menu
zoek

Nieuws Rottevalle

Minderjarige verdachte aangehouden na bankhelpdeskfraude

donderdag 9 november 2023, 13:27 uur

Op 8 november werd er aan de Brouwersgrêft een poging tot oplichting gedaan door iemand die zich voordeed als bankmedewerker. De verdachte kon uiteindelijk worden aangehouden, omdat hij tijdens zijn vlucht ten val kwam. Het slachtoffer kon de verdachte toen zelf in de kraag vatten.

De verdachte, een minderjarige jongen uit Heemskerk, was aan de deur gekomen en deed zich voor als bankmedewerker. Eerder op de avond werd het slachtoffer gebeld. De verdachte bood aan om langs te komen om al het contante geld in huis mee te nemen. Bij het huis aangekomen kreeg de verdachte het contante geld in handen. Eenmaal buiten zette de verdachte het op een lopen, maar kwam hij ten val. Het slachtoffer vertrouwde het niet, zette de achtervolging in en kon de verdachte vervolgens insluiten. De politie werd gebeld, kwam met spoed ter plaatse en heeft de verdachte aangehouden. Daarna is met meerdere eenheden een zoekactie gestart naar mogelijke andere verdachten, maar deze zijn niet meer aangetroffen. Bankhelpdeskfraude Criminelen doen zich bij bankhelpdeskfraude voor als een medewerker van de bank. Er zou een probleem zijn met de rekening of het geld en dat moet snel opgelost. Door slimme babbeltrucs te gebruiken, weten zij hun slachtoffers op een sluwe manier over te halen om informatie te delen. Toch slachtoffer van bankhelpdeskfraude? U bent helaas niet de enige. Schaam u niet en doe altijd aangifte. De politie doet onderzoek naar uw aangifte. Hang op, bel uw bank! U kunt zelf voorkomen dat u slachtoffer wordt. Belt een bankmedewerker u en vertrouwt u het niet? Hang dan op en bel het nummer van de bank dat u kent. Laat nooit iemand uw pinpas of geld ophalen, of een programma op uw computer installeren. Waarschuw mensen in uw omgeving voor deze praktijken.


» Politie.nl

Kaart nieuws Rottevalle. Locatie nieuws: 53.14595 / 6.10322


donderdag 9 november 2023, 15:57 uur
Minderjarige jongen aangehouden op verdenking van bankhelpdeskfraude in Rottevalle
Leeuwarder CourantEen minderjarige jongen is woensdag aangehouden in Rottevalle op verdenking van bankhelpdeskfraude. Het slachtoffer heeft de verdachte zelf in de kraag gevat.
» Leeuwarder CourantFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Leeuwarder Courant

Meer nieuws uit Rottevalle

9 november 15:57Minderjarige jongen aangehouden op verdenking van bankhelpdeskfraude in Rottevalle
RSS.