menu
zoek

Nieuws Hulten

Vier aanhoudingen na vondst drugslab

vrijdag 1 december 2023, 12:16 uur

De politie heeft donderdag 30 november vier mannen aangehouden aan de Broekdijk. Op die locatie werd een groot drugslab ontdekt (de foto in dit artikel is een stockfoto!).

Waar: Broekdijk in Hulten

De recherche was het lab op het spoor gekomen dankzij een tip. Uit voorzorg ging een arrestatieteam ter plaatse, zij hielden een 33-jarige man uit Den Haag, een 63-jarige man uit Bavel, een 40-jarige man uit Vroomshoop en een 30-jarige man uit Dordrecht aan. Zij zitten in beperking. Dat betekent dat ze alleen contact met hun advocaat mogen hebben. In een pand werd een werkend drugslab aangetroffen. Vermoedelijk werd in het lab synthetische drugs gemaakt. Er is een uitgebreid onderzoek gestart. Het ontmantelen van het lab gaat nog zeker tot zaterdag 2 december duren. Waaraan herken ik een drugslab? In een drugslab ruikt het sterk naar chemicaliën, zoals oplosmiddelen (aceton). Om te voorkomen dat het buiten ook zo ruikt, zijn kieren van ongebruikte ramen en deuren vaak afgedicht, bijvoorbeeld met purschuim. Afzuiginstallaties met koolstoffilters voeren vaak de lucht af via het dak. Drugslabs zitten vaak in de buurt van fabrieken of boerderijen die ook stinken (mestlucht). Daardoor valt de stank van het drugslab minder op.  Wat moet ik doen als ik een drugslab ontdek? Ga direct naar buiten, zodra u een vermoedelijk drugslab ontdekt. Breng uzelf in veiligheid. Ga er niet vanuit dat u veilig bent als u geen chemische geur ruikt.Er is altijd kans op giftige stoffen, een explosie of brand. Bel de politie op 112. Doe dit wel op enige afstand van het lab. U kunt ook bellen naar Meld Misdaad Anoniem op 0800 - 7000. Noteer, als de situatie veilig is, bijzonderheden, zoals: nummerborden, auto’s, signalementen en opvallende activiteiten.


» Politie.nl

Kaart nieuws Hulten. Locatie nieuws: 51.57323 / 4.94990 Broekdijk
Broekdijk in Hulten


zaterdag 2 december 2023, 14:40 uur
Politie verwijdert laatste drugsafval uit drugslab
HardnieuwsHULTEN - Zaterdagmiddag 2 december heeft specialistisch team Landelijke Faciliteit Ontmantelen van de politie het drugslab aan de Broekdijk in Hulten leeggehaald.
» Hardnieuws
zaterdag 2 december 2023, 14:12 uur
Drugslab ontmanteld, drie vrachtwagens nodig om troep af te voeren
Omroep BrabantDe politie en medewerkers van een gespecialiseerd bedrijf hebben een groot deel van deze zaterdag nodig gehad om in Hulten het drugslab te ontmantelen, dat donderdag was ontdekt. Er waren drie vrachtwagens nodig om alles wat in de schuur stond, waaronder vaten en ketels, af te kunnen voeren. Daar zat ook een grote ketel van twee bij drie meter bij.
» Omroep Brabant
vrijdag 1 december 2023, 19:00 uur
Vier aanhoudingen bij inval drugslab in Hulten
CrimesiteDe politie heeft donderdag vier mannen aangehouden aan de Broekdijk in het Brabantse dorp Hulten na de vondst van een groot drugslab. De politie meldt vandaag dat de ontmanteling van het lab nog zeker tot zaterdag gaat duren. Volledige beperkingen De recherche kwam het lab op het spoor na een tip.
» Crimesite
vrijdag 1 december 2023, 13:21 uur
Man uit Bavel opgepakt bij ontmanteling van drugslab in Hulten
BN DeStemHULTEN - Bij de ontmanteling van een groot drugslab aan de Broekdijk in Hulten heeft de politie een 63-jarige man uit Bavel in de boeien geslagen. Hij komt als enige van de vier verdachten uit Brabant. Verder pakte de politie mannen uit Den Haag (33), Dordrecht (30) en Vroomshoop (40) op.
» BN DeStem
vrijdag 1 december 2023, 13:19 uur
Vier aanhoudingen na vondst drugslab in Hulten
Blik op NieuwsDe politie heeft donderdag vier mannen aangehouden aan de Broekdijk in Hulten. Op die locatie werd een groot drugslab ontdekt.
» Blik op Nieuws
vrijdag 1 december 2023, 12:20 uur
Drugslab op boerderij ontmanteld
HardnieuwsHULTEN - Vrijdag 1 december heeft de politie het aangetroffen drugslab ontmanteld aan de Broekdijk in Hulten.
» Hardnieuws



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: Hardnieuws
Foto: BN DeStem

Meer nieuws uit Hulten

27 januari 13:50Drugslab gevonden in huis dat voor 1,4 miljoen euro te koop staat: had de makelaar dit moeten weten?
23 januari 12:51Groot drugslab in Hulten zorgt voor lange sluiting: terrein en gebouwen een jaar op slot
2 december 14:40Politie verwijdert laatste drugsafval uit drugslab
30 november 11:33Geblinddoekt en ingepakt: vier verdachten opgepakt bij werkend drugslab
14 november 13:42Fietser overleden na aanrijding met trein in Hulten
20 oktober 06:33Schrik achtervolging op ontsnapte tbs’er: ‘Er klonken meerdere schoten, het was echt onveilig’
22 mei 06:17Vader zonder rijbewijs voor tiende keer betrapt achter het stuur, zoon is auto nu kwijt
10 april 15:15Jongen vast tussen dakraam auto bij Hulten
17 mei 10:07Man (31) aangehouden voor bezit vuurwapen en 2100 euro valse biljetten in Hulten
RSS.