menu
zoek

Nieuws Zwolle

Politie zoekt getuigen schietincident

donderdag 7 maart 2024, 17:39 uur

In het onderzoek naar het schietincident op de Rijnlaan gistermiddag komt de politie graag in contact met getuigen. De politie heeft ondertussen al heel wat mensen gesproken maar er zijn ongetwijfeld nog mensen waarmee wij nog niet hebben gesproken. Was u getuige of beschikt u over informatie of beelden die bij het onderzoek kunnen helpen, vul dan het onderstaande formulier in of bel met 0900-8844.

Waar: Rijnlaan in Zwolle

De politie kreeg gistermiddag rond 16.45 uur een melding van een schietincident aan de Rijnlaan in Zwolle. Aan het incident ging een aanrijding vooraf. Een 44-jarige man uit Zwolle kwam bij het schietincident om het leven. De politie hield gisteren een 42-jarige man uit Zwolle aan op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Beide personen kenden elkaar en aan het incident zou een langdurig conflict ten grondslag liggen. Als u over dat conflict meer informatie heeft, dan komt de politie ook graag met u in contact.    Het politieonderzoek naar de toedracht is in volle gang. Wijkagenten zijn vandaag aanwezig in de wijk en slachtofferhulp is ingeschakeld. Getuigen die graag gebruik willen maken van slachtofferhulp kunnen hiervoor contact opnemen met de politie of rechtstreeks bellen met slachtofferhulp. Bel hiervoor met 0900-0101 of kijk op www.slachtofferhulp.nl.   (2024105471 ^hk)  


» Politie.nl

Kaart nieuws Zwolle. Locatie nieuws: 52.52470 / 6.10422 Rijnlaan
Rijnlaan in Zwolle


