menu
zoek

Nieuws Nieuwolda

Onverklaarbaar vermogen leidt naar hennepkwekerijen: verdachten aangehouden

donderdag 6 juli 2023, 16:03 uur

Op woensdag 5 juli heeft de politie een doorzoeking gedaan in een woning en een bedrijfspand aan de Hoofdstraat in Nieuwolda. Als resultaat van deze actie zijn twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 33-jarige man de gemeente Oldambt en een 20-jarige vrouw uit dezelfde gemeente.

Waar: Hoofdstraat in Nieuwolda

De aanleiding voor de doorzoeking was een zogenaamd onverklaarbaar vermogen van een van de verdachte. Onverklaarbaar vermogen verwijst naar financiĆ«le middelen, bezittingen of vermogensverschillen waarvoor iemand geen goede verklaring kan geven hoe deze persoon aan dit geld komt. Het kan wijzen op financiĆ«le criminaliteit zoals witwassen of ander illegaal handelen.  De politie startte een onderzoek omdat er verdenkingen waren van witwassen. Hennep en kwekerijen aangetroffen De politie trof in de woning een handelshoeveelheid hennep aan, evenals een niet-operationele hennepkwekerij. De inval bracht ook een in opbouw zijnde hennepkwekerij aan het licht in een bedrijfspand dat zich aan de overkant bevond. De hennep is in beslag genomen en zal worden vernietigd. Daarnaast werden verschillende boten in beslag genomen die zich rondom de woning bevonden. Gevaarlijke situatie door aftap stroom Op beide locaties werd illegaal stroom afgetapt, wat potentieel gevaarlijke situaties met zich meebrengt. Het kan leiden tot overbelasting van het elektriciteitsnetwerk, wat ernstige gevolgen kan hebben zoals kortsluiting en brandgevaar. Onderzoek gaat verder De in beslag genomen hennep zal worden vernietigd. Het onderzoek naar deze zaak is nog gaande en de verdachten zullen verder worden verhoord om meer inzicht te verkrijgen in hun betrokkenheid. Helpt u mee in het onderzoek? Heeft u informatie die ons kan helpen in het onderzoek? Laat het ons weten. Dat kan via 0900-8844. Tips doorgeven kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Ook kunt u onderstaand tipformulier gebruiken.


» Politie.nl

Kaart nieuws Nieuwolda. Locatie nieuws: 53.24647 / 6.98081 Hoofdstraat
Hoofdstraat in Nieuwolda


donderdag 6 juli 2023, 17:54 uur
Hennepkwekerij ontdekt in pand Nieuwolda. Man (22) en vrouw (33) aangehouden
Dagblad van het NoordenBij een inval in een bedrijfspand aan de Hoofdstraat in Nieuwolda heeft de politie woensdag een hennepkwekerij aangetroffen. Twee personen zijn aangehouden: een 33-jarige man en een 22-jarige vrouw, beiden afkomstig uit de gemeente Oldambt.
» Dagblad van het NoordenFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Dagblad van het Noorden

Meer nieuws uit Nieuwolda

6 juli 17:54Hennepkwekerij ontdekt in pand Nieuwolda. Man (22) en vrouw (33) aangehouden
1 maart 09:05Lichtgewonde bij ongeluk op N362 tussen Nieuwolda en Scheemda
RSS.