menu
zoek

Nieuws Rotterdam

16-jarige met automatisch vuurwapen aangehouden bij bedreigde woning

maandag 26 februari 2024, 10:03 uur

Agenten die extra toezicht houden op een bedreigde woning aan de Jacques Dutilhweg zagen daar in de nacht van zondag op maandag een scooter die verdacht rondreed. Toen ze de bestuurder wilden benaderen, ging deze er rennend vandoor. Tijdens de achtervolging gooide de jongen een tas met een vuurwapen weg. De 16-jarige Capellenaar is aangehouden.

Waar: Jacques Dutilhweg in Rotterdam

Maandag 26 februari omstreeks half drie ’s nachts zagen de agenten, die toezicht aan het houden waren op de woning die eerder doelwit was van een aantal explosies, een scooter die verdacht rond reed. Toen de agenten de bestuurder wilden benaderen, ging deze er te voet vandoor. De agent zette de achtervolging in. Tijdens het rennen, gooide de verdachte een tas weg. Op de Marie van Eijsden Vinkstraat kon de agent de verdachte pakken en aanhouden. In de weggegooide tas bleek een automatisch vuurwapen te zitten.  De scooter bleek gestolen en is in beslag is genomen. Een nacht eerder was er nog een 14-jarige jongen uit Den Haag aangehouden na een explosie aan de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel. Deze explosie houdt vermoedelijk verband met de eerdere incidenten op de Jacques Dutilhweg en de Kerkhoflaan in Rotterdam. De 14-jarige jongen raakte gewond aan zijn been als gevolg van de explosie en moest worden behandeld in het ziekenhuis. Ook had hij diverse brandplekken op zijn lijf. Na een behandeling in het ziekenhuis is de jongen overgebracht naar het politiebureau.  Lees ook: Eerder beschoten woning Kerkhoflaan opnieuw doelwit | politie.nl In het programma Opsporing Verzocht werd afgelopen week al aandacht gevraagd voor de reeks incidenten. https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2024/februari/07-wie-zit-er-achter-explosies-en-beschieting-in-rotterdam-oost.html En werden beelden getoond van de explosies op de Jacques Dutilhweg en de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel. Inmiddels zijn enkele tips binnen gekomen, maar informatie blijft welkom. Het onderzoeksteam komt graag in contact met mensen die meer informatie hebben over het onderliggende conflict. Wie zit hier achter en waarom? Als u hier informatie over heeft, kunt u het tipformulier invullen of bellen met de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Maar u kunt ook anoniem melden via M. (0800-7000) of terecht bij het Team Nationale Inlichtingen. Dit speciale team mag haar bronnen afschermen. Niemand weet dan dat u met de politie heeft gepraat. TNI is bereikbaar via 088 - 661 77 34. Ook ontvangt het team graag beelden. Heeft u beelden van afgelopen nacht op de Kerkhoflaan of omgeving van een deurbelcamera, beveiligingscamera of dashcam waar mogelijk iets verdachts op te zien is, dan kunt u deze uploaden via het bijgesloten tipformulier.


» Politie.nl

Kaart nieuws Rotterdam. Locatie nieuws: 51.92776 / 4.54413 Jacques Dutilhweg
Jacques Dutilhweg in Rotterdam


maandag 26 februari 2024, 11:24 uur
Jongen (16) met automatisch vuurwapen aangehouden bij bedreigde woning
CrimesiteDe politie heeft zondagnacht een 16-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel aangehouden die een tas met een automatisch vuurwapen bij zich had. De verdachte hield zich op vlakbij een bedreigde en gesloten woning aan de Jacques Dutilhweg in Rotterdam. (Beeld: Media-TV) Agenten die extra toezicht houden op de bedreigde woning aan de Jacques Dutilhweg […] Het bericht Jongen (16) met automatisch vuurwapen aangehouden bij bedreigde woning verscheen eerst op Crimesite.
» Crimesite
maandag 26 februari 2024, 11:16 uur
Jongen (16) met automatisch wapen opgepakt bij bedreigd huis in Rotterdam
NU.nlEen zestienjarige jongen uit Capelle aan den IJssel is in de nacht van zondag op maandag aangehouden in de buurt van een bedreigde woning aan de Jacques Dutilhweg in Rotterdam. Hij bleek een automatisch vuurwapen bij zich te hebben.
» NU.nl
maandag 26 februari 2024, 11:02 uur
Automatisch vuurwapen in tas van jongen (16) die langs bedreigde woning rijdt
RTV RijnmondSurveillerende politieagenten hebben in de nacht van zondag op maandag een jongen van 16 met een automatisch vuurwapen opgepakt. Dat gebeurde in de buurt van een huis aan de Jacques Dutilhweg in Rotterdam-Prinsenland. Dat huis was onlangs meerdere keren doelwit van explosies.
» RTV RijnmondFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: RTV Rijnmond

Meer nieuws uit Rotterdam

16 april 13:58Acht jaar cel voor man die gezin doodreed in Rotterdam
15 april 13:1930 kilo hennep gevonden in haven Rotterdam| Parachutespringer breekt been door ongeluk
14 april 18:51'Haas' Tom Hendrikse pakt brons bij NK en verpulvert pr tijdens marathon Rotterdam
14 april 12:10Nageeye en Bekere zijn voor de tweede keer de beste en winnen de NN Marathon Rotterdam 2024
14 april 09:36Lees terug: Joost loopt 4 kilometer met een bloedneus | Herman loopt in bloedheet bomenpak
14 april 09:1043e NN marathon Rotterdam van start met voor de laatste keer Lee Towers
13 april 04:50Week overlast door werkzaamheden aan het spoor, ook ’s nachts
11 april 16:29Schutter Erasmus MC gefrustreerd over buurvrouw en diploma, zegt OM
9 april 17:37Drie dakloze dertigers op straat in Rotterdam overleden in paar maanden tijd
8 april 08:12Enorme file door ongeval motorrijder én pechgeval
7 april 15:52LIVE eredivisie | Feyenoord op weg naar historische monsterscore tegen dramatisch Ajax
7 april 11:00Liveblog: aftellen naar De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord
3 april 18:36Motorrijder scheurt met 277 per uur over de A16: taakstraf en rijverbod
3 april 16:36Aanhouding na steekincident 1e Pijnackerstraat
3 april 13:20Na 15 jaar dient Aboutaleb ontslag in: 1 oktober legt hij zijn functie neer
2 april 16:08Twaalf jaar cel geëist tegen man die met Kerst 2022 gezin doodreed in Rotterdam
1 april 21:15Honderden vlaggetjes en skibrillen bij afscheid Def Rhymz: ‘Deze man was een legende’
31 maart 20:52Verdachte van dodelijke schietpartij in Kralingen stapt zelf naar de politie en zit vast
30 maart 12:15Snelle aanhouding na steekincident Vredenoordkade
29 maart 17:13Aanhouding na steekincident Eudokiaplein
RSS.