menu
zoek

Nieuws Rotterdam

Politie neemt maatregelen rond Bilderdijkstraat en Olmendaal

zaterdag 13 mei 2023, 19:55 uur

Afgelopen nacht ging er zowel op de Olmendaal in Rotterdam-Zuid als op de Bilderdijkstraat in Rotterdam-West een explosief af bij een woning. Voor beiden incidenten is het opsporingsonderzoek in volle gang. Daarnaast neemt de politie zichtbare en onzichtbare maatregelen.

Waar: Olmendaal in Rotterdam

Wat de maatregelen precies zijn, kan vanwege het waarborgen van de effectiviteit niet worden gedeeld, maar in de wijken worden in ieder geval extra surveillances uitgevoerd. Daarnaast zullen ook onzichtbare, maatregelen genomen worden. De recherche doet er intussen alles aan om de zaken zo snel en zo goed mogelijk te onderzoeken. Vooralsnog ziet de recherche nog geen connectie naar de eerdere explosies in de stad, al moet daarbij gezegd worden dat de onderzoeken zich nog in een beginfase bevinden. Bij onderzoek zijn camerabeelden en informatie van buurtbewoners, getuigen en andere burgers van groot belang. Heeft u beschikking over een deurbelcamera, dashcam of bewakingscamera in deze straten of omliggende straten en is daarop rond de genoemde tijdstippen iets verdachts te zien, neem dan alstublieft contact op met de politie via 0900-8844 of laat de beelden achter via onderstaand tipformulier. Heeft u informatie die voor het onderzoek van belang kan zijn, deel dit alstublieft. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met M. op 0800-7000. U kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Het team TCI van de politie is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. U kunt uw informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via 088 - 661 77 34. Meer informatie over de explosie aan de Bilderdijkstraat, klik hier Meer informatie over de explosie aan de Olmendaal, klik hier   De politie zet alles op alles om ook in deze zaken zo snel mogelijk tot aanhoudingen te komen. Voor de explosies en schietpartijen zijn dit jaar al ruim 45 aanhoudingen gedaan. Gisteren nog hield de politie drie personen aan voor een explosie en een poging explosie op de Crooswijkseweg.


» Politie.nl


Kaart nieuws Rotterdam. Locatie nieuws: 51.88570 / 4.51617 Olmendaal
Olmendaal in Rotterdam


zaterdag 13 mei 2023, 11:30 uur
Getuigen gezocht explosie Bilderdijkstraat
Politie.nlIn de nacht van zaterdag 13 mei heeft er een explosie plaatsgevonden in een portiekwoning aan de Bilderdijkstraat in Rotterdam-West. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen.
Het is rond 01.30 uur als er een melding binnenkomt van een explosie. De bewoners van de woning in die portiek zijn geschrokken, maar gelukkig allemaal ongedeerd gebleven. Door de enorme rookontwikkeling zijn zij ter plekke gecontroleerd door de ambulance. Even later konden de bewoners van de drie appartementen weer terug hun woning in. De schade aan de portiek is goed te zien, gesproken ruiten en zelfs een ontzette pui. Het team explosievenverkenning en de forensische opsporing hebben ter plekke in en rondom de woning onderzoek gedaan. De recherche gaat verder met dit onderzoek. Camerabeelden, getuigen en informatie gezocht Voor het onderzoek zijn getuigen en camerabeelden zeer welkom. Heeft u beschikking over een deurbelcamera, dashcam of bewakingscamera in deze straten of omliggende straten en is daarop rond de genoemde tijdstippen iets verdachts te zien, neem dan alstublieft contact op met de politie via 0900-8844 of laat de beelden achter via onderstaand tipformulier. Heeft u informatie die voor het onderzoek van belang kan zijn, deel dit alstublieft. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met M. op 0800-7000. U kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Het team TCI van de politie is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. U kunt uw informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via 088 - 661 77 34.

» Politie.nl
zaterdag 13 mei 2023, 11:19 uur
Getuigen gezocht explosie in woning aan de Olmendaal
Politie.nlIn de vroege ochtend van zaterdag 13 mei heeft er een explosie plaatsgevonden in een woning aan de Olmendaal op Rotterdam-Zuid. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen.
Het is iets voor 05.00 uur als er een melding binnenkomt van een explosie. Als de agenten aankomen zien zij onmiddellijk de ravage die de explosie heeft veroorzaakt. Het was zo erg dat de twee bewoners met een hoogwerker uit de woning zijn gehaald. Zij zijn natuurlijk ernstig geschrokken, maar hebben gelukkig geen zware verwondingen. De ambulance heeft hen ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. Het team explosievenverkenning en de forensische opsporing hebben ter plekke in en rondom de woning onderzoek gedaan. De recherche gaat verder met dit onderzoek. Camerabeelden, getuigen en informatie gezocht Voor het onderzoek zijn getuigen en camerabeelden zeer welkom. Heeft u beschikking over een deurbelcamera, dashcam of bewakingscamera in deze straten of omliggende straten en is daarop rond de genoemde tijdstippen iets verdachts te zien, neem dan alstublieft contact op met de politie via 0900-8844 of laat de beelden achter via onderstaand tipformulier. Heeft u informatie die voor het onderzoek van belang kan zijn, deel dit alstublieft. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met M. op 0800-7000. U kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Het team TCI van de politie is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. U kunt uw informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via 088 - 661 77 34.

