menu
zoek

Nieuws Nieuwdorp

Opnieuw drietal aangehouden in havengebied

maandag 22 januari 2024, 16:27 uur

De politie heeft maandag 22 januari 2024 omstreeks 11.00 uur in samenwerking met de Douane op een haventerrein in Nieuwdorp drie mannen aangehouden die daar zich op verdachte wijze ophielden. Het gaat vermoedelijk om zogenaamde ‘uithalers’, die op zoek waren naar drugs. De verdachten zijn een 39-jarige Colombiaan, een 29-jarige Rotterdammer en een 36-jarige man uit Terneuzen.

Omdat de mannen niet konden uitleggen wat ze op het haventerrein deden, zijn ze aangehouden. Ze worden verdacht van het plegen van voorbereidingshandelingen. De aangehouden verdachten zitten nog vast. De Zeehavenpolitie onderzoekt de zaak. Wat zijn uithalers? Uithalers zijn personen die op verschillende manieren toegang proberen te krijgen tot terreinen van containerterminals. Ze doen dit vaak in opdracht van een (criminele) organisatie. Ze moeten verdovende middelen, vaak cocaïne, uit zeecontainers die naar Nederland zijn verscheept halen en buiten het terminalterrein brengen. Vroeger kregen uithalers alleen een boete. En stonden ze soms al de volgende dag opnieuw in de haven. Om de steeds terugkerende uithalers te ontmoedigen, is er sinds 1 januari 2022 een uithalerswet. Met deze wet lopen mensen die vermoedelijk uithaler zijn het risico op een gevangenisstraf. Ook als ze geen drugs bij zich hadden toen ze gearresteerd werden. De douane, de politie en andere netwerkpartners werken nauw samen bij de aanpak van uithalers.  


» Politie.nl

Kaart nieuws Nieuwdorp. Locatie nieuws: 51.45899 / 3.72887


maandag 22 januari 2024, 20:32 uur
Drie verdachte uithalers aangehouden in haven Nieuwdorp
CrimesiteDe politie heeft maandagochtend rond 11.00 in samenwerking met de Douane op een haventerrein in Nieuwdorp (Zeeland) drie vermoedelijke uithalers van drugs aangehouden. De verdachten zijn een 39-jarige Colombiaan, een 29-jarige Rotterdammer en een 36-jarige man uit Terneuzen. Omdat de mannen niet konden uitleggen wat ze op het haventerrein deden, zijn ze aangehouden.
» Crimesite



Meer nieuws uit Nieuwdorp

21 maart 17:51Twee “ronselaars” aangehouden in Nieuwdorp
22 januari 20:32Drie verdachte uithalers aangehouden in haven Nieuwdorp
13 juli 19:37Natuurbrandjes in Westkapelle en Nieuwdorp
15 mei 15:05Automobilist raakt gewond aan gezicht na botsing met vrachtauto in Nieuwdorp
7 april 07:25Scooterrijdster gewond bij botsing in Nieuwdorp
RSS.