menu
zoek

Nieuws Oudehaske

Agent lost waarschuwingsschot na achtervolging in Oudehaske

vrijdag 4 augustus 2023, 09:37 uur

Een 33-jarige man uit Gemeente de Fryske Marren is op donderdagavond 3 augustus aangehouden voor rijden onder invloed en rijden zonder geldig rijbewijs. Bij de aanhouding heeft een agent een waarschuwingsschot gelost.

Waar: Hoge Bouwen in Oudehaske

Wanneer een agent op 3 augustus rond 21:50 uur in Oudehaske bij de Hoge Bouwen een voertuig ziet rijden dat hij wil controleren, besluiten de agent een stopteken te geven. De bestuurder negeert het stopteken en gaat er op hoge snelheid vandoor. Daarop zetten agenten de achtervolging in. De auto raakt van de weg, maar de bestuurder stapt uit de auto en vlucht te voet, waarop de agent te voet de achtervolging inzet. Een agent lost een waarschuwingsschot, waarna de verdachte even tot stilstand lijkt te komen. Toch besluit de verdachte het weer op een lopen te zetten. Na een volgende waarschuwing neemt de agent het besluit neemt om het stroomstootwapen in te zetten. Hierna kon de verdachte worden aangehouden. De verdachte is een 33-jarige man uit Gemeente de Fryske Marren en hij is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van drugs en rijden met een ongeldig rijbewijs. Bij het gebruiken van het vuurwapen door politieagenten wordt dit gebruik achteraf altijd getoetst. Ook in deze situatie zal dit worden bekeken. 


» Politie.nl

Kaart nieuws Oudehaske. Locatie nieuws: 52.95486 / 5.87232 Hoge Bouwen
Hoge Bouwen in Oudehaske


vrijdag 4 augustus 2023, 08:45 uur
Politie lost waarschuwingsschot bij achtervolging in Oudehaske
Leeuwarder CourantBij een achtervolging in Oudehaske heeft de politie donderdagavond een waarschuwingsschot gelost. Een 33-jarige bestuurder uit De Fryske Marren negeerde het stopteken dat agenten hem gaven.
» Leeuwarder Courant
donderdag 3 augustus 2023, 21:50 uur
Waarschuwingsschot gelost bij aanhouding
HardnieuwsOUDEHASKE - Donderdagavond 3 augustus tegen 21.50 uur kwam een politieachtervolging tot stilstand aan de Hoge Bouwen in Oudehaske.
» HardnieuwsFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: Leeuwarder Courant

Meer nieuws uit Oudehaske

23 augustus 11:20Aanhoudingen na aantreffen niet in werking zijnde hennepkwekerij in Oudehaske
4 augustus 09:37Agent lost waarschuwingsschot na achtervolging in Oudehaske
RSS.