» Politie.nl
zaterdag 13 mei 2023, 12:53 uur
Ravage na explosies bij twee woningen in Rotterdam
CrimesiteBij twee woningen in Rotterdam-Zuid en Rotterdam-West hebben vrijdagnacht explosies plaatsgevonden. In beide gevallen vielen geen gewonden. Wel veroorzaakte een explosie in een woning aan de Olmendaal in Rotterdam-Zuid (foto) zo’n ravage dat de twee bewoners met een hoogwerker uit de woning werden gehaald.
» Crimesite
zaterdag 13 mei 2023, 07:13 uur
De teller loopt op: weer twee explosies in Rotterdam
RTV RijnmondHet was met twee explosies in Rotterdam een onrustige nacht. Dit keer ging het mis aan de Bilderdijkstraat in de wijk Spangen en aan de Olmendaal in Vreewijk. Bij een van de explosies raakte één iemand lichtgewond.
» RTV Rijnmond
zaterdag 13 mei 2023, 06:30 uur
Opnieuw explosies bij portiekflats in Rotterdam, ook in Amersfoort een ontploffing
NU.nlIn Rotterdam was het in de nacht van vrijdag op zaterdag weer onrustig. Er vonden twee explosies plaats bij portiekflats. Niemand raakte gewond, maar er is wel schade aan de portieken.
» NU.nl
zaterdag 13 mei 2023, 04:50 uur
Enorme schade na explosie bij woning
HardnieuwsROTTERDAM - Zaterdagmorgen 13 mei om 04.50 uur heeft een explosie plaatsgevonden bij de voordeur van een woning aan de Olmendaal in Rotterdam.
» HardnieuwsFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: RTV Rijnmond
Foto: NU.nl

Meer nieuws uit Rotterdam

24 september 07:49Video | Dak historische boerderij stort in bij brand in Rotterdam
23 september 17:36Afvalverwerker voor Utrechts afval tijdelijk onbruikbaar, gemeente zoekt alternatieve locaties
23 september 12:36Fremantle Highway komt aan in haven van Rotterdam
23 september 07:39Flatgebouw ontruimd na brand matras | Drie gewonden bij steekpartij centrum Rotterdam
21 september 19:23Fremantle Highway vertrekt uit Eemshaven 'Echt indrukwekkend'
21 september 09:59Groot ongeluk met vijf auto's op A4, weg bij Rotterdam en Den Haag uren dicht
20 september 03:00Mohssin werd doodgestoken bij Antwerpse club, familie vol vragen: ‘Waarom is hem dit aangedaan?’
17 september 11:59Omwonenden houden verdachte aan na explosie woning in Rotterdam
16 september 13:53Video: Romée Leuchter scoort bizarre goal voor Ajax tegen Excelsior
16 september 09:22Nieuwe camera's en nieuwe plekken: 51 Utrechtse flitspalen vervangen en verplaatst
14 september 19:13Politie Rotterdam onderzoekt interne vrouwonvriendelijke appgroep
8 september 21:49Twee treinen gestrand, airco’s kapot: bijna duizend passagiers de dupe
7 september 10:31Meerdere forse explosies in Rotterdam en Amsterdam (UPDATE)
6 september 10:15Man springt uit rijdend arrestantenbusje na aanhouding op vliegveld Rotterdam
5 september 09:32Explosie in Rotterdam-Zuid; Eindhovense woning beschoten (UPDATE)
5 september 09:21‘Opnieuw explosie bij woning moordverdachte Marokko’
4 september 18:30Groot verdriet na fatale aanrijding: ‘Ze waren nog niet zo lang verliefd’
4 september 06:04Willy is een hit op Instagram, precies om wie ze is: warm, grappig en hartstikke plat Zeeuws pratend
3 september 16:46Twee gewonden en zeven aanhoudingen bij schietincident café Rotterdam
3 september 16:10Twee aanhoudingen na explosie woning Rotterdam
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?