menu
zoek

Nieuws Velden

Haastig gekozen interim-bestuur Partij voor de Dieren begint aan zware klus

vrijdag 15 september 2023, 16:36 uur

Het nieuwe interim-bestuur van de Partij voor de Dieren is vrijdag aangetreden en begint aan een zware klus na een hoogopgelopen conflict. Het achtkoppige interim-bestuur is niet volgens de normale procedure gekozen, omdat er te weinig tijd was.

» NU.nlvrijdag 15 september 2023, 11:42 uur
Siska Peeks uit Assen op kandidatenlijst Partij voor de Dieren
RTV DrentheBij de vorige parlementsverkiezingen in maart 2021 was Peeks ook verkiesbaar, toen als 31ste op het stembiljet.
» RTV Drenthe
donderdag 14 september 2023, 19:14 uur
Meerdere Limburgers op kandidatenlijst Partij voor de Dieren voor Tweede Kamerverkiezingen
De LimburgerEr staan twee Limburgers in de top tien van de ontwerp-kandidatenlijst van de Partij voor de Dieren voor de komende verkiezingen van de Tweede Kamer. Zittend Kamerlid Frank Wassenberg staat op plek 3 en Statenlid Pascale Plusquin uit Heerlen heeft plek 8 gekregen.
» De Limburger
donderdag 14 september 2023, 17:49 uur
Ouwehand heeft slag gewonnen, maar kritiek suddert nog: ‘Ze benoemde vriend als campagneleider’
de StentorMaandenlang voerde de top van de Partij voor de Dieren een stille strijd om de macht. Deze week ontplofte het conflict en won Esther Ouwehand de slag. Maar het kamp van de oprichters blijft kritisch, blijkt nu: ,,Esther benoemde een vriend als campagneleider.’’
» de Stentor
woensdag 13 september 2023, 17:56 uur
Ouwehand na PvdD-conflict: 'Weet niet hoe ik het vertrouwen moet herstellen'
NU.nlPartij voor de Dieren-leider Esther Ouwehand weet niet hoe ze het vertrouwen na het conflict met het partijbestuur moet herstellen. "Ik denk ook niet dat ik alles ongedaan kan maken", zei ze woensdag tijdens opnames van het tv-programma College Tour.
» NU.nl
woensdag 13 september 2023, 15:09 uur
'Landelijk bestuur Partij voor de Dieren probeerde coalitie-deelname in Amersfoort te verhinderen'
RTV UtrechtDe Amersfoortse afdeling van de Partij voor de Dieren is tijdens de onderhandelingen in Amersfoort afgeremd door het landelijke partijbestuur. Dat laat fractievoorzitter Christian van Barneveld weten aan Nieuwsplein33. Volgens de politicus werd letterlijk gezegd: "Zoek maar een breekpunt en zorg dat je in de oppositie komt.".
» RTV Utrecht
woensdag 13 september 2023, 13:48 uur
Partij voor de Dieren Drenthe over opstappen landelijk bestuur: 'Zeer verstandig'
RTV DrentheEsther Ouwehand wordt alsnog voorgedragen als kandidaat-lijsttrekker.
» RTV Drenthe
woensdag 13 september 2023, 13:10 uur
Bestuur PvdD stapt op, Ouwehand toch kandidaat-lijsttrekker
Leeuwarder CourantHet partijbestuur van de Partij voor de Dieren draagt Esther Ouwehand alsnog voor als kandidaat-lijsttrekker bij de Tweede Kamerverkiezingen. Dat staat in een verklaring die bestuurslid Marnix van der Werf heeft geplaatst op X, voorheen Twitter. Daarin staat ook dat alle bestuursleden per donderdag hun ontslag indienen.
» Leeuwarder Courant
woensdag 13 september 2023, 13:04 uur
Pechler blij met opstappen bestuur Partij voor de Dieren: 'Enige juiste besluit'
RTV NoordHet bestuur van de Partij voor de Dieren treedt af en maakt partijleider Esther Ouwehand toch lijsttrekker op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Wesley Pechler, fractievoorzitter en gemeenteraadslid voor de Partij voor de Dieren in de gemeente Groningen, reageert opgelucht.