vrijdag 8 maart 2024, 16:16 uur
Verdachte van dodelijk schietincident Zwolle blijft vastzitten
de TelegraafDe 44-jarige man die verdacht wordt van het op klaarlichte dag doodschieten van een man in Zwolle blijft nog zeker veertien dagen vastzitten. De verdachte uit Zwolle werd woensdag vlak na de schietpartij opgepakt.
» de Telegraaf
vrijdag 8 maart 2024, 16:16 uur
Verdachte van fatale schietpartij bij supermarkt Zwolle blijft vastzitten
NU.nlDe 42-jarige verdachte van de fatale schietpartij in Zwolle deze week blijft twee weken langer vastzitten. De man uit Zwolle werd woensdag vlak na de schietpartij opgepakt.
» NU.nl
vrijdag 8 maart 2024, 15:56 uur
Verdachte dodelijke schietpartij Zwolle blijft vastzitten
RTV OostDe 42-jarige man die woensdag aan het einde van de middag een 44-jarige plaatsgenoot zou hebben doodgeschoten, blijft minimaal twee weken vastzitten. Dat beslist de onderzoeksrechter. De Zwolse verdachte zit nog in volledige beperking en mag dus niet met de buitenwereld communiceren.
» RTV Oost
donderdag 7 maart 2024, 22:04 uur
Man (44) in zijn auto doodgeschoten in Zwolle
Blik op NieuwsWoensdagmiddag is in Zwolle een 44-jarige man in zijn auto doodgeschoten.
» Blik op Nieuws
donderdag 7 maart 2024, 21:07 uur
Dodelijke schietpartij in Zwolle waarschijnlijk gevolg van slepend conflict
NU.nlDe schietpartij in Zwolle waarbij gisteravond een persoon om het leven is gekomen, is waarschijnlijk het gevolg van een langlopend conflict. De verdachte en het slachtoffer blijken bekenden van elkaar te zijn, laat de politie weten.
» NU.nl
donderdag 7 maart 2024, 20:18 uur
Op bijeenkomst bij plek schietpartij wordt impact van drama in Zwolse wijk Aa-landen goed duidelijk
RTV OostOnder omwonenden van de locatie in Zwolle waar gisteren een man werd doodgeschoten, is veel behoefte aan slachtofferhulp. Dat bleek vanmiddag bij een bijeenkomst waar onder andere burgemeester Peter Snijders bij aanwezig was. "We proberen zo goed mogelijk om mensen heen te staan en te kijken welke hulp we kunnen bieden."
» RTV Oost
donderdag 7 maart 2024, 20:14 uur
Dodelijke schietpartij Zwolle waarschijnlijk gevolg van langslepend conflict
NU.nlDe schietpartij in Zwolle waarbij gisteravond één persoon om het leven kwam, is waarschijnlijk het gevolg van een langdurig conflict. Dat laat de politie weten. De verdachte en het slachtoffer bleken bekenden van elkaar te zijn.
» NU.nl
donderdag 7 maart 2024, 13:35 uur
Slachtoffer en verdachte schietpartij Zwolle zijn bekende ondernemers: ‘Dit heeft enorme impact’
de StentorBurgemeester Peter Snijders van Zwolle heeft zijn afschuw uitgesproken over het fatale schietincident bij de Aldi in woonwijk Aa-Landen. Volgens hem zijn het slachtoffer (44) en de opgepakte man (42) bekend in Zwolle. ,,Het heeft een enorme impact op de stad.”
» de Stentor
donderdag 7 maart 2024, 13:24 uur
Kinderruzie lijkt aanleiding voor genadeloze liquidatie vader in Zwolle
de TelegraafEen ogenschijnlijk onschuldige ruzie tussen twee scholieren lijkt woensdagmiddag in Zwolle te zijn uitgemond in een genadeloze liquidatie van een van de vaders. Zeker zes kogels werden woensdagmiddag rond kwart voor vijf op de parkeerplaats van de drukbezochte supermarkt Aldi afgevuurd op de 44-jarige Peter Bloemink, eigenaar van een beveiligingsbedrijf.
» de Telegraaf
donderdag 7 maart 2024, 10:41 uur
Dodelijke schietpartij Zwolle: jarenlange vete begon met kinderruzie
RTV OostEen ruzie op school tussen de zonen van het slachtoffer en de verdachte lijkt de oorzaak van de dodelijke schietpartij in Zwolle. Na die schoolruzie raakten beide vaders verwikkeld in een jarenlang durende vete. Daarbij betichtte de verdachte het slachtoffer ervan dat die hem jarenlang zou hebben gestalkt en met allerlei treiterijen en intimidaties het leven zuur zou hebben gemaakt.
» RTV Oost
donderdag 7 maart 2024, 07:21 uur
Burgemeester Snijders over nieuwe 'gitzwarte dag' in Zwolle: 'Schokkend en heftig voor mensen'
RTV Oost"Het is belangrijk dat de politie eerst de tijd neemt om onderzoek te doen en dat de feiten boven tafel komen. Daarom kan ik er nu niets over zeggen", zegt burgemeester Peter Snijders van de gemeente Zwolle in een eerste reactie op het dodelijke schietincident gistermiddag aan de Rijnlaan. Daar werd op de parkeerplaats bij de Aldi een 44-jarige Zwollenaar in zijn auto klemgereden en doodgeschoten.
» RTV Oost
woensdag 6 maart 2024, 20:18 uur
Slachtoffer dodelijke schietpartij Zwolle is 44-jarige man, verdachte is 42-jarige Zwollenaar
RTV OostHet slachtoffer van de schietpartij, vanmiddag in Zwolle, is een 44-jarige man uit die plaats. Dat heeft de politie bevestigd. De verdachte is een 42-jarige Zwollenaar.
» RTV Oost
woensdag 6 maart 2024, 18:32 uur
Man gedood op parkeerplaats supermarkt in Zwolle, verdachte opgepakt
NOSBij een schietpartij op de parkeerplaats van een supermarkt in Zwolle is vanmiddag een 44-jarige man uit Zwolle om het leven gekomen. Een 42-jarige man uit Zwolle is als verdachte aangehouden, meldt de politie.
» NOS
woensdag 6 maart 2024, 18:24 uur
‘Slachtoffer schietpartij Zwolle is eigenaar van beveiligingsbedrijf’
CrimesiteBij een supermarkt in Zwolle is aan het einde van de woensdagmiddag iemand doodgeschoten. Het gebeurde op een parkeerplaats langs de Rijnlaan tegenover een vestiging van de Aldi. Vanuit meerdere bronnen komt de informatie dat het slachtoffer de 44-jarige eigenaar is van een beveiligingsbedrijf in Zwolle, dat onder meer voor PEC Zwolle werkt.
» Crimesite
woensdag 6 maart 2024, 18:20 uur
Dode bij schietpartij op parkeerplaats van supermarkt in Zwolle
NU.nlBij een schietpartij op de parkeerplaats van een supermarkt in Zwolle is woensdag één persoon omgekomen. In een auto die bij de schietpartij betrokken was, zitten meerdere kogelgaten.
» NU.nl
woensdag 6 maart 2024, 17:45 uur
Schietincident in Zwolle: auto met kogelgaten op parkeerplaats supermarkt
de GelderlanderHulpdiensten zijn woensdagmiddag massaal uitgerukt voor een schietincident aan de Rijnlaan in Zwolle. Op de parkeerplaats van de supermarkt Aldi staat een auto met zeker zes kogelgaten in de voorruit. De politie doet onderzoek.
» de Gelderlander
woensdag 6 maart 2024, 17:45 uur
Man (44) overleden bij schietpartij: auto met kogelgaten op parkeerplaats supermarkt
de GelderlanderBij een schietincident aan de Rijnlaan in Zwolle is woensdagmiddag een dode gevallen. Het gaat om een man van 44 jaar uit Zwolle. Het slachtoffer zat in de auto met zeker zes kogelgaten in de voorruit, die tot stilstand kwam op de parkeerplaats van de supermarkt Aldi.
» de Gelderlander
woensdag 6 maart 2024, 17:22 uur
Man (44) overleden bij schietpartij in Zwolle: auto met kogelgaten op parkeerplaats supermarkt
de StentorBij een schietincident aan de Rijnlaan in Zwolle is woensdagmiddag een dode gevallen. Het gaat om een man van 44 jaar uit Zwolle. Het slachtoffer zat in de auto met zeker zes kogelgaten in de voorruit, die tot stilstand kwam op de parkeerplaats van de supermarkt Aldi.
» de Stentor
woensdag 6 maart 2024, 17:22 uur
Dode bij schietincident in Zwolle: auto met kogelgaten op parkeerplaats supermarkt
PZCBij een schietincident aan de Rijnlaan in Zwolle is woensdagmiddag een dode gevallen, zo bevestigt de politie. Op de parkeerplaats van de supermarkt Aldi staat een auto met zeker zes kogelgaten in de voorruit. Er is ook een verdachte aangehouden.
» PZC
woensdag 6 maart 2024, 17:17 uur
Schietpartij op parkeerplaats Aldi in Zwolle: één dode na kogelregen
de TelegraafIn de buurt van supermarkt Aldi aan de Rijnlaan in Zwolle heeft woensdagmiddag rond 16.45 uur een schietincident plaatsgevonden. Dat zou zijn gebeurd op een parkeerplaats tegenover de supermarkt.
» de Telegraaf
woensdag 6 maart 2024, 17:10 uur
Dode bij schietpartij bij supermarkt in Zwolle, hulpdiensten massaal uitgerukt
RTV OostBij een parkeerplaats tegenover supermarkt Aldi aan de Rijnlaan in Zwolle heeft een schietpartij plaatsgevonden. Daarbij is een dode gevallen. Dat heeft de politie bevestigd. Ook is er een persoon aangehouden. Hulpdiensten zijn massaal aanwezig.
» RTV Oost
woensdag 6 maart 2024, 16:45 uur
Persoon om het leven gekomen bij schietpartij op parkeerplaats Aldi
HardnieuwsZWOLLE - Woensdagmiddag 6 maart om 16.45 uur heeft een schietpartij plaatsgevonden op de parkeerplaats van supermarkt Aldi aan de Rijnlaan in Zwolle.
» Hardnieuws



