20Nepagent (24) opgepakt die mensen voor halve ton oplichtte
11 juli 20:17Motorrijder (31) uit Antwerpen overlijdt na botsing met trekker in Woensdrecht
15 februari 16:04Vandaag is de warmste 15 februari ooit
11 januari 13:15Geluksvogel die €30 miljoen rijker is door oudejaarstrekking meldt zich eindelijk
8 januari 12:50Een week na Oudejaarstrekking wacht 30 miljoen euro nog op winnaar
3 januari 16:25Woensdrecht in ban van 30 miljoen: ’Ik hoop zo dat het iemand uit het dorp is’
1 januari 18:2830 miljoen euro gewonnen in de Staatsloterij: ben jij de winnaar?
16 juni 14:54Hitterecord: niet eerder duurde een regionale hittegolf in juni zo lang
12 juni 17:18Ook in Limburg is regionale hittegolf een feit
11 juni 16:30In de keuken tijdens hittegolf: 'Hier is het nog 5 graden warmer'
8 februari 15:08Drone van man (53) veroorzaakt bijna botsing met Chinook bij vliegbasis Woensdrecht
14 november 10:29Eerste nachtvorst in Brabant: -1,4 graden
17 september 13:26Man (45) met wapens in auto aangehouden
19 juli 16:30Humor helpt Woensdrecht door snikhete dag: ’Gewoon niet aan denken...’
2 juli 12:25Acht auto's afgepakt bij verkeerscontrole op en rond A4 bij Woensdrecht
17 juni 18:46Na tropische vrijdag volgt een snikhete zaterdag met kans op smog
21 september 09:56Eerste grondvorst van het jaar is een feit, 'oudewijvenzomer' op komst
29 maart 15:59Eerste officiële warme dag in Brabant; 20 graden bij alle meetstations in de provincie
RSS.