» RTV Noord
woensdag 13 september 2023, 12:14 uur
Bestuur van Partij voor de Dieren stapt op: Esther Ouwehand toch lijsttrekker
Dagblad van het NoordenHet bestuur van de Partij voor de Dieren vertrekt met slaande deuren en draagt Esther Ouwehand alsnog voor als lijsttrekker bij de komende Kamerverkiezingen.
» Dagblad van het Noorden
woensdag 13 september 2023, 12:09 uur
Bestuur Partij voor de Dieren stapt per direct op: Esther Ouwehand weer lijsttrekker
BN DeStemEsther Ouwehand trekt aan het langste eind in de machtsstrijd met het partijbestuur. Het bestuur van de Partij voor de Dieren stapt na massaal protest ‘vanwege de ophef’ op, Ouwehand is weer lijsttrekker. Maar de schaduw van de integriteitskwestie is nog niet verdwenen.
» BN DeStem
woensdag 13 september 2023, 12:09 uur
Bestuur Partij voor de Dieren stapt per direct op: Esther Ouwehand weer lijsttrekker
de StentorEsther Ouwehand trekt aan het langste eind in de machtsstrijd met het partijbestuur. Het bestuur van de Partij voor de Dieren stapt na massaal protest ‘vanwege de ophef’ op, Ouwehand is weer lijsttrekker. Maar de schaduw van de integriteitskwestie is nog niet verdwenen.
» de Stentor
woensdag 13 september 2023, 12:09 uur
Bestuur Partij voor de Dieren stapt per direct op: Esther Ouwehand weer lijsttrekker
Brabants DagbladEsther Ouwehand trekt aan het langste eind in de machtsstrijd met het partijbestuur. Het bestuur van de Partij voor de Dieren stapt na massaal protest ‘vanwege de ophef’ op, Ouwehand is weer lijsttrekker. Maar de schaduw van de integriteitskwestie is nog niet verdwenen.
» Brabants Dagblad
woensdag 13 september 2023, 10:32 uur
Dogmatisch hoofdbestuur Partij voor de Dieren snapt niets van groeistrategie | LC Commentaar
Leeuwarder CourantDe fundamentele richtingenstrijd in de top van de Partij voor de Dieren trekt ook lokaal diepe sporen. Een saillant verhaal dat dit weekeinde in Groningen naar buiten kwam, laat zien hoe krampachtig lokale fracties worden behandeld door een landelijk hoofdbestuur-over-datum.
» Leeuwarder Courant
dinsdag 12 september 2023, 20:32 uur
Lokale politici Partij voor de Dieren vierkant achter Esther Ouwehand: 'Positie bestuur onhoudbaar'
Omroep WestBijna 200 lokale politici van de Partij voor de Dieren (PvdD) willen dat het partijbestuur opstapt vanwege de clash met partijleider Esther Ouwehand. Dat blijkt uit een geanonimiseerde brief, waarover de NOS eerder berichtte. 'Er zijn stappen nodig om de partij te professionaliseren, maar het bestuur was niet bereid te veranderen', zegt Robert Barker van de PvdD in Den Haag.
» Omroep West
dinsdag 12 september 2023, 17:45 uur
Wie is Ruud van der Velden, die nu frontaal botst met een groot deel van zijn Partij voor de Dieren?
de StentorIn het conflict binnen de Partij voor de Dieren speelt partijvoorzitter Ruud van der Velden een hoofdrol. Wie is de Rotterdammer die nu frontaal botst met een groot deel van zijn partij?
» de Stentor
dinsdag 12 september 2023, 17:45 uur
Dit is de man die een hoofdrol speelt in het conflict bij de Partij voor de Dieren
BN DeStemIn het conflict binnen de Partij voor de Dieren speelt partijvoorzitter Ruud van der Velden een hoofdrol. Wie is de Rotterdammer die nu frontaal botst met een groot deel van zijn partij?
» BN DeStem
dinsdag 12 september 2023, 17:20 uur
Ook Brabantse politici Partij voor de Dieren zijn vertrouwen in het bestuur verloren
Brabants DagbladTILBURG/DEN BOSCH – Eileen Samshuijzen, fractievoorzitter van de Bossche tak van de Partij voor de Dieren, is het vertrouwen in het landelijke partijbestuur verloren. Ze ondertekende, net als de Tilburgse fractie, de brandbrief waarin het bestuur wordt opgeroepen terug te treden.
