menu
zoek

Nieuws Saasveld

Zes paarden in beslag genomen

dinsdag 16 mei 2023, 16:51 uur

De politie heeft, in samenwerking met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID), dinsdag 16 mei jl. zes paarden in beslag genomen, waarvan 1 zwaar vermagerd. De paarden stonden in drie weilanden aan de Westerikweg in Saasveld. De politie kwam op dit adres na een melding over een veulen dat al drie dagen dood in de wei lag.

Waar: Westerikweg in Saasveld

Het veulen is afgelopen vrijdagochtend geboren en vrijdagavond overleden aan een natuurlijke dood. De eigenaar heeft het dode veulen niet afgedekt volgens de regels, waardoor het veulen vrij te benaderen was voor klein wild. Daarbij lag het veulen vol in het zicht van voorbijgangers. Om het veulen heen stonden de volwassen paarden die erg vermagerd waren of andere mankementen hadden, zoals te lange hoeven. Op het weiland waar de paarden stonden lag veel plastic, het hooi was vervuild en er lagen netten en andere zaken wat gevaar voor de gezondheid van de paarden kon opleveren.

Paarden veilig ondergebracht De politie heeft vanaf 2018 meerdere meldingen ontvangen over het welzijn van de zes paarden op deze locatie. Naar aanleiding van deze meldingen heeft de politie in afstemming met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de officier van justitie besloten de paarden in beslag te nemen. De paarden worden ondergebracht op een locatie waar zij de zorg krijgen die ze nodig hebben.   Getuige van dierenmishandeling of verwaarlozing? Doe melding! Ziet u dat een dier wordt mishandeld of verwaarloosd? Bel dan met 144 of bij spoed met 112. Bent u getuige geweest van dierenmishandeling? Dan kunt u dit ook melden via 144 of anoniem via 0800-7000. Bij mishandeling of verwaarlozing van dieren is de verklaring van één of meer ooggetuigen of ondersteunend beeldmateriaal vaak onontbeerlijk om de dader(s) te kunnen vervolgen.   EY 2023214821


» Politie.nl

Kaart nieuws Saasveld. Locatie nieuws: 52.36043 / 6.79777 Westerikweg
Westerikweg in Saasveld


dinsdag 16 mei 2023, 17:53 uur
Zes verwaarloosde paarden in beslag genomen in Overijsselse Saasveld
Blik op NieuwsDe politie heeft, in samenwerking met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID), dinsdag zes paarden in beslag genomen, waarvan 1 zwaar vermagerd. Dit meldt de politie dinsdag.
» Blik op Nieuws
dinsdag 16 mei 2023, 17:42 uur
Politie neemt zes verwaarloosde paarden in beslag na vondst dood veulen in Saasveld
RTV OostEen veulen dat al drie dagen dood is en voer was voor klein wild, plastic in de weilanden en vervuild hooi. De omstandigheden waarin de politie zes paarden aantrof in drie weilanden aan de Westerikweg in Saasveld waren zo erbarmelijk, dat de politie de dieren vandaag in beslag heeft genomen.
» RTV Oost



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Oost

Meer nieuws uit Saasveld

16 mei 17:53Zes verwaarloosde paarden in beslag genomen in Overijsselse Saasveld
5 februari 11:24Man (40) overleden bij noodlottig ongeval in sloot: ‘Van misdrijf geen sprake’
RSS.