menu
zoek

Nieuws Zoeterwoude

Zeer grote hennepkwekerij in loods aangetroffen

woensdag 28 februari 2024, 16:06 uur

Agenten hebben woensdagmorgen 28 februari een professioneel ingerichte hennepkwekerij aangetroffen in een loods aan de Nijverheidsweg. De kwekerij was bij binnenkomst niet direct zichtbaar, maar was ondergebracht in een verborgen ruimte op meerdere etages, omringd door muren.

Waar: Nijverheidsweg in Zoeterwoude

De politie kwam de kwekerij op het spoor toen agenten een deurwaarder assisteerden bij de ontruiming van het pand vanwege achterstallige huur. In het pand was niemand meer aanwezig. Er werden apparatuur en andere goederen aangetroffen die wijzen op een zeer professionele kwekerij. Het energiebedrijf doet aangifte van stroomdiefstal. Brandweer opgeroepen Vanwege de verborgen ruimte en mogelijk gebruik van bepaalde gassen bij de kwekerij is de brandweer opgeroepen voordat de agenten de hennepkwekerij binnengingen. Na het (sporen)onderzoek werd de hennepkwekerij ontmanteld. Meerdere oogsten De politie denkt dat er langere tijd verdiend is aan de hennep. Waarschijnlijk hebben er in de loods per oogst ruim 2300 hennepplanten gestaan. De recherche doet onderzoek naar de eigenaar van de hennepkwekerij en heeft een buurtonderzoek ingesteld. Getuigen die in het bezit zijn van bijvoorbeeld camerabeelden en/of andere informatie wordt gevraagd zich te melden bij de recherche via 0900 – 8844. De politie kwam de kwekerij op het spoor toen agenten een deurwaarder assisteerden bij de ontruiming van het pand vanwege achterstallige huur. In het pand was niemand meer aanwezig. Er werden apparatuur en andere goederen aangetroffen die wijzen op een zeer professionele kwekerij. Het energiebedrijf doet aangifte van stroomdiefstal. Brandweer opgeroepen Vanwege de verborgen ruimte en mogelijk gebruik van bepaalde gassen bij de kwekerij is de brandweer opgeroepen voordat de agenten de hennepkwekerij binnengingen. Na het (sporen)onderzoek werd de hennepkwekerij ontmanteld. Meerdere oogsten De politie denkt dat er langere tijd verdiend is aan de hennep. Waarschijnlijk hebben er in de loods per oogst ruim 2300 hennepplanten gestaan. De recherche doet onderzoek naar de eigenaar van de hennepkwekerij en heeft een buurtonderzoek ingesteld. Getuigen die in het bezit zijn van bijvoorbeeld camerabeelden en/of andere informatie wordt gevraagd zich te melden bij de recherche via 0900 – 8844.




» Politie.nl

Kaart nieuws Zoeterwoude. Locatie nieuws: 52.13739 / 4.52231 Nijverheidsweg
Nijverheidsweg in Zoeterwoude


woensdag 28 februari 2024, 19:34 uur
Zeer grote hennepkwekerij in loods aangetroffen
Blik op NieuwsAgenten hebben woensdagmorgen 28 februari een professioneel ingerichte hennepkwekerij aangetroffen in een loods aan de Nijverheidsweg in Zoeterwoude. De kwekerij was bij binnenkomst niet direct zichtbaar, maar was ondergebracht in een verborgen ruimte op meerdere etages, omringd door muren.
» Blik op Nieuws
woensdag 28 februari 2024, 11:30 uur
Politie vindt hennepkwekerij in bedrijfspand
HardnieuwsZOETERWOUDE - Woensdagmorgen 28 februari omstreeks 11.30 uur is de politie een onderzoek gestart in een bedrijfspand aan de Nijverheidsweg in Zoeterwoude.
» Hardnieuws



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws

Meer nieuws uit Zoeterwoude

28 februari 19:34Zeer grote hennepkwekerij in loods aangetroffen
6 november 15:08MediaMarkt mag van ACM 8 winkels van BCC overnemen
29 augustus 08:37A4 richting Amsterdam deels afgesloten door ongeluk, meer dan drie uur vertraging
24 juni 17:02Zwemmer overleden na onwelwording in recreatiegebied
11 februari 14:39Zes mannen vast na mogelijk verijdelde ontvoering Zoeterwoude
22 november 10:46Bloemen en herdenking op plek waar wijkagente Kim verongelukte: 'Groot verdriet'
21 november 15:25Wijkagente Kim (33) overleden, lichaam gevonden in het water: ‘We zullen je nooit vergeten’
17 juni 12:38Motorrijder verongelukt
13 mei 11:43Meerdere katten overleden bij woningbrand
RSS.