» Brabants Dagblad
dinsdag 12 september 2023, 15:37 uur
Stammenstrijd PvdD nadert climax, Kamerlid Vestering per direct weg: ‘Dit raakt me’
de GelderlanderDe harde machtsstrijd binnen de Partij voor de Dieren nadert een ontknoping. PvdD-Kamerlid Leonie Vestering vertrekt per direct uit de fractie vanwege het conflict, andere parlementariërs blijven en eisen juist dat Ouwehand weer op één komt.
» de Gelderlander
dinsdag 12 september 2023, 15:37 uur
Stammenstrijd PvdD nadert climax, Kamerlid Vestering per direct weg: ‘Dit raakt me’
BN DeStemDe harde machtsstrijd binnen de Partij voor de Dieren nadert een ontknoping. PvdD-Kamerlid Leonie Vestering vertrekt per direct uit de fractie vanwege het conflict, andere parlementariërs eisen juist dat Ouwehand weer op één komt.
» BN DeStem
dinsdag 12 september 2023, 15:37 uur
Stammenstrijd PvdD nadert climax, Kamerlid Vestering per direct weg: ‘Dit raakt me’
de StentorDe harde machtsstrijd binnen de Partij voor de Dieren nadert een ontknoping. PvdD-Kamerlid Leonie Vestering vertrekt per direct uit de fractie vanwege het conflict, andere parlementariërs blijven en eisen juist dat Ouwehand weer op één komt.
» de Stentor
dinsdag 12 september 2023, 15:32 uur
Frank Wassenberg: 'Ouwehand hoort op plek één PvdD'
1LimburgDe druk op het bestuur van de Partij voor de Dieren om terug te komen op het besluit om lijsttrekker Esther Ouwehand te schrappen van de kandidatenlijst neemt steeds verder toe. Ook het Geleense kamerlid Frank Wassenberg komt nu openlijk op voor de huidige fractievoorzitter.
» 1Limburg
dinsdag 12 september 2023, 13:03 uur
Partij voor de Dieren Drenthe steunt oproep aftreden landelijk bestuur
Dagblad van het NoordenHet landelijk bestuur van de Partij voor de Dieren (PvdD) moet aftreden, vindt ook de fractie in het Drents Parlement.
» Dagblad van het Noorden
dinsdag 12 september 2023, 11:55 uur
Flevoland - Flevolandse fracties Partij voor de Dieren spreken zich nog niet uit over ruzie
Omroep FlevolandZowel de Statenfractie als de Almeerse raadsfractie van de Partij voor de Dieren wil zich niet uitspreken over de ruzie tussen het landelijk partijbestuur en landelijk fractievoorzitter Esther Ouwehand. Ze hebben te weinig informatie om zich hierover uit te kunnen spreken en een kant te kiezen. Daarom hebben de Flevolandse fracties ook niet de brandbrief getekend waarin het vertrouwen in het partijbestuur van de PvdD is opgezegd.
» Omroep Flevoland
dinsdag 12 september 2023, 07:00 uur
Fractie Partij voor de Dieren vergadert over ruzie, zelfs medewerkers vragen bestuur op te stappen
de GelderlanderDertien medewerkers van de Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Dieren hebben in een brief het partijbestuur opgeroepen om ‘plaats te maken voor een nieuw bestuur’. Dat is opvallend: medewerkers van fracties blijven vaak in de luwte en ondersteunen de Kamerleden, die zelf een stuk zichtbaarder zijn. De werknemers voegen zich hiermee bij tientallen volksvertegenwoordigers van de partij die steun uitspreken voor partijleider Esther Ouwehand.
» de Gelderlander
dinsdag 12 september 2023, 07:00 uur
Fractie Partij voor de Dieren vergadert over ruzie, zelfs medewerkers vragen bestuur op te stappen
de StentorDertien medewerkers van de Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Dieren hebben in een brief het partijbestuur opgeroepen om ‘plaats te maken voor een nieuw bestuur’. Dat is opvallend: medewerkers van fracties blijven vaak in de luwte en ondersteunen de Kamerleden, die zelf een stuk zichtbaarder zijn. De werknemers voegen zich hiermee bij tientallen volksvertegenwoordigers van de partij die steun uitspreken voor partijleider Esther Ouwehand.
» de Stentor
maandag 11 september 2023, 20:15 uur
Partij voor de Dieren Drenthe: Ouwehand mag door als lijsttrekker, bestuur moet weg
RTV DrentheWeg met het landelijk bestuur van de Partij voor die Dieren en Esther Ouwehand moet vooral lijsttrekker blijven bij de verkiezingen. Dat wil de Partij voor de Dieren in Drenthe.
