menu
zoek

Nieuws Tienray

Aanrijding veegwagen met trein bij spoorwegovergang, bestuurder overleden

woensdag 28 december 2022, 17:24 uur

Bij een aanrijding tussen een veegwagen en een trein, is de bestuurder van deze veegwagen om het leven gekomen. Van de 35 inzittenden in de trein raakten er vier (licht) gewond, waaronder de machinist. De drie gewonden zijn ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld, één persoon is naar het ziekenhuis overgebracht.

Waar: Spoorstraat in Tienray

Het ongeval vond vanmiddag plaats op de spoorwegovergang N554 / Spoorstraat in Tienray. De 35 inzittenden van de trein werden opgevangen in het gemeentehuis in Horst. Daar werd ook slachtofferhulp aangeboden.   Geen treinverkeer De veegwagen is tientallen meters verderop in de berm aangetroffen. De trein is zo’n 100 meter verder tot stilstand gekomen. De voorste wagon van de trein is ontspoord. De schade aan het spoor is groot. Het treinverkeer ligt hierdoor zeker tot donderdag 18:00 uur stil.   Onderzoek Onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak van dit ongeval is. Collega’s van Verkeer Ongevallen Analyse (VOA), Team Tactische Ondersteuning Verkeersongevallen (TTOV) en het Team Verkeersspecialisten van de Landelijke Eenheid doen op dit moment op de locatie onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Ook ProRail doet onderzoek. De spoorwegovergang bij de Spoorstraat is de komende uren afgesloten voor dit onderzoek.


» Politie.nl

Kaart nieuws Tienray. Locatie nieuws: 51.48800 / 6.08223 Spoorstraat
Spoorstraat in Tienray


donderdag 29 december 2022, 11:29 uur
Slachtoffer spoorongeluk Tienray is man (57) uit Leunen, berging trein duurt nog de hele dag
De LimburgerIn Tienray wordt donderdag gewerkt aan het wegslepen van de Arriva-trein die woensdagmiddag in botsing kwam met een veegwagen. Het slachtoffer is een 57-jarige man uit Leunen, liet de politie donderdagochtend weten.
» De Limburger
donderdag 29 december 2022, 10:47 uur
Berging ontspoorde trein na fataal ongeval met veegwagen
1LimburgDe trein die woensdag ontspoorde na de fatale botsing met een veegwagen op de spoorwegovergang in Tienray, wordt donderdag op de rails gezet en geborgen.
» 1Limburg
donderdag 29 december 2022, 10:20 uur
Man (57) uit Leunen overleden bij spoorwegongeval Tienray
1LimburgDe bestuurder van de veegwagen die woensdagmiddag op de spoorwegovergang in Tienray om het leven kwam bij een botsing met een trein, is een 57-jarige man uit Leunen.
» 1Limburg
woensdag 28 december 2022, 18:00 uur
Moeder en haar kinderen zien treindrama Limburg gebeuren: 'Spoorbomen gingen te laat dicht’
de StentorIn het Limburgse Tienray is vanmiddag een treinwagon van een passagierstrein ontspoord nadat deze op een voertuig was gebotst. Daarbij is één dode gevallen. De trein ramde in volle vaart een veegwagen ter hoogte van de Spoorstraat.
» de Stentor
woensdag 28 december 2022, 18:00 uur
Moeder en haar kinderen zien treindrama Limburg gebeuren: 'Spoorbomen gingen te laat dicht’
de GelderlanderIn het Limburgse Tienray is vanmiddag een treinwagon van een passagierstrein ontspoord nadat deze op een voertuig was gebotst. Daarbij is één dode gevallen. De trein ramde in volle vaart een veegwagen ter hoogte van de Spoorstraat.
» de Gelderlander
woensdag 28 december 2022, 16:58 uur
Trein ontspoort na botsing met veegwagen in Limburg, bestuurder overleden
NU.nlIn het Limburgse Tienray is woensdag een wagon van een passagierstrein ontspoord na een botsing met een veegwagen. De bestuurder van de veegwagen is aan zijn verwondingen overleden.
» NU.nl
woensdag 28 december 2022, 16:33 uur
Botsing trein op spoorovergang in Tienray, bestuurder veegwagen overleden
Blik op NieuwsWoensdagmiddag is in het Limburgse Tienray rond 14.40 uur een veegwagen op een spoorwegovergang in aanrijding gekomen met een trein. 'De bestuurder van de veegwagen is hierbij komen te overlijden', zo meldt de politie woensdagmiddag.
» Blik op Nieuws
woensdag 28 december 2022, 16:32 uur
Treinwagon ontspoord na botsing met veegwagen in Limburg, één dode
NU.nlIn het Limburgse Tienray is een wagon van een passagierstrein ontspoord na een botsing met een veegwagen. De bestuurder van de veegwagen is overleden aan zijn verwondingen.
» NU.nl
woensdag 28 december 2022, 15:54 uur
Treinwagon ontspoord na botsing met veegwagen in Limburg, één slachtoffer
NU.nlIn het Limburgse Tienray is een treinwagon van een passagierstrein ontspoord na een botsing met een voertuig. De Veiligheidsregio Limburg-Noord meldt dat er ten minste één slachtoffer is gevallen. Hoe die persoon eraan toe is, is onbekend.
» NU.nl
woensdag 28 december 2022, 15:25 uur
Trein rijdt tegen veegwagen bij Tienray: één dode, drie lichtgewonden
de GelderlanderIn het Limburgse Tienray is vanmiddag een treinwagon van een passagierstrein ontspoord nadat deze op een voertuig was gebotst ter hoogte van de Spoorstraat. Daarbij is één dode gevallen.
» de Gelderlander
woensdag 28 december 2022, 15:25 uur
Trein rijdt tegen veegwagen bij Tienray: één dode, drie lichtgewonden
BN DeStemIn het Limburgse Tienray is vanmiddag een treinwagon van een passagierstrein ontspoord nadat deze op een voertuig was gebotst ter hoogte van de Spoorstraat. Daarbij is één dode gevallen.
» BN DeStem
woensdag 28 december 2022, 15:18 uur
Bestuurder veegwagen overleden na botsing met treinwagon Tienray
de TelegraafDe bestuurder van een veegwagen is woensdag om het leven gekomen door een aanrijding met een trein bij het Limburgse dorpje Tienray. Pogingen om het slachtoffer te reanimeren en de inzet van een traumahelikopter bleken vergeefs. De machinist van de trein liep hoofdletsel op, drie passagiers raakten lichtgewond.
» de Telegraaf
woensdag 28 december 2022, 14:54 uur
Chauffeur veegwagen komt te overlijden door aanrijding met trein bij spoorwegovergang Tienray
De LimburgerEen bestuurder van een veegwagen is woensdagmiddag overleden na een aanrijding met een trein bij een spoorwegovergang in Tienray.
» De LimburgerFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: De Limburger
Foto: 1Limburg
Foto: 1Limburg
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: De Limburger
Foto: BN DeStem

Meer nieuws uit Tienray

13 november 16:13Bakkers botsen over broodkar in Tienray; ondernemer vertrekt na ‘bedreigende berichten’
6 maart 17:00Fataal treinongeval Tienray was noodlottig ongeval
30 december 09:12Treinverkeer tussen Venlo en Nijmegen rijdt weer na dodelijk ongeluk in Tienray
29 december 11:29Slachtoffer spoorongeluk Tienray is man (57) uit Leunen, berging trein duurt nog de hele dag
RSS.