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: RTV Oost
Foto: NU.nl
Foto: RTV Oost
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Oost
Foto: RTV Oost
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Oost
Foto: PZC

Meer nieuws uit Zwolle

25 april 20:44Jarenlange strijd in Zwolle: kegelaars weigeren te wijken voor woningbouw
25 april 16:18Museum de Fundatie vecht tegen financiële crisis en dreigt om te vallen zonder hulp
24 april 20:19Cardioloog schatte situatie verkeerd in, hij had doodzieke hartpatiënt niet naar huis mogen sturen
24 april 20:00Bram van Polen in tien citaten: ‘Ik ben helemaal klaar met dat geile tyfusvoetbal’
23 april 12:01Dalfser PEC-fans genieten na tien jaar nóg eens van de historische bekerwinst van PEC Zwolle
20 april 16:12Vrouw (89) op scootmobiel overleden door botsing met stadsbus in Zwolle
19 april 10:36Aanrijding op spoor bij Haarle: geen treinen tussen Zwolle en Nijverdal
16 april 18:37SP wil noodplan voor patiënten van huisartsenpraktijk De BolleBieste in Zwolle
16 april 13:09Eerste ligger voor de nieuwe loopbrug in Zwolle aangekomen
15 april 16:59Anouar T., neef van Ridouan, ook veroordeeld voor drugshandel
14 april 23:37Papa Verdonk wil scoren voor NEC in De Kuip
11 april 13:22Celstraf geëist tegen gevluchte vastgoedman Lips
9 april 19:51Meerdere gewonden na ernstig ongeval op A50
9 april 11:42Treinverkeer tussen Meppel en Zwolle komt weer op gang
8 april 15:01Kersten naar Heerenveen: "Na vijf jaar tijd voor volgende stap"
5 april 19:00Johnny Jansen eist strijdbaar PEC Zwolle in 'zespuntenduel' met Excelsior: "Er moet wat gebeuren"
4 april 12:02Eigenaar leegstaand kantoorpand in Zwolle eist dat antikraakbewoners vertrekken
31 maart 14:12PEC Zwolle in eigen huis onnodig onderuit tegen effectief Ajax
28 maart 21:13Zwollenaren gooiden vorig jaar bijna de helft minder aan restafval weg
28 maart 07:48Vrachtwagens botsen op elkaar bij Zwolle, weg naar Hasselt in beide richtingen afgesloten
RSS.