menu
zoek

Nieuws Rotterdam

Aanhouding na explosie Cortenbachsingel Rotterdam Zuid

vrijdag 9 juni 2023, 10:06 uur

De politie doet onderzoek naar een explosie die plaatsvond in de nacht van donderdag op vrijdag 9 juni op de Cortenbachsingel. Daar ging rond 02.45 uur een explosie af bij een woning. Gelukkig raakte hierbij niemand gewond.

Waar: Cortenbachsingel in Rotterdam

Door de explosie werd het keukenraam van de woning compleet vernield met veel glasscherven binnen en buiten de woning tot gevolg. Agenten die ter plaatse kwamen, startten direct een onderzoek. Tijdens dit onderzoek kon een 20-jarige man, afkomstig uit Rotterdam, in de omgeving worden aangehouden. In de nacht van woensdag op donderdag 8 juni was het ook al raak aan de Cortenbachsingel. Er ging een explosief af bij de voordeur van een woning, waardoor een bewoner van het huis die net de trap afliep lichtgewond raakte. Dit had ook anders en erger af kunnen lopen. De politie heeft sporen veiliggesteld en doet onderzoek. Melden helpt De politie werkt met man en macht aan de aanpak van de explosies. Dit jaar zijn al meer dan 50 verdachten aangehouden. Ook in dit onderzoek zet de politie alles in het werk om zowel de uitvoerders als de opdrachtgevers achter de explosie te achterhalen. Daarbij is informatie van omwonenden en betrokkenen van groot belang. Heeft u beelden van de Cortenbachsingel of omgeving of heeft u informatie die voor het onderzoek relevant kan zijn, neemt u dan alstublieft contact op met de politie via 0900-8844. Ook als u informatie heeft over de mogelijke achtergronden, dan horen wij het graag. Anoniem blijven Als u liever niet wilt dat uw gegevens bekend worden, dan kunt u ook vertrouwelijk praten met de politie. Het Team Criminele Inlichtingen (TCI) is getraind in het afschermen van hun bronnen en in het geheim informatie inwinnen. Een vertrouwelijk gesprek met TCI kan worden aangevraagd via 088 - 661 77 34. Als u liever anoniem blijft, kunt u bellen met 0800-7000.


» Politie.nl


Kaart nieuws Rotterdam. Locatie nieuws: 51.88763 / 4.57027 Cortenbachsingel
Cortenbachsingel in Rotterdam


donderdag 8 juni 2023, 11:32 uur
Getuigen gezocht na twee explosies Rotterdam Zuid
Politie.nlDe politie zoekt getuigen van twee explosies die in de avond/nacht van woensdag 7 juni op donderdag 8 juni plaatsvonden. Een explosief ontplofte rond 23:00 uur aan de Cortenbachsingel. Een 71-jarige bewoner raakte daarbij gewond.
Foto: Nieuws op Beeld  - Cortenbachsingel Cortenbachsingel Het slachtoffer liep net naar beneden toen hij gerommel bij de voordeur hoorde. Net als hij op de trap stapt ontploft een explosief bij zijn voordeur. De man raakt gewond, maar het valt gelukkig mee. Hij wordt nagekeken in de ambulance, maar hoeft niet mee naar het ziekenhuis. Dit had ook anders en erger af kunnen lopen. De politie heeft sporen veiliggesteld en doet onderzoek. Eric Kropstraat Maandag op dinsdag was het al raak. En deze nacht (woensdag op donderdag) weer. Wel bij een andere toegangsdeur. Ook bij deze explosie zijn sporen veiliggesteld. De politie verzameld eventuele beelden en doet onderzoek. Melden helpt De politie werkt met man en macht aan de aanpak van de explosies. Dit jaar zijn al meer dan 50 verdachten aangehouden. Ook in dit onderzoek zet de politie alles in het werk om zowel de uitvoerders als de opdrachtgevers achter de explosie te achterhalen. Daarbij is informatie van omwonenden en betrokkenen van groot belang. Heeft u beelden hebben van de Eric Kropstraat of omgeving of heeft u informatie hebben die voor het onderzoek relevant kan zijn, neemt u dan alstublieft contact op met de politie via 0900-8844. Ook als u informatie heeft over de mogelijke achtergronden, dan horen wij het graag. Anoniem blijven Als u liever niet wilt dat uw gegevens bekend worden, dan kunt u ook vertrouwelijk praten met de politie. Het Team Criminele Inlichtingen (TCI) is getraind in het afschermen van hun bronnen en in het geheim informatie inwinnen. Een vertrouwelijk gesprek met TCI kan worden aangevraagd via 088 - 661 77 34. Als u liever anoniem blijft, kunt u bellen met 0800-7000.