» RTV Drenthe
maandag 11 september 2023, 18:59 uur
Bestuur PvdD buigt niet voor kritiek en komt donderdag met nieuwe lijsttrekker
NU.nlHet bestuur van de Partij voor de Dieren wil donderdag ondanks alle kritiek een nieuwe lijsttrekker voordragen. Het rommelt binnen de partij, nadat het bestuur partijleider Esther Ouwehand afgelopen weekend had beschuldigd van "integriteitsschendingen". Sindsdien schaarden meerdere partijleden zich achter Ouwehand.
» NU.nl
maandag 11 september 2023, 18:13 uur
Bestuur PvdD komt donderdag met lijsttrekker, ondanks kritiek
Dagblad van het NoordenOndanks flinke kritiek vanuit de partij, wil het bestuur van de Partij voor de Dieren donderdag een nieuwe lijsttrekker voordragen.
» Dagblad van het Noorden
maandag 11 september 2023, 16:23 uur
Machtsstrijd bij Partij voor de Dieren: steeds meer partijgenoten kiezen kant van Ouwehand
BN DeStemDe ene na de andere prominent en afdeling schaart zich achter Esther Ouwehand in haar strijd met het PvdD-bestuur. De campagneleider legt uit protest zijn werk neer, binnen de partij wordt gehoopt op een spoedig vertrek van het bestuur. Maar dat wil gewoon een nieuwe lijsttrekker aanwijzen.
» BN DeStem
maandag 11 september 2023, 14:27 uur
Trees Janssens kiest geen partij in ruzie binnen top Partij voor de Dieren
PZCTrees Janssens, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Zeeland, blijft neutraal in de ruzie tussen partijleider Esther Ouwehand en het bestuur. ,,Anders dan dieren, natuur en milieu kies ik geen partij.’’
» PZC
zondag 10 september 2023, 21:54 uur
Moddergooien onthult diepe vete in top Partij voor de Dieren
de GelderlanderEen tot nu toe interne vete binnen de Partij voor de Dieren heeft tot openlijke ruzie en een machtsstrijd geleid. Partijleider Esther Ouwehand ligt op ramkoers met het bestuur en voelt zich tegengewerkt door de partijoprichters, waar ook Marianne Thieme toe behoort.
» de Gelderlander
zondag 10 september 2023, 21:00 uur
Troebele machtsstrijd Partij voor de Dieren triest voor de aanhang
Brabants DagbladToen Mark Rutte aan het verblufte parlement onthulde dat hij, na een zondag waarop hij het licht had gezien, de politiek ging verlaten, deed zich een aantal op z’n minst curieuze taferelen voor.
» Brabants Dagblad
zondag 10 september 2023, 20:46 uur
Herrie in een van de aaibaarste groeperingen van het land: Ouwehand is de gebeten hond
de GelderlanderHerrie in de Partij voor de Dieren, een van de aaibaarste groeperingen van het land. Wat is er aan de hand? Weten we niet. Natuurlijk niet, voeg ik eraan toe, want het gaat om integriteitschendingen en zodra die aan de orde zijn, wordt het meteen mistig.
» de Gelderlander
zaterdag 9 september 2023, 21:06 uur
Fractievoorzitter van de PvdD, Wesley Pechler: ‘Linksom of rechtsom, het bestuur gaat weg’
RTV NoordBoosheid bij Wesley Pechler, fractievoorzitter en gemeenteraadslid voor de Partij voor de Dieren in de gemeente Groningen over het besluit van het landelijk bestuur om Esther Ouwehand niet meer voor te dragen als lijsttrekker. Hij staat vierkant achter Ouwehand en noemt het bestuur op twitter ‘knettergek’.
» RTV Noord
zaterdag 9 september 2023, 17:41 uur
Leden Partij voor Dieren scharen zich achter Esther Ouwehand die toch lijsttrekker wil worden
Dagblad van het NoordenSteeds meer partijprominenten binnen de Partij van de Dieren steunen Esther Ouwehand. Zij werd zaterdag door het partijbestuur niet meer voorgedragen als lijsttrekker.
