menu
zoek

Nieuws Nootdorp

Woning beschadigd door zwaar vuurwerk

woensdag 14 juni 2023, 15:09 uur

In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 juni is een woning in de Bernard Zweersstraat beschadigd geraakt door zwaar vuurwerk. Hierbij zijn geen gewonden gevallen. De politie onderzoekt de explosie.

Waar: Bernard Zweersstraat in Nootdorp

Bij de explosie rond 00.30 uur raakte een ruit van de woning beschadigd. De politie gaat ervan uit dat zwaar vuurwerk dit veroorzaakt heeft. Vannacht vond al buurtonderzoek plaats en het politieonderzoek is in volle gang. Geen verband met eerdere explosies In december 2022 en januari dit jaar vonden in dezelfde wijk twee explosies plaats. Op dit moment ziet de politie geen aanleiding om uit te gaan van een verband tussen het zware vuurwerk van vannacht en de eerdere twee explosies. 'We nemen de situatie zeer serieus' Burgemeester Björn Lugthart: “Ik ben zojuist bij de bewoners op bezoek geweest en de schrik zit er behoorlijk in. Ik begrijp de bezorgdheid. De rust was net weer een beetje terug in de wijk na de eerdere explosies. Ik heb de bewoners laten weten dat we de situatie zeer serieus nemen en dat we met de politie er alles aan doen om de veiligheid te waarborgen. We moeten de uitkomsten van het politieonderzoek afwachten om te weten wat de aanleiding is geweest. Agenten en handhavers van de gemeente zullen de komende tijd extra surveilleren. De wijkagent en wijkmanager zijn vanmiddag in de wijk aanwezig om in gesprek te gaan met bewoners.” Iets gezien? De politie komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben van de explosie in de nacht van dinsdag 13 op 14 juni. Was u getuige of beschikt u over camerabeelden? Bel dan de politie Pijnacker via 0900-8844 of anoniem via M 0800-7000.


» Politie.nl

Kaart nieuws Nootdorp. Locatie nieuws: 52.04251 / 4.38876 Bernard Zweersstraat
Bernard Zweersstraat in Nootdorp


woensdag 14 juni 2023, 16:57 uur
'Enorme knal' vernielt ruit en deur van woning: 'Er was ontzettend veel rook'
Omroep WestEen huis aan de Bernard Zweersstraat in Nootdorp is in de nacht van dinsdag op woensdag beschadigd door zwaar vuurwerk. 'Ik lag te slapen en schrok ineens wakker van de klap', vertelt de bewoner tegen Omroep West. 'Toen ik beneden kwam en de deur open deed, was er ontzettend veel rook.' In december en januari waren er in dezelfde wijk ook al twee explosies.
» Omroep West



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep West

Meer nieuws uit Nootdorp

13 maart 17:20Politie vindt 633 volle lachgasflessen in garagebox in Nootdorp
8 januari 14:24Oud-burgemeester Francisca Ravestein (71) van Opsterland overleden
12 augustus 11:36Politie treft na tip ruim 3.700 lachgasflessen aan in pand in Nootdorp
27 juli 13:11Politie stuit op ruim 1.200 lachgasflessen in pand in Nootdorp
14 juni 16:57'Enorme knal' vernielt ruit en deur van woning: 'Er was ontzettend veel rook'
8 januari 18:00Onrust na tweede explosie in Nootdorpse buurt: 'Durf niet meer in mijn eigen bed te slapen'
7 december 13:22Explosie bij woning in Nootdorp
6 juli 15:1973-jarige vrouw overleden op parkeerplaats Nootdorp
RSS.