menu
zoek

Nieuws Utrecht

Weer vier verdachten gemeld rellen Utrecht

woensdag 19 juni 2024, 11:16 uur

De voetbalwedstrijd tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles was zondag 26 mei uitgelopen op rellen. Supporters belaagden de politie met fors geweld, waaronder stenen en ijzeren staven. Nieuwe verdachten werden getoond in de uitzending van Opsporing Verzocht.

De rellen Na de wedstrijd zochten supporters elkaar op. De ME probeerde dit te voorkomen, maar werd aangevallen met stenen, pionnen en fietsen. ME-voertuigen raakten beschadigd. De burgemeester kondigde een noodbevel af en de ME trad op met wapenstokken, honden en er werden zelfs waarschuwingsschoten gelost. Rond 23:00 uur was de orde hersteld. Omstanders en politiemensen raakten gewond, één agent moest naar het ziekenhuis. Resultaat Opsporing Verzocht 18 juni Dinsdag 18 juni werd voor de tweede keer een aantal verdachten getoond in Opsporing Verzocht. Na deze uitzending hebben wederom vier verdachten zich gemeld. Deze verdachten, uit Utrecht, Wijk bij Duurstede en Bilthoven, zullen op een later moment worden verhoord. Update: Eerder aangehouden verdachten Maandag 17 juni en dinsdag 18 juni werden in totaal acht verdachten aangehouden. Het gaat om mannen uit Utrecht, Maarssen, Vleuten en Houten. Twee van deze verdachten zitten nog vast. Zes werden dinsdag 18 juni na verhoor heengezonden. Vijf van deze mannen zijn nog steeds verdachten in het onderzoek. En één man is geen verdachte meer.   Onderzoek gaat verder Het onderzoeksteam is doorlopend bezig met het uitkijken van al het beeldmateriaal van die avond op zoek naar de verantwoordelijken voor de rellen.  Alle verdachten die wij nu nog zoeken zijn te vinden op de gezocht pagina. Herkent u één van de verdachten? Bel dan met de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of tip anoniem via 0800-7000.


» Politie.nl

Kaart nieuws Utrecht. Locatie nieuws: 52.08869 / 5.09520


dinsdag 18 juni 2024, 15:53 uur
Acht verdachten aangehouden voor rellen Utrecht en nieuwe beelden
Politie.nlDe voetbalwedstrijd tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles was zondag 26 mei uitgelopen op rellen. Supporters belaagden de politie met fors geweld, waaronder stenen en ijzeren staven. Acht verdachten zijn deze week buiten heterdaad aangehouden. Vanavond in Opsporing Verzocht nieuwe beelden van een aantal verdachten.
De rellen Na de wedstrijd zochten supporters elkaar op. De ME probeerde dit te voorkomen, maar werd aangevallen met stenen, metalen voorwerpen en fietsen. ME-voertuigen raakten beschadigd. De burgemeester kondigde een noodbevel af en de ME trad op met wapenstokken, honden en er werden zelfs waarschuwingsschoten gelost. Rond 23:00 uur was de orde hersteld. Omstanders en politiemensen raakten gewond, één agent moest naar het ziekenhuis. Aanhoudingen  Er is een groot onderzoek gestart om de identiteit van de relschoppers te achterhalen. Uit het onderzoek is de identiteit van meerdere verdachten bekend geworden. Maandag 17 juni en dinsdag 18 juni zijn in totaal acht verdachten aangehouden op verdenking van bedreiging, het opzettelijk proberen toe te brengen van zwaar lichamelijk letsel en het plegen van openlijke geweldpleging. Alle verdachten zitten vast voor verhoor. Het gaat om mannen Utrecht, Maarssen, Vleuten en Houten. Zelfmelders Na de rellen werden de betrokken relschoppers opgeroepen om zich te melden bij de politie. Dit hebben drie verdachten direct gedaan. Dinsdagavond 11 juni werden de eerste beelden gedeeld in de uitzending van Opsporing Verzocht en via social media. Hierna hebben nog drie verdachten zich gemeld. Deze verdachten, uit Vijfheerenlanden en Utrecht, worden verdacht van openlijke geweldpleging. Deze zes verdachten zijn inmiddels gehoord door de recherche. Nieuwe beelden verdachten Met deze aanhoudingen stopt het onderzoek niet. Het onderzoeksteam is doorlopend bezig met het uitkijken van al het beeldmateriaal van die avond op zoek naar de verantwoordelijken voor de rellen. Dinsdagavond 18 juni toont de recherche opnieuw beelden in Opsporing Verzocht van meerdere verdachten. Deze beelden worden ook gedeeld via de social media kanalen en zijn terug te vinden op politie.nl.

