menu
zoek

Nieuws Oss

Extra begeleiding voor kinderen die werden bedreigd op basisschool in Oss

donderdag 20 juni 2024, 18:00 uur

De directeur van basisschool IKC Regenboog in Oss is blij dat ze alle kinderen donderdag weer konden verwelkomen. Komende tijd is er extra begeleiding mogelijk voor kinderen die dat nodig hebben. "Het heftige is er een beetje af, maar dat wil niet zeggen dat het vertrouwen bij iedereen volledig terug is." De school was twee dagen dicht nadat kinderen via Snapchat werden bedreigd.

Waar: GGD op het schoolplein in Oss

» Omroep Brabant

Kaart nieuws Oss. Locatie nieuws: GGD op het schoolplein
GGD op het schoolplein in Oss


donderdag 20 juni 2024, 14:08 uur
Osse school heropent de deuren na bedreigingen: ‘Sommige ouders vinden het nog spannend’
Brabants DagbladOSS - Na twee dagen gesloten te zijn, opent basisschool IKC Regenboog vandaag de deuren weer. Bij de een levert dat vooral opluchting op, bij de ander zenuwen. Daarom was er tijd om te praten voor de ouders en de kinderen.
» Brabants Dagblad
donderdag 20 juni 2024, 11:32 uur
Basisschool Oss weer open na dreigementen aan leerlingen groep 8
NU.nlBasisschool IKC Regenboog in Oss heeft donderdag de deuren weer geopend. Dat bevestigt de woordvoerder van IKC Regenboog na berichtgeving van Omroep Brabant. De school ging dinsdag voor twee dagen dicht, omdat leerlingen van groep 8 online werden bedreigd.
» NU.nl
donderdag 20 juni 2024, 08:00 uur
Basisschool weer open na onrust: 'Zet mijn kind hier met dubbel gevoel af'
Omroep BrabantBasisschool IKC Regenboog in Oss is deze donderdagochtend weer geopend. De school was twee dagen dicht na dreigementen tegen een aantal leerlingen uit groep 8. Woensdag kwam het goede nieuws dat leerlingen volgens de politie geen gevaar lopen.
» Omroep Brabant
woensdag 19 juni 2024, 18:33 uur
Bedreiging schoolkinderen Oss kwam uit buitenland, gevaar geweken
Blik op NieuwsEr is geen gevaar meer voor de schoolkinderen van de basisschool in Oss die via Snapchat bedreigingen kregen. Dit meldt de politie woensdag.
» Blik op Nieuws
woensdag 19 juni 2024, 15:22 uur
Leerlingen basisschool Oss liepen geen gevaar, bedreigingen kwamen uit buitenland
NOSLeerlingen van de basisschool in Oss die werden bedreigd, liepen geen gevaar. Dat meldt de politie. De bedreigingen die de leerlingen ontvingen, zijn afkomstig uit het buitenland. Op de basisschool, die de afgelopen twee dagen uit voorzorg dicht bleef, wordt morgen weer les gegeven.
» NOS
woensdag 19 juni 2024, 14:29 uur
Basisschool weer open nu blijkt dat leerlingen geen gevaar liepen
Omroep BrabantBasisschool IKC Regenboog in Oss is enorm opgelucht dat leerlingen geen gevaar lopen en dat ook niet hebben gelopen. De politie heeft na onderzoek geconcludeerd dat de dreigende Snapchatberichten van buiten Europa kwamen. "Dat is heel fijn nieuws", reageert Inge Hoogers van scholengroep SAAM.
» Omroep Brabant
woensdag 19 juni 2024, 14:08 uur
Bedreigde leerlingen van basisschool in Oss liepen volgens politie geen gevaar
NU.nlLeerlingen van de basisschool in Oss die online zijn bedreigd, liepen volgens de politie geen gevaar. Onderzoekt wijst uit dat de dreigende berichten via Snapchat werden verstuurd en afkomstig zijn van buiten Europa.
» NU.nl
woensdag 19 juni 2024, 13:59 uur
Leerlingen basisschool Oss liepen geen gevaar, zegt politie
de TelegraafLeerlingen van de basisschool in Oss die online zijn bedreigd, liepen geen gevaar. Dat zegt de politie. Onderzoekt wijst uit dat de dreigende berichten via Snapchat werden verstuurd en afkomstig zijn van buiten Europa.
» de Telegraaf
woensdag 19 juni 2024, 13:49 uur
Gevaar voor Osse basisschool geweken: ‘Bedreigingen komen van buiten Europa’
BN DeStemOSS - Bassisschool IKC Regenboog is sinds dinsdagochtend gesloten, nadat enkele leerlingen uit groep 8 met hun leven bedreigd werden via Snapchat. De politie heeft achterhaald wie daarachter zit.
» BN DeStem
woensdag 19 juni 2024, 13:47 uur
Met dood bedreigde basisschoolleerlingen liepen geen gevaar, zegt politie
Omroep BrabantDe leerlingen van basisschool IKC De Regenboog in Oss die eind vorige week online met de dood werden bedreigd, liepen geen gevaar. Dat concludeert de politie woensdag na onderzoek. Volgens de politie werden de dreigende berichten via Snapchat verstuurd van buiten Europa door een minderjarige jongen.
» Omroep Brabant
dinsdag 18 juni 2024, 18:51 uur
Basisschool blijft ook woensdag dicht na doodsbedreigingen: 'Verdrietig'
Omroep BrabantBasisschool IKC Regenboog in Oss blijft ook woensdag dicht, nadat meerdere kinderen vorige week met de dood zijn bedreigd met foto's van kogels en pistolen op Telegram. Dat laat SAAM, de scholengroep waar de basisschool bij hoort, weten in een verklaring. De school hield dinsdag ook al de deuren gesloten.
» Omroep Brabant
dinsdag 18 juni 2024, 17:30 uur
Online bedreigingen op school: zo praat je erover met kinderen
Omroep BrabantLeerlingen van basisschool IKC Regenboog uit Oss zitten sinds dinsdag thuis nadat achtstegroepers online werden bedreigd. De school is dicht en dat geeft ouders de gelegenheid om met hun kinderen in gesprek te gaan. Maar hoe pak je dat als ouder aan? "Het hangt af van de rol van het kind, maar als ze niet veel van de bedreiging hebben meegekregen zou ik het niet groter maken dan nodig is", zegt kindertherapeute Linda van Hal uit Best.
