menu
zoek

Nieuws Hulten

Halsteren, Hulten - Man gewond bij aanhouding

donderdag 19 oktober 2023, 15:26 uur

Na een achtervolging door een gedeelte van Brabant is donderdagmiddag een man aangehouden. Bij die aanhouding is meerdere malen geschoten door de politie.

Waar: Broekdijk in Hulten

Op donderdag 19 oktober 2023 om 12.00 uur kwam er een melding binnen bij de politie vanuit een instelling in Halsteren. Er was een man ontsnapt. De man zou een gevaar voor zichzelf en anderen zijn. Hij zou mogelijk ook gewapend zijn.   Achtervolging Korte tijd later zien we de man in een auto rijden in de omgeving van Etten-Leur. De achtervolging wordt ingezet en meerdere eenheden, ook van de landelijke eenheid, sluiten aan. Een helikopter volgt de auto vanuit de lucht. Het gaat met hoge snelheden op binnendoor wegen en snelwegen. Via Etten-Leur naar Breda, dan via de snelweg in de richting van Tilburg. Bij de afslag Bavel in de richting van Rijen. Via Alphen weer terug om uitendelijk te eindigen in Hulten. Aanhouding Vanuit de helikopter wordt gezien dat de auto schade mogelijk oploopt en niet verder meer kan rijden. De bemanning ziet dat de verdachte met een vuurwapen uitstapt en weg rent. Korte tijd later wordt hij aangehouden. Er is meerdere malen door de politie geschoten en de man raakt gewond. Er wordt medische hulp voor hem geregeld en hij wordt onder bewaking naar het ziekenhuis vervoerd. De Rijksrecherche is op de hoogte gesteld van het vuurwapengebruik door de politie en stelt een onderzoek in.


» Politie.nl

Kaart nieuws Hulten. Locatie nieuws: 51.58806 / 4.95832 Broekdijk
Broekdijk in Hulten


vrijdag 20 oktober 2023, 06:33 uur
Schrik achtervolging op ontsnapte tbs’er: ‘Er klonken meerdere schoten, het was echt onveilig’
de Stentor,,Het was wel een beetje eng.” Bij zorgboerderij Jo-Anna Hoeve in het Brabantse Hulten schrokken ze donderdagmiddag van de politieachtervolging voor hun deur. ,,Ga naar binnen, ga naar binnen, werd er geroepen.” Enkele tientallen meters verderop werd de ontsnapte tbs’er aangehouden.
» de Stentor
donderdag 19 oktober 2023, 17:54 uur
Ontsnapte tbs'er neergeschoten: cliënten van zorgboerderij erg geschrokken
Omroep BrabantDe ontsnapping van een gewapende tbs’er heeft een groep gehandicapte cliënten en begeleiders van zorgboerderij Jo-Anna aan de Broekdijk in Hulten flink laten schrikken. De groep hoorde de schoten, waarna de eigenares naar buiten ging om te kijken wat er aan de hand was. “De politie riep dat ik snel weer naar binnen moest gaan, omdat het niet veilig was.” Rond half een donderdagmiddag ontsnapte er een gewapende tbs’er uit een kliniek op Landgoed Vrederust in Halsteren.
» Omroep Brabant
donderdag 19 oktober 2023, 15:30 uur
Tbs’er neergeschoten tijdens achtervolging na ontsnapping uit kliniek
CrimesiteDe politie heeft donderdagmiddag in Hulten een ontsnapte, gewapende tbs’er achtervolgd en neergeschoten. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De aanhouding vond plaats na een lange auto-achtervolging.
» Crimesite
donderdag 19 oktober 2023, 14:49 uur
Politie schiet ontsnapte en gewapende tbs'er neer bij Brabants Hulten
NU.nlDe politie heeft na een achtervolging een verdachte neergeschoten bij het Brabantse Hulten. De man had een vuurwapen op zak en was eerder op donderdag ontsnapt uit een tbs-kliniek in Halsteren.
» NU.nl
donderdag 19 oktober 2023, 14:04 uur
Politie schiet gewapende tbs'er neer die was ontsnapt uit kliniek
Omroep BrabantEen gewapende tbs'er is donderdagmiddag bij Hulten gewond geraakt door politieschoten na een achtervolging. De 27-jarige man was eerder op de dag ontsnapt uit een kliniek waar ook tbs'ers worden behandeld op Landgoed Vrederust in Halsteren. Bij de achtervolging werd onder meer een politiehelikopter ingezet.
» Omroep Brabant
donderdag 19 oktober 2023, 13:49 uur
Uit kliniek ontsnapte man gewapend op de vlucht, politie schiet hem neer vlakbij kinderdagverblijf
BN DeStemHULTEN - De politie heeft donderdagmiddag met meerdere eenheden een uit de kliniek in Halsteren ontsnapte man (27) achtervolgd. Hij had een vuurwapen bij zich. In Hulten werd hij ingerekend waarbij agenten op hem schoten. De verdachte raakte gewond.
» BN DeStem
donderdag 19 oktober 2023, 13:49 uur
Gewapende tbs’er ontsnapt uit kliniek, politie schiet hem neer vlak bij kinderdagverblijf
de StentorDe politie heeft donderdagmiddag met meerdere eenheden een uit de kliniek in Halsteren ontsnapte man (27) achtervolgd. Hij had een vuurwapen bij zich. In Hulten werd hij ingerekend waarbij agenten op hem schoten. De verdachte raakte gewond.
» de Stentor
donderdag 19 oktober 2023, 13:49 uur
Gewapende tbs’er ontsnapt uit kliniek, politie schiet hem neer vlakbij kinderdagverblijf
de GelderlanderHULTEN - De politie heeft donderdagmiddag een man (27) neergeschoten die ontsnapt was uit ggz-kliniek Vrederust in Halsteren. De tbs’er had een vuurwapen bij zich en werd na een lange achtervolging in Hulten gepakt. Daar schoten agenten op hem.
» de GelderlanderFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Hulten

11 juli 13:25Verdachte aangehouden in Hulten voor bezit van wapen
10 juli 11:57Politie-inval en arrestatie op terrein topcrimineel Jan B.
22 mei 09:27Auto belandt in de sloot, enorme schade aan voertuig
27 januari 13:50Drugslab gevonden in huis dat voor 1,4 miljoen euro te koop staat: had de makelaar dit moeten weten?
23 januari 12:51Groot drugslab in Hulten zorgt voor lange sluiting: terrein en gebouwen een jaar op slot
2 december 14:40Politie verwijdert laatste drugsafval uit drugslab
30 november 11:33Geblinddoekt en ingepakt: vier verdachten opgepakt bij werkend drugslab
14 november 13:42Fietser overleden na aanrijding met trein in Hulten
20 oktober 06:33Schrik achtervolging op ontsnapte tbs’er: ‘Er klonken meerdere schoten, het was echt onveilig’
22 mei 06:17Vader zonder rijbewijs voor tiende keer betrapt achter het stuur, zoon is auto nu kwijt
10 april 15:15Jongen vast tussen dakraam auto bij Hulten
17 mei 10:07Man (31) aangehouden voor bezit vuurwapen en 2100 euro valse biljetten in Hulten
RSS.