» Politie.nl
woensdag 19 juni 2024, 16:44 uur
Politie toont nieuwe beelden van heftige voetbalrellen
de TelegraafDe politie heeft opnieuw beelden vrijgegeven van verdachten die op zondag 26 mei 2024, na de wedstrijd FC Utrecht – Go Ahead Eagles, deelnamen aan ernstige rellen bij stadion Galgenwaard. Er is daarbij grof geweld gebruikt, waarbij ook omstanders gevaar liepen. Weet u iets over een of meerdere verdachten? Bel dan 0800-6070 of meld jezelf op politie.nl/meldjenu.
» de Telegraaf
woensdag 19 juni 2024, 12:00 uur
Nog vier relschoppers Galgenwaard melden zich bij politie
RTV UtrechtVier verdachten van de rellen na de wedstrijd tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles hebben zich gemeld bij de politie. Dat deden ze na een tv-uitzending van Opsporing Verzocht waar beelden van de relschoppers werden getoond.
» RTV Utrecht
dinsdag 18 juni 2024, 23:31 uur
Nog acht relschoppers rond voetbalwedstrijd Utrecht aangehouden
NU.nlDe politie heeft deze week nog eens acht verdachten aangehouden voor de rellen na de thuiswedstrijd van FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles op zondag 26 mei. Het gaat om mannen uit Utrecht, Maarssen, Vleuten en Houten.
» NU.nl
dinsdag 18 juni 2024, 21:05 uur
Politie geeft nieuwe beelden vrij van Galgenwaard-relschoppers
RTV UtrechtDe politie heeft nieuwe beelden vrijgegeven van verschillende verdachten die betrokken waren bij de ongeregeldheden rond de Galgenwaard na afloop van FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles eind vorige maand.
» RTV Utrecht
dinsdag 18 juni 2024, 20:58 uur
Meer aanhoudingen voor rellen na FC Utrecht - Go Ahead Eagles
NOSDe politie heeft de afgelopen week elf mensen aangehouden voor betrokkenheid bij de rellen na de play-offwedstrijd van FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles. Na die wedstrijd eind mei liep het in en buiten Stadion Galgenwaard uit de hand.
» NOS
dinsdag 18 juni 2024, 16:49 uur
Nog 8 aanhoudingen voor rellen FC Utrecht: politie toont opnieuw beelden verdachten
RTV UtrechtDe politie heeft gisteren en vandaag acht verdachten aangehouden voor de rellen na de wedstrijd tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles. Het gaat om mannen uit Utrecht, Maarssen, Vleuten en Houten, meldt de politie. Vanavond worden er bij opsporingsprogramma Opsporing Verzocht opnieuw beelden van relschoppers gedeeld.
» RTV Utrecht



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Utrecht
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: RTV Utrecht

Meer nieuws uit Utrecht

6 september 18:39Code geel tot 20.00 uur wegens stevige onweersbuien en hagel
6 september 09:50Opnieuw actie politiebonden: geen agenten bij Ajax-FC Utrecht
4 september 14:39Gezochte man in zaak dood treinschoonmaker meldt zich bij politie
3 september 17:18OM eist 9 jaar gevangenisstraf en tbs tegen Utrechtse 'Balije-steker'
3 september 15:27Utrecht start met aanpak voor natuurvriendelijke isolatie
3 september 08:42Dichte mist in Brabant: code geel weer ingetrokken
1 september 14:21FC Utrecht buigt ook tegen FC Twente achterstand om en blijft ongeslagen
30 augustus 23:27FC Emmen-aanvoerder Mike te Wierik: 'Jij denkt dat ik 'm per ongeluk op m'n hoofd kreeg hé'
30 augustus 19:38Liveblog: Wat kan FC Emmen op bezoek bij Jong FC Utrecht?
30 augustus 16:54Opnieuw drukke spits door afsluitingen A2 en A10, maar weinig extra vertraging
30 augustus 10:39Liveblog A2: Alle files voorbij, chaos volgens Rijkswaterstaat uitgebleven
30 augustus 07:15NS waarschuwt: treinen naar Arnhem en Schiphol komende weken 'heel druk'
29 augustus 19:12Theologische universiteiten verwelkomen tot drie keer zoveel eerstejaarsstudenten
28 augustus 13:33Utrechters trappen niet in nepagenten, politie waarschuwt voor babbeltruc
28 augustus 11:33112-nieuws: Nepagenten actief in Utrecht | Politievrijwilliger voor kinderporno aangehouden
25 augustus 09:56Ouders van Mike kunnen zijn zelfgekozen dood maar niet verwerken
23 augustus 22:33Jong FC Utrecht speelt gelijk tegen De Graafschap
23 augustus 22:03Nieuw verkeersinfarct bij Utrecht opgelost, maar werkzaamheden A2 niet voorbij
22 augustus 16:11OM: 21-jarige grafvernieler ook verdacht van afreizen naar IS-gebied
22 augustus 06:34Schade na explosie bij pand Croeselaan in Utrecht, geen gewonden
RSS.