» Omroep Brabant
dinsdag 18 juni 2024, 16:45 uur
Basisschool Oss ook woensdag dicht omdat groep 8-leerlingen zijn bedreigd
NU.nlBasisschool IKC Regenboog in Oss blijft ook woensdag nog gesloten. De school sloot dinsdag de deuren omdat leerlingen van groep 8 online zouden zijn bedreigd.
» NU.nl
dinsdag 18 juni 2024, 16:17 uur
School in Oss zeker ook woensdag nog gesloten na bedreigingen: ’Verdrietig besluit’
de TelegraafBasisschool IKC Regenboog in Oss blijft ook woensdag nog gesloten, laat een woordvoerster weten. De school sloot deze week de deuren omdat leerlingen van groep 8 zouden zijn bedreigd.
» de Telegraaf
dinsdag 18 juni 2024, 15:53 uur
Moeder doet aangifte na bedreiging op school Oss: 'Zoon zei niks uit angst'
Omroep BrabantVoor een moeder van een van de bedreigde kinderen van basisschool IKC Regenboog in Oss was het schrikken. Haar zoons naam staat op de foto met kogels die meerdere kinderen die op de basisschool zitten afgelopen vrijdag via Telegram ontvingen. Een foto die sinds die dag rondgaat op WhatsApp en Telegram.
» Omroep Brabant
maandag 17 juni 2024, 18:18 uur
Basisschool Oss dinsdag dicht omdat leerlingen groep 8 online zijn bedreigd
NU.nlBasisschool IKC Regenboog in het Brabantse Oss sluit dinsdag de deuren omdat leerlingen van groep 8 volgens de politie online zijn bedreigd. Er zijn meerdere aangiften gedaan. De scholengemeenschap spreekt zelf van een "onrustige situatie".
» NU.nl
maandag 17 juni 2024, 17:15 uur
Kinderen krijgen foto van kogel met hun naam erop, basisschool morgen uit voorzorg dicht
PZCBasisschoolkinderen in Oss zijn met de dood bedreigd; ze kregen online foto’s toegestuurd met kogels waarop hun namen waren geschreven. De school waar de kinderen naartoe gaan, houdt dinsdag de deuren gesloten.
» PZC
maandag 17 juni 2024, 17:09 uur
Kinderen basisschool in Oss met de dood bedreigd, foto’s van kogels met namen en pistolen
de StentorBasisschool De Regenboog in Oss sluit morgen voor een dag de deuren nadat verschillende kinderen met de dood zijn bedreigd. ‘’ We willen allemaal dat kinderen veilig naar school en de (kinder)opvang kunnen. En op dit moment kunnen wij daar als IKC Regenboog niet voor zorgen', schrijft scholenkoepel SAAM in een persbericht.
» de Stentor
maandag 17 juni 2024, 16:38 uur
School blijft voorlopig dicht nadat kinderen met de dood werden bedreigd
Omroep BrabantBasisschool IKC Regenboog en de bijbehorende kinderopvang in Oss blijven voorlopig uit voorzorg dicht, zo laat een bestuurder van de overkoepelende scholengroep weten. Dat besluit is genomen nadat vrijdag meerdere leerlingen van de basisschool met de dood werden bedreigd. Ook laat de bestuurder van SAAM, de scholengroep waaronder de basisschool valt, maandagmiddag weten dat er een onderzoek naar de bedreigingen loopt.
» Omroep Brabant
maandag 17 juni 2024, 16:34 uur
Basisschool dinsdag dicht na bedreiging: kinderen krijgen foto’s van kogels met namen en pistolen
BN DeStemOSS - Basisschool De Regenboog in Oss sluit dinsdag de deuren nadat verschillende kinderen met de dood zijn bedreigd. Dat gebeurde via foto’s op de chatapp Telegram. ,,We zijn met z’n allen heel erg geschrokken van deze bedreigingen”, stelt een bestuurder van de school.
» BN DeStem
maandag 17 juni 2024, 16:34 uur
Kinderen basisschool in Oss met de dood bedreigd, foto’s van kogels met namen en pistolen
Brabants DagbladOSS - Meerdere kinderen van basisschool IKC Regenboog zijn afgelopen vrijdag via foto’s met de dood bedreigd. De bedreiging gebeurde met twee foto’s. Een van vier kogels met de namen van de kinderen erop en op de tweede foto die ze ontvingen, zijn drie pistolen te zien. Volgens de politie is er door meerdere ouders aangifte gedaan.
» Brabants Dagblad
maandag 17 juni 2024, 16:34 uur
Basisschool dicht na bedreiging: kinderen krijgen foto’s van kogels met namen en pistolen
de GelderlanderBasisschool De Regenboog in Oss sluit dinsdag de deuren nadat verschillende kinderen met de dood zijn bedreigd. Dat gebeurde via foto's op Telegram. ,,We zijn met z’n allen heel erg geschrokken van deze bedreigingen”, stelt een bestuurder van de school.
» de Gelderlander
maandag 17 juni 2024, 16:32 uur
’Kinderen basisschool Oss bedreigd, ontvingen foto’s van kogels’
de TelegraafMeerdere kinderen van basisschool IKC Regenboog in Oss zijn afgelopen vrijdag met de dood bedreigd. Dat gebeurde met een foto van vier kogels met de namen van de kinderen erop, meldt Omroep Brabant. Op een andere foto die ze ontvingen, zijn drie pistolen te zien.
» de Telegraaf
maandag 17 juni 2024, 15:18 uur
Kinderen basisschool met de dood bedreigd, ouders houden kinderen thuis
Omroep BrabantMeerdere kinderen van basisschool IKC Regenboog in Oss zijn afgelopen vrijdag met de dood bedreigd. Dat gebeurde met een foto van vier kogels met de namen van de kinderen erop. Op een andere foto die ze ontvingen, zijn drie pistolen te zien.
» Omroep BrabantFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Oss

