menu
zoek

Nieuws Oudewater

Bankpasfraudeurs op heterdaad aangehouden

vrijdag 6 januari 2023, 10:23 uur

Donderdagmiddag hielden agenten in Oudewater, op heterdaad, twee verdachten aan. Zij waren op dat moment vermoedelijk bezig met een poging tot bankhelpdeskfraude. De bewoners herkenden de truc van de oplichters echter en waarschuwden de politie. Dankzij deze alertheid kon de politie de verdachten direct aanhouden.

De bewoners werden op 5 januari rond 14.00 uur gebeld door een persoon die zich voordeed als bankmedewerker. Die vertelde tegen hen dat er fraude was gepleegd met hun bankrekening en er geld was afgeschreven door anderen. Een collega van de bankmedewerker zou aan de deur komen om hun bankpassen op te halen om zogenaamd te voorkomen dat er nog meer geld kon worden afgeschreven. De vermeende slachtoffers vertrouwden het verhaal niet helemaal en schakelden de politie in. Goed samenspel Terwijl de bewoners telefonisch nog in gesprek zijn met ‘de bankmedewerker’ verschijnt zijn collega aan de deur om de bankpassen op te halen. Agenten zijn ondertussen met spoed onderweg naar de woning. Het stel weet de man aan de deur aan de praat te houden. Door dit goede samenspel zijn de agenten op tijd ter plaatse en kunnen zij de verdachte, een 24-jarige inwoner uit gemeente Leudal, op heterdaad arresteren. Tweede verdachte aangehouden Agenten zochten in de buurt naar een auto waar de verdachte mee naar Oudewater was gereisd. Die troffen ze aan op een parkeerplaats vlakbij. De 22-jarige bestuurder van de auto uit Roermond, die vermoedelijk zat te wachten tot zijn kompaan terugkeerde bij het voertuig, is ook aangehouden. De twee mannen zijn ingesloten in een politiecellencomplex. Ook slachtoffer geworden? De politie sluit niet uit dat andere inwoners uit Oudewater ook slachtoffer zijn geworden van bankhelpdeskfraude. Mogelijk heeft dit een verband met deze aanhoudingen. Bent of kent u iemand die hier onlangs mee te maken heeft gehad? Dan horen wij het graag. Dat kan door te bellen met 0900-8844. Of via onderstaand contactformulier. Als u liever niet heeft dat de politie uw naam weet, kunt u ook anoniem melding maken via 0800-7000 of ga naar de site van Meld Misdaad Anoniem. Ook komen we graag met u in contact als u op donderdag 5 januari tussen 4.00 en 15.00 uur iets verdachts heef gezien of gehoord in de omgeving van het Stadskantoor. Waarschuw voor helpdeskfraude in uw omgeving Dit soort bankpasfraude komt regelmatig voor. De politie bericht hier vaak over. We adviseren dan om, met name oudere, mensen in uw omgeving te waarschuwen voor dergelijke oplichtingspraktijken. In dit geval werd prima gehandeld door de vermeende slachtoffers. Zij riepen hulp in van toen ze in de gaten kregen dat de zaak niet pluis was, met twee mooie aanhoudingen als gevolg.


» Politie.nl

Kaart nieuws Oudewater. Locatie nieuws: 52.01789 / 4.86022


vrijdag 6 januari 2023, 11:23 uur
Duo op heterdaad betrapt voor poging bankhelpdeskfraude in Oudewater
RTV UtrechtDe politie heeft donderdagmiddag twee verdachten op heterdaad betrapt tijdens een poging voor bankhelpdeskfraude in Oudewater. De bewoners bij wie werd aangebeld herkenden de truc van de oplichters en belden de politie. Zo kon het duo worden aangehouden.
» RTV Utrecht



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Utrecht

Meer nieuws uit Oudewater

2 februari 17:07Politie Vrachtwagenchauffeur gezocht na dodelijk ongeval
6 januari 11:23Duo op heterdaad betrapt voor poging bankhelpdeskfraude in Oudewater
5 september 15:57Man uit Oudewater komt om bij ongeluk in Hoorn
26 mei 15:00Politie onderzoekt mogelijke drugsvondst in stenen
16 februari 13:28Oudewater wil historische gevelstenen terug van Amsterdam: 'Ze horen daar niet thuis'
8 februari 20:08Man (38) verdacht van betrokkenheid bij fataal steekincident Oudewater
7 februari 14:22Negen verdachten aangehouden na dodelijk steekincident in Oudewater
6 februari 14:31Politie houdt negen mensen aan na dodelijke steekpartij in Oudewater
18 juli 19:37Rol Oudewater bij ontstaan van Nederland nu ook in steen gebeiteld
16 juni 08:31Twee personen ademen rook in bij brand
7 juni 08:57Auto belandt in sloot
25 april 20:00Woonboerderij Oudewater in vlammen op
RSS.