» Dagblad van het Noorden
zaterdag 9 september 2023, 15:01 uur
Esther Ouwehand niet voorgedragen als lijsttrekker PvdD, meldingen van integriteitsschendingen
de GelderlanderEsther Ouwehand is niet voorgedragen als lijsttrekker van de Partij voor de Dieren. Aanleiding daarvoor zijn vermeende integriteitsschendingen, meldt partijvoorzitter Ruud van der Velden. Die signalen zijn binnengekomen nadat de partij het voornemen had uitgesproken om haar opnieuw voor te dragen.
» de Gelderlander
zaterdag 9 september 2023, 15:01 uur
Esther Ouwehand niet voorgedragen als lijsttrekker PvdD, meldingen van integriteitsschendingen
BN DeStemEsther Ouwehand is niet voorgedragen als lijsttrekker van de Partij voor de Dieren. Aanleiding daarvoor zouden vermeende integriteitsschendingen zijn, meldt partijvoorzitter Ruud van der Velden in een persverklaring. Die signalen zijn binnengekomen nadat de partij het voornemen had uitgesproken om haar opnieuw voor te dragen.
» BN DeStem
zaterdag 9 september 2023, 15:01 uur
Esther Ouwehand niet voorgedragen als lijsttrekker PvdD, meldingen van integriteitsschendingen
Brabants DagbladEsther Ouwehand is niet voorgedragen als lijsttrekker van de Partij voor de Dieren. Aanleiding daarvoor zijn vermeende integriteitsschendingen, meldt partijvoorzitter Ruud van der Velden. Die signalen zijn binnengekomen nadat de partij het voornemen had uitgesproken om haar opnieuw voor te dragen.
» Brabants Dagblad
zaterdag 9 september 2023, 15:01 uur
Esther Ouwehand niet voorgedragen als lijsttrekker PvdD, meldingen van integriteitsschendingen
de StentorEsther Ouwehand is niet voorgedragen als lijsttrekker van de Partij voor de Dieren. Aanleiding daarvoor zijn vermeende integriteitsschendingen, meldt partijvoorzitter Ruud van der Velden. Maar binnen de partij uiten raadsleden en fractiemedewerkers nu al kritiek op het besluit van het partijbestuur.
» de StentorFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: RTV Drenthe
Foto: De Limburger
Foto: NU.nl
Foto: RTV Utrecht
Foto: RTV Drenthe
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: RTV Noord
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: Omroep West
Foto: 1Limburg
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: RTV Drenthe
Foto: NU.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: RTV Noord
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Velden

7 juni 19:34Zoektocht naar vrienden die telefoon achterna sprongen in Maas: één lichaam gevonden
4 mei 19:17Honderd en één jaar oude veteraan eregast bij de herdenking op Canadese begraafplaats in Holten
21 maart 18:32Koopmans nieuwe voorzitter LTO: 'Knuffelen en actievoeren'
22 februari 06:57Bijna 2000 hennepplanten ontdekt in drie ruimtes van loods
1 februari 22:23Vermiste man (37) uit Velden dood aangetroffen in de Maas: politie onderzoekt mogelijk misdrijf
29 januari 17:00FOTO’S: Geen doodgewone maandag, maar een Gekke Maondaag in Grubbenvorst
15 september 16:36Haastig gekozen interim-bestuur Partij voor de Dieren begint aan zware klus
26 mei 19:03Brand uitgebroken in schuur Velden
30 januari 18:21De laatste sjoelende Anita duikt op tijdens Gekke Maondaag in Velden
4 september 09:54Laatste burgemeester Arcen en Velden overleden
12 april 18:30Roberta eet soms dagen alleen pap: ‘Door de inflatie kan ik te weinig gezond eten kopen’
15 februari 07:28Snowboarder Niek van der Velden zesde op big air tijdens Spelen
6 februari 08:31LIVE | Snowboarder Van der Velden teleurgesteld, IOC grijpt in
9 januari 09:41Brabantse snowboarder Van der Velden lijkt zeker van olympisch ticket na tweede plek in wereldbeker
6 december 10:04Bewoner met vuurwapen bedreigd bij woningoverval in Velden
19 november 14:56Politie vindt duizenden wietplanten in verborgen ruimte
25 september 19:00Marike (37) runt al vijftien jaar een escortservice: ‘Zakelijke afspraken deden we in een lobby’
6 juli 07:37Extern onderzoek naar GGD-rapport waar Tata Steel uit werd geschrapt
RSS.