12 juli 16:28OM gaat in hoger beroep na vrijspraak op de moord van Peter Netten
2 juli 15:04Explosief gevonden in voortuin van huis, wordt ergens anders vernietigd
28 juni 17:58Dubbele vrijspraak voor doodschieten Peter Netten op woonwagenkamp Oss
28 juni 09:09Burgemeester Oss kondigt plotseling haar afscheid aan
24 juni 13:45Feestweek in plaats van zomerkamp voor bedreigde leerlingen
20 juni 18:00Extra begeleiding voor kinderen die werden bedreigd op basisschool in Oss
19 juni 06:58Omstanders ontdekken brand bij grote hoeveelheid afval in Oss, milieustraat blijft vandaag gesloten
18 juni 09:03Overleden man in Oss geen slachtoffer van misdrijf
12 juni 06:20Brand breekt uit in leegstaande sloopwoning in Oss en dat is niet de eerste keer
10 juni 19:02Maximale straf voor jongen (17) die uit het niets vluchteling (15) neerschoot in Oss
4 juni 19:45Vrouw (92) op scootmobiel overleden door botsing met auto in Oss
3 juni 17:18Drie gewonden bij ruzie tussen groep jongeren in Oss, minderjarige jongen in nek gestoken
2 juni 15:42Man vanuit auto beschoten in Oss, schutter spoorloos
30 mei 09:30Quisine is failliet: restaurants in markante panden sluiten deuren
27 mei 21:34OM eist jeugddetentie en jeugd-tbs voor neerschieten jongen (15) in Oss
27 mei 18:20Oude auto op het dak leverde geen ventilatiesysteem op, maar wél iets anders
27 mei 17:43Maximale jeugdstraf geëist voor 16-jarige schutter die 15-jarige Ossenaar in rug schoot
25 mei 12:44Politie zoekt donker geklede schutter na woningbeschieting Oss
25 mei 12:35Passen en meten op de veerpont, door afsluiting A2: ‘In 2 uur van Oss naar Herwijnen’
23 mei 20:15Peperdure zadels gestolen uit stal in Oss: ‘Gaat om 60.000 euro, en niet iedereen is verzekerd’
RSS.