menu
zoek

Nieuws Oss

Den Bosch, Oss - Elf aanhoudingen in onderzoek na rellen FC den Bosch - Top Oss

vrijdag 25 november 2022, 14:16 uur

Op zaterdag 17 september ontstonden na de wedstrijd FC Den Bosch tegen Top Oss in het stadion in ‘s-Hertogenbosch diverse vechtpartijen. Ook pleegden groepen supporters een groot aantal vernielingen. De agressie richtte zich daarnaast tegen stewards en onze agenten.

De aangehouden verdachten kwamen letterlijk in beeld bij de politie via bewakings- en andere camerabeelden en konden door ons worden geïdentificeerd. Zij worden allemaal verdacht van geweld tegen politiemensen of beveiligers. Een groep mannen en jongens uit de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Vught, Bernheze en Heusden in de leeftijd van 15 t/m 36 jaar wordt verweten dat ze geweld tegen politiemensen heeft gebruikt. Een 31-jarige man uit Oss wordt verdacht van zware mishandeling van een steward. Alle verdachten zijn verhoord en daarna weer in vrijheid gesteld. Zij moeten zich te zijner tijd voor de rechter verantwoorden. Gedragsaanwijzing met gebiedsverbod OM en gemeente hebben repressieve maatregelen genomen. Door het Openbaar Ministerie kregen de verdachten een gedragsaanwijzing met daarin een gebiedsverbod en een meldplicht opgelegd. Zij mogen niet in de omgeving van de stadions van beide clubs komen ten tijde van wedstrijden en de uren er omheen. Ook kregen zij de verplichting om zich bij uitwedstrijden van hun club te melden op het politiebureau in Den Bosch. Aanvullend daarop heeft de gemeente ook vijf stadion-omgevingsverboden en twee lasten onder dwangsom ter voorkoming van verdere ongeregeldheden opgelegd. De voetbalclub FC Den Bosch legde de aangehouden verdachten een stadionverbod op. De betrokken voetbalclubs, politie, gemeente en OM vinden het gedrag van de hooligans onacceptabel. Iedere organisatie heeft vanuit een eigen verantwoordelijkheid bezien welke maatregelen mogelijk zijn. Want agressie of geweld, in welke vorm dan ook, wordt niet getolereerd. Dat zal iedereen onderstrepen. En dat pakken we samen aan. Vervolgonderzoek Op de dag van de rellen werden al elf mensen door ons aangehouden  voor hun vermoedelijke aandeel in de geweldplegingen. Totaal werden dus al 22 verdachten door ons opgespoord en gehoord. Maar met de aanhouding van deze verdachten is het onderzoek naar de ongeregeldheden niet afgerond. We brachten recent foto’s naar buiten van verdachten waarvan de identiteit nog niet bekend was. De identiteit van een deel van deze personen is inmiddels bekend. We sluiten daarom meerdere aanhoudingen in de komende periode niet uit.  Agressieve en dreigende situatie na wedstrijd Na afloop van de wedstrijd in ´s-Hertogenbosch zochten supporters van de twee voetbalclubs elkaar rond 19.00 uur op in het stadion. Er ontstond een agressieve en dreigende situatie waarbij meerdere vernielingen zijn gepleegd door groepen supporters. Daarnaast probeerden meerdere voetbalsupporters van beide clubs de confrontatie met elkaar te zoeken. Op die dag hielden we al elf verdachten aan. 


» Politie.nl

Kaart nieuws Oss. Locatie nieuws: 51.71000 / 5.29576


vrijdag 25 november 2022, 15:11 uur
Nog elf aanhoudingen voor rellen tijdens FC Den Bosch - TOP Oss in september
Brabants DagbladDEN BOSCH - De politie heeft de afgelopen dagen nog elf aanhoudingen verricht naar aanleiding van de rellen rondom de wedstrijd FC Den Bosch - TOP Oss op zaterdag 17 september. De mannen tussen 15 en 36 jaar uit Den Bosch, Vught, Bernheze en Heusden zijn opgepakt op basis van camerabeelden.
» Brabants Dagblad
vrijdag 25 november 2022, 14:58 uur
Rellen rond voetbalwedstrijd: elf jongens en mannen opgepakt
Omroep BrabantDe politie heeft de afgelopen dagen elf mannen aangehouden die betrokken zouden zijn geweest bij de rellen rond de voetbalwedstrijd FC Den Bosch - TOP Oss. Het gaat om jongens en mannen (15 tot 36) uit de gemeenten Den Bosch, Oss, Vught, Heusden en Bernheze. De meesten zouden geweld hebben gebruikt tegen agenten, één van hen wordt verdacht van het zwaar mishandelen van een steward.Rondom de wedstrijd in stadion De Viert in Den Bosch op 17 september moesten ook leden van de Mobiele Eenheid het ontgelden.
» Omroep BrabantFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit Oss

16 april 06:00Veel meer vuurwerkaanslagen op Brabantse woningen, deze criminologe weet waarom
13 april 19:50Hoe TOP Oss en hoofdtrainer Ruud Brood uit elkaar groeiden
8 april 17:27Tweede verdachte opgepakt na steekpartij Oss, eerste weer vrijgelaten
3 april 13:16Vrouw aangehouden omdat ze bekende zou hebben neergestoken
2 april 14:39Neergestoken man verplaatst zich 2 kilometer, dader is nog steeds voortvluchtig
29 maart 12:00Boer Spierings verkozen tot Agrarisch Ondernemer van 2024: ‘Mijn telefoon is vandaag ontploft’
26 maart 12:26Politie houdt man aan na steekincident in sportschool
20 maart 08:24Medewerkers woonzorgcomplex brengen bewoner in veiligheid bij brand
11 maart 22:29FC Emmen stelt publiek teleur met nederlaag tegen TOP Oss
11 maart 20:08Kan FC Emmen revanche nemen tegen TOP Oss? Volg de wedstrijd via ons liveblog
6 maart 07:40Bewoners Oss schrikken van brand, vlammen slaan uit schuurtje
3 maart 16:15Dode in Oss, politie sluit misdrijf niet uit
1 maart 19:58LIVE | De Graafschap klaar voor wedstrijd tegen TOP Oss
14 februari 18:10Osse ondernemers maken balans op na stroomuitval: ‘Carnaval 2024 was voor mij tien keer niets’
14 februari 12:06A50 deels gesloten na ongeval met vrachtwagen
14 februari 12:00Deze dieren werden allemaal gedumpt door hun baasjes
12 februari 20:40Trein met veel carnavalsvierders betrokken bij dodelijke aanrijding
11 februari 20:37Stroomstoring in carnaval vierend Oss verholpen
11 februari 19:46Duizenden huishoudens én carnavallers in het donker, stroomstoring Oss na twee uur opgelost
11 februari 19:13TOP Oss blijft even eenvoudig overeind, maar gaat toch nog met 3-0 onderuit in Groningen
RSS.