menu
zoek

Nieuws Mill

Politie ontdekt zwaar vuurwerk, drugs én wapens in woning na anonieme tip

dinsdag 23 januari 2024, 15:03 uur

De politie pakte gisteren de bewoner (32) op van een woning in Mill. Volgens een anonieme tip zou daar mogelijk zwaar vuurwerk en/of drugs opgeslagen zijn. In de woning ontdekte de politie vervolgens inderdaad een grote hoeveelheid zwaar vuurwerk. Daarnaast stuitten zij op hard – en softdrugs én wapens.

Waar: Houtwolstraat in Mill

Vuurwerk in woning De politie vermoedde op basis van een anonieme tip dat er mogelijk vuurwerk én drugs in een woning aan de Houtwolstraat in Mill zouden liggen. De politie deed op maandagmiddag  22 januari een instap in de woning en ontdekte inderdaad onder meer een partij zwaar vuurwerk. Inzet Explosieven Opruimingsdienst De hulp van de explosievenruimers van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd vervolgens ingeroepen voor verder onderzoek en evt. ruiming van vuurwerk. Uit hun onderzoek bleek inderdaad dat het om een partij zelf gefabriceerd zwaar vuurwerk ging. De locatie werd afgezet, maar omwonenden hoefden hun woning niet te verlaten. Uiteindelijk is bijna 100 kilogram aan illegaal zwaar vuurwerk ontdekt. Het gaat om flitspoeder uit zogeheten Cobra’s die in zogeheten ‘shells’ zijn overgeheveld. Dat zijn ronde explosieven die niet voor consumenten geschikt zijn. De partij vuurwerk wordt op een later moment op een aangewezen ploflocatie tot ontploffing gebracht. Wapens en hard – en softdrugs Tijdens het zoeken in de woning naar vuurwerk en drugs vonden de agenten onder meer een niet van echt te onderscheiden alarmpistool, zogeheten werpsterren en een busje pepperspray. Ook stuitten zij op honderden pillen, vermoedelijk XTC, én kleine hoeveelheden amfetamine, GHB en softdrugs. Vervolgonderzoek Onze recherche onderzoekt deze zaak. De verdachte wordt verhoord voor zijn rol en aandeel in deze zaak. De inbeslaggenomen wapens en drugs worden na het onderzoek vernietigd. Melden vuurwerk De politie reageert snel op meldingen van burgers over transport, handel, opslag en gebruik van illegaal vuurwerk en op meldingen over misbruik van legaal vuurwerk. Heb je het idee dat er bij jou in de omgeving vuurwerk opgeslagen ligt, op een niet toegestane manier wordt verhandeld of vervoerd gaat worden? Neem dan contact met ons via onderstaande informatieknoppen. Meld Misdaad Anoniem En heb je het vermoeden dat er in jouw wijk iets niet klopt, maar durf je dat niet meteen bij ