menu
zoek

Nieuws Schoondijke

Drie voertuigen in beslag genomen voor onderzoek

zondag 7 augustus 2022, 12:50 uur

In een loods aan de Lange Heerenstraat in Schoondijke vonden agenten zaterdagmiddag, na een ander melding, een personenauto en twee quads waar het nodige mee mis was. De drie voertuigen zijn in beslag genomen.

Waar: Lange Heerenstraat in Schoondijke

Na de aanhouding van een verdachte die zich verstopt had in de loods, controleerden de aanwezige agenten het kenteken van een personenauto die in de loods stond. Dat kenteken bleek te zijn afgegeven voor een ander voertuig. Hierop besloten de agenten de rest van de aanwezige voertuigen ook te controleren. Van twee quads die in de loods stonden bleken de identificatienummers onleesbaar te zijn gemaakt. Om de drie voertuigen nader te kunnen onderzoeken namen de agenten ze in beslag. Een takelbedrijf werd gebeld om ze weg te slepen. Op het moment dat het takelbedrijf ter plaatse was, kwamen ook de, naar eigen zeggen, eigenaars van de loods aan in de Lange Heerenstraat. Dit waren een man en een vrouw uit Terneuzen. De vrouw belemmerde de agenten en het takelbedrijf om hun werk te doen. Zij is aangehouden, maar ging hierbij in verzet. Daarom moesten agenten geweld gebruiken tegen de vrouw. Zij is naar de grond gewerkt om haar onder controle te krijgen. De man die de vrouw vergezelde bemoeide zich vervolgens met haar aanhouding en voldeed niet aan het bevel om zich er verre van te houden. Ook hij is vervolgens aangehouden voor het niet voldoen aan dit bevel van de politie. Ook de man verzette zich en werd naar de grond gewerkt. Beide verdachten zijn overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar hebben ze een verklaring afgelegd. Na verhoor is door de agenten overleg gepleegd met justitie. Beide verdachten kregen een boete en zijn in vrijheid gesteld.    


» Politie.nl


Kaart nieuws Schoondijke. Locatie nieuws: 51.32451 / 3.47829 Lange Heerenstraat
Lange Heerenstraat in Schoondijke


zondag 7 augustus 2022, 12:19 uur
Oostburg, Schoondijke - Aangehouden na forse overtredingen in het verkeer
Politie.nlIn de Lange Heerenstraat in Schoondijke werd zaterdagmiddag een man aangehouden. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van gevaar voor mede-weggebruikers en het rijden in een voertuig dat wettelijk niet aan de technische eisen voldoet en niet APK-gekeurd was. Ook had de man geen geldig rijbewijs.
Surveillerende agenten wilden de auto waarin hij reed controleren. Ze zagen de auto rond 15.15 uur, rijden op de Rondweg in Oostburg. De bestuurder verhoogde zijn snelheid, nam een rotonde linksom en ging spookrijdend de Maaidijk op. Meerdere automobilisten die hij op zijn weg tegenkwam moesten hard in de remmen om een aanrijding te voorkomen. De auto reed vervolgens over de parallelweg door in de richting van Schoondijke. De agenten reden 140 km/u waar maximaal 60 is toegestaan en de auto die er vandoor ging liep nog op hen uit. Enige ogenblikken later werd de auto, zonder bestuurder, aangetroffen in de Lange Heerenstraat in Schoondijke. Een getuige kon de agenten vertellen dat de bestuurder uit de auto was gerend en een loods in was gegaan. Daar was hij niet meer uitgekomen, dus de agenten besloten een kijkje te nemen bij de loods. Op een gegeven moment kwamen er twee mannen uit de loods. Een van hen voldeed aan het opgegeven signalement. Hij is aangehouden. De verdachte, een 34-jarige man met een onbekende woonplaats in Nederland, is overgebracht naar een politiecellencomplex en is daar gehoord door de politie. Na het afleggen van een verklaring is hij weer in vrijheid gesteld.

» Politie.nl
zondag 7 augustus 2022, 13:09 uur
Drie voertuigen in beslag genomen in Schoondijke
PZCSCHOONDIJKE - In een loods aan de Lange Heerenstraat in Schoondijke zijn drie voertuigen in beslag genomen. De eigenaren werden aangehouden.
» PZC
zondag 7 augustus 2022, 12:43 uur
Wegpiraat (34) aangehouden in Schoondijke, drie voertuigen in beslag genomen
PZCSCHOONDIJKE - In Schoondijke is zaterdagmiddag een man (34) aangehouden nadat hij een hoop gevaarlijke situaties veroorzaakte op de weg. Hij reed bovendien in een voertuig dat niet aan de wettelijke eisen voldoet en niet APK-gekeurd was. Ook had de man geen geldig rijbewijs.
» PZCFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: PZC

Meer nieuws uit Schoondijke

7 augustus 13:09Drie voertuigen in beslag genomen in Schoondijke
20 juli 15:19Brand in Schoondijke: bewoners zitten in de tuin, zien plots rook uit het dak komen
5 juni 11:58Drie dronken mannen opgepakt na lastigvallen Oekraïense vluchtelingen
22 augustus 18:20Fleur vervangt broertje en keept ‘gewoon’ bij de mannen
26 februari 15:07N61 tussen Schoondijke en IJzendijke gaat woensdag weer open
17 december 13:41Tractorbestuurder gewond na ongeval
17 december 10:04Dronken man rijdt twee mensen het ziekenhuis in en slaat op de vlucht
1 november 11:36Stelselmatige geluidsoverlast loopt hoog op in Schoondijke
13 juli 12:13Ruim duizend automobilisten op de bon in 5 uur tijd
29 mei 10:24Vrouw met diverse soorten drugs op krijgt rijverbod
22 mei 16:36Schoorsteenbrand Schoondijke snel onder controle
21 januari 12:31Auto vliegt spontaan in brand langs rondweg Schoondijke
23 maart 12:49Rijbewijs en auto van verkeersovertreders in beslag genomen
10 januari 20:23Bressiaander Wim Waleboer begint Playmobilmuseum in Schoondijke
RSS.