menu
zoek

Nieuws Moerstraten

Woningoverval Eindhoven op hoogbejaard echtpaar

vrijdag 8 april 2022, 17:37 uur

Rond 16.00 uur ’s middags op donderdag 7 april wordt er aangeklopt bij de woning van een echtpaar aan de Vestdijk in Eindhoven. De bewoner van ver in de tachtig, ziet een man staan die hem om wat water vraagt. Omdat de bewoner van nature voorzichtig is, besluit hij de man niet binnen te laten maar verwijst hem naar een aantal in de buurt gelegen horecagelegenheden.

Waar: Vestdijk in Moerstraten

En helaas blijkt hij niet alleen te zijn. Achter de eerste dader volgen er nog twee. De bewoner verzet zich hevig maar komt desondanks ten val en wordt door de eerste dader in bedwang gehouden. De andere daders lopen door de woning in en overrompelen daar de eveneens ruim tachtigjarige vrouw van het slachtoffer. Ondanks haar hevige schrik roept ze meermaals luid om hulp. Daders De bewoners worden door twee van de drie overvallers in bedwang gehouden terwijl de derde man de woning doorzoekt. Na korte tijd gaan de overvallers er met z’n drieën van door. Daarop weet de mannelijke bewoner de politie te waarschuwen. De bewoners hebben zich ondanks hun hoge leeftijd kranig verweerd tegen de overvallers en zijn gelukkig vrijwel ongedeerd, behalve een verwonding aan de pols van de man. Of de overvallers ook iets hebben buitgemaakt, wordt onderzocht. Getuigen De politie is op zoek naar getuigen van en/of informatie over deze woningoverval. De bewoner zag dat de mannen onderling nogal in lengte verschilden, waarbij 1 overvaller beduidend langer was dan de andere twee. Is u iets opgevallen rond 16.00 uur die donderdag? Heeft u camerabeelden van de omgeving van de Vestdijk in Eindhoven tussen 15.00 en 16.00? Gemaakt met een vaste camera, dashcambeelden of door passanten? Die kan de politie goed gebruiken. Of zegt de combinatie van de lange man met twee iets kleinere verdachten u iets? Ook dan hoort de politie graag van u! Tippen mag ook anoniem.


» Politie.nl

Kaart nieuws Moerstraten. Locatie nieuws: 51.43856 / 5.48193 Vestdijk
Vestdijk in Moerstraten


donderdag 7 april 2022, 21:00 uur
Nieuwsoverzicht | Gewapende overval op hoogbejaard echtpaar - Huis met Bavaria-oase snel verkocht
BN DeStemZeven verdachten in de afpersingszaak rond fruithandel De Groot gaan jaren de cel in. Een hoogbejaard koppel is in hun woning in Eindhoven tegen de grond gewerkt tijdens een gewapende overval. Verschillende drankverkopers van Gall en Gall in Brabant houden vrijdag hun deuren gesloten.
» BN DeStemFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: BN DeStem

Meer nieuws uit Moerstraten

8 april 17:37Woningoverval Eindhoven op hoogbejaard echtpaar
8 april 15:26Omstreden Russische vlag aan kerktoren is verdwenen
8 april 07:00Buitenlandse vlaggen aan onze gevels, moet dat?
3 maart 08:00Automobilist zwaargewond bij botsing met bestelbus in Moerstraten
27 januari 10:52Hennepkwekerij met 1300 planten en 15.000 stekjes ontdekt in Moerstraten
RSS.