menu
zoek

Nieuws Reek

Mannen opgepakt voor anti-homogeweld

zaterdag 28 augustus 2021, 11:42 uur

Donderdagavond hield de politie drie mannen op heterdaad aan voor een openlijke geweldpleging tegen een bezoeker van een mannen ontmoetingsplaats (MOP) aan de Rustvenseweg. Het drietal zit vast en wij onderzoeken of ze mogelijk ook voor andere geweldsincidenten verantwoordelijk zijn. We roepen mogelijke slachtoffers op zich bij ons te melden als ze dat nog niet eerder hebben gedaan.

Waar: Rustvenseweg in Reek

Naar aanleiding van ongeveer tien meldingen van homogeweld in de afgelopen maanden vanaf de betreffende ontmoetingsplek, was de politie donderdagavond daar in burger aanwezig. Het doel was niet alleen preventief toezicht houden, maar ook informatie verstrekken aan en ontvangen van bezoekers. Daarvoor was ook een vertegenwoordiger van Roze in Blauw, het politienetwerk voor de LHBTI-gemeenschap,  aanwezig, die contact legde met aanwezige mannen. Op heterdaad gepakt In de loop van de avond verscheen een auto op de locatie, waaruit drie mannen stapten die de bosjes inliepen. Enige tijd daarna kwam er een melding bij de meldkamer binnen dat een bezoeker van de MOP zojuist mishandeld was. De vermoedelijke daders bleken de drie mannen die eerder uit de auto waren gestapt. Zij konden vervolgens ter plekke worden aangehouden door geüniformeerde agenten die intussen waren gewaarschuwd. Eén van de verdachten probeerde er nog te voet vandoor te gaan, maar werd al snel door de agenten achterhaald en overmeesterd. De verdachten zijn een man van 19 jaar uit Berghem, en twee mannen van 18 jaar uit Herpen. Bij hen en in hun auto vonden agenten onder andere een ploertendoder, wapenstok, pepperspray en een taser. Deze wapens werden in beslag genomen. Het drietal zit vast. Onderzoek naar eerdere incidenten De recherche van het basisteam Maas en Leijgraaf doet onderzoek naar deze openlijke geweldpleging, maar kijkt ook of de mannen mogelijk iets met eerdere geweldplegingen te maken hebben. Zij worden daarbij geadviseerd en geholpen door collega’s van het politienetwerk Roze in Blauw. “Mensen uit de LHBTI+ gemeenschap die te maken krijgen met discriminatie, bedreiging, mishandeling of andere strafbare zaken gerelateerd aan hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit kunnen bij ons melding doen als ze het moeilijk vinden om hun verhaal via de gewone meldkanalen te doen“ vertelt politieman Roy van Roze in Blauw. “We kunnen ons voorstellen dat er dus mannen zijn die op deze (of een andere) MOP met geweld te maken hebben gehad, maar dit nog niet bij ons hebben gemeld. Die mannen roepen we met klem op dat alsnog te doen.” Roy benadrukt dat alle meldingen bij Roze in Blauw met de nodige discretie worden behandeld en dat er in overleg met iedere melder wordt gekeken hoe informatie het beste vastgelegd kan worden. Contact met Roze in Blauw Roze in Blauw, het politienetwerk voor de LHBTI-gemeenschap,is bereikbaar via telefoonnummer 088-1691234. In geval van spoed moet uiteraard het alarmnummer 112 worden gebeld. Mailcontact met een medewerker van Roze in Blauw in de eenheid Oost-Brabant kan via rozeinblauw.oost-brabant@politie.nl


» Politie.nl

Kaart nieuws Reek. Locatie nieuws: 51.74081 / 5.68581 Rustvenseweg
Rustvenseweg in Reek


zaterdag 28 augustus 2021, 18:31 uur
Vier mannen van 18 en 19 jaar aangehouden voor antihomogeweld in Brabant
NU.nlDe politie heeft vier mannen aangehouden voor antihomogeweld bij een homo-ontmoetingsplaats in het Brabantse Reek. Donderdagavond hield de politie drie mannen aan na een melding dat een man was mishandeld en zaterdag werd een vierde man aangehouden.
» NU.nl
zaterdag 28 augustus 2021, 18:26 uur
Vier mannen aangehouden voor geweld bij homo-ontmoetingsplaats
de TelegraafDe politie heeft vier mannen aangehouden naar aanleiding van een reeks meldingen van anti-homogeweld bij een homo-ontmoetingsplaats in het Brabantse Reek. Donderdagavond werden drie mannen aangehouden na een melding dat een man was mishandeld, zaterdag werd een vierde man aangehouden.
» de Telegraaf
zaterdag 28 augustus 2021, 18:04 uur
Vierde verdachte opgepakt voor homogeweld in Reek
Omroep BrabantEr is nog een vierde verdachte aangehouden voor het mishandelen van een bezoeker van een homo-ontmoetingsplaats. Het gaat om een 19-jarige man uit Oss. Eerder werden er al drie tieners aangehouden in deze zaak.
» Omroep Brabant
zaterdag 28 augustus 2021, 13:50 uur
Drie gewapende mannen opgepakt na mishandeling op homo-ontmoetingsplaats in Reek
Brabants DagbladREEK - Drie mannen zijn donderdagavond in Reek aangehouden nadat ze een bezoeker van een homo-ontmoetingsplaats mishandelden. De politie meldt zaterdag dat de mannen nog steeds vastzitten.
» Brabants Dagblad
zaterdag 28 augustus 2021, 13:17 uur
Bezoeker homo-ontmoetingsplaats mishandeld, drie bewapende tieners opgepakt
Omroep BrabantDrie tieners zijn donderdagavond op heterdaad aangehouden na het mishandelen van een bezoeker van een homo-ontmoetingsplaats in Reek. Dat maakte de politie zaterdagmiddag bekend. Bij de politie waren de afgelopen maanden zo'n tien meldingen binnengekomen van homogeweld bij deze ontmoetingsplaats aan de Rustvenseweg.
» Omroep BrabantFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit Reek

19 februari 21:49Enorme crash in woonwijk werd veroorzaakt door tiener die in gestolen auto vluchtte voor politie
18 januari 14:04Meisje (15) zegt door neven te zijn misbruikt terwijl familie rouwde om oom
20 december 17:21Reek ging in polonaise door de nieuwe Aldi, die nu definitief mag blijven
24 oktober 10:42Ongeval tussen Reek en Herpen
1 september 06:31Golf van geweld en terreur op homo-ontmoetingsplekken: ‘Hij rende voor zijn leven’
1 september 06:20Vader (39) verkracht zijn 14-jarige dochter als moeder op vakantie is: ‘Ik ben geen pedofiel’
28 augustus 18:31Vier mannen van 18 en 19 jaar aangehouden voor antihomogeweld in Brabant
10 juni 11:09Toch een Aldi voor Reek: 'Iedereen mag ons feliciteren'
RSS.