» Politie.nl
vrijdag 9 juni 2023, 12:00 uur
Opnieuw explosie bij woning aan Cortenbachsingel in Rotterdam-Beverwaard
CrimesiteBij een woning aan de Cortenbachsingel in Rotterdam heeft donderdagnacht rond 02.45 een explosie plaatsgevonden. Niemand raakte gewond. Vlak na de explosie is een 20-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident.
» Crimesite
vrijdag 9 juni 2023, 11:12 uur
Aanhouding na explosie Cortenbachsingel Rotterdam Zuid
Blik op NieuwsDe politie doet onderzoek naar een explosie die plaatsvond in de nacht van donderdag op vrijdag 9 juni op de Cortenbachsingel. Daar ging rond 02.45 uur een explosie af bij een woning. Gelukkig raakte hierbij niemand gewond. Kort na de explosie is een 20-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident.
» Blik op Nieuws
vrijdag 9 juni 2023, 09:58 uur
Paar uur na explosie Cortenbachsingel pakt politie 20-jarige Rotterdammer op
RTV RijnmondDe politie heeft vrijdagochtend een 20-jarige Rotterdammer op straat aangehouden voor de explosie bij het woonhuis aan de Cortenbachsingel in Rotterdam-Beverwaard. Hij bevond zich nog in de directe omgeving van het doelwit. Bij het geplaagde woonhuis ontplofte in de nacht van donderdag op vrijdag rond 02:45 uur een pakketje springstof.
» RTV Rijnmond
vrijdag 9 juni 2023, 06:11 uur
Weer explosie aan Cortenbachsingel in Rotterdam-Zuid
RTV RijnmondOp de Cortenbachsingel in Rotterdam-Beverwaard is in de nacht van donderdag op vrijdag rond 02:45 uur opnieuw een explosief bij een woonhuis afgegaan. Dit keer ging een keukenraam aan diggelen.
» RTV Rijnmond
vrijdag 9 juni 2023, 02:40 uur
Raam uit woning geblazen bij explosie
HardnieuwsROTTERDAM - Vrijdagmorgen 9 juni omstreeks 02.40 uur heeft er wederom een explosie plaatsgevonden aan de Cortenbachsingel in Rotterdam.
» Hardnieuws
donderdag 8 juni 2023, 07:26 uur
Twee explosies in Rotterdam met één lichtgewonde
CrimesiteAlweer zijn er nachtelijke explosies geweest in Rotterdam. Een daarvan was op een adres waar al eerder een aanslag plaatsvond. Op een andere locatie raakte een persoon lichtgewond.
» Crimesite
donderdag 8 juni 2023, 06:16 uur
Rotterdam weer opgeschrikt door twee explosies, bewoner gewond aan been
RTV RijnmondRotterdam is vannacht weer opgeschrikt door twee explosies. Het ging mis bij de Eric Kropstraat op de Kop van Zuid en de Cortenbachsingel in de Beverwaard.
» RTV Rijnmond
donderdag 8 juni 2023, 05:55 uur
Opnieuw twee explosies in Rotterdam, bewoner van een van panden lichtgewond
NU.nlIn Rotterdam hebben woensdagavond en in de nacht naar donderdag weer twee explosies plaatsgevonden. Bij een daarvan raakte iemand gewond.
» NU.nl
donderdag 8 juni 2023, 00:15 uur
En wéér explosies in Rotterdam: bewoner raakt gewond door ontploffing
BN DeStemIn de wijk Beverwaard in Rotterdam-Zuid is woensdagavond een explosief ontploft bij een woning. De bewoner raakte gewond bij de aanslag, die plaatsvond op de Cortenbachsingel. Later op de nacht ontplofte opnieuw een explosief aan de Eric Kropstraat, waarbij niemand gewond raakte.
» BN DeStemFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: NU.nl
Foto: BN DeStem

Meer nieuws uit Rotterdam

1 oktober 16:28Excelsior wint in blessuretijd van Sparta, invaller Parrott beslist de Rotterdamse derby
1 oktober 11:15Al ruim 100.000 euro opgehaald voor familie van bij tragedie Rotterdam omgebrachte moeder en dochter
1 oktober 09:47Vier aanhoudingen na steekincident in Rotterdam
1 oktober 09:35Column: Rotterdam Rouwt
30 september 18:41Nabestaanden Marlous en Romy: 'Intens verdrietig en een zwart gat in onze harten'
30 september 14:0430.000 euro opgehaald voor nabestaanden slachtoffers schietpartijen Rotterdam
29 september 17:27Video | Aboutaleb emotioneel tijdens herdenking schietpartij
29 september 14:51Erasmus MC: 'Signalen dat schutter het op examencommissie gemunt had'
29 september 06:47Ruit sneuvelt door explosie in het Oude Westen
28 september 22:49Donar na spannende slotfase onderuit in Rotterdam
28 september 20:05Onder invloed van drank schopte verdachte van schietdrama eerder al z’n konijn ‘keihard’
28 september 13:04Buurtbewoner na dodelijke steekpartij: 'Cor heeft zijn leven opgeofferd voor die hond'
26 september 22:00Vee op stal na brand in afvalverwerker
26 september 19:56Tilburgse stortplaats slaat tijdelijk tienduizenden tonnen afval van afvalverwerker in Rotterdam op
26 september 16:37Buurtbewoners voelen zich onveilig na nacht vol explosies: 'Het leven wordt een beetje eng zo'
25 september 16:53Het is weer raak: verkeersinfarct rond Rotterdam na ongeluk met motor op A15
25 september 12:09Minder treinen tussen Breda en Rotterdam Centraal vanwege stroomstoring
25 september 07:39Video | Kinderen vinden handgranaat bij Rotterdamse speeltuin
24 september 20:10Na weer een deceptie gaan de alarmbellen af bij Vitesse richting de derbyweek
24 september 07:49Video | Dak historische boerderij stort in bij brand in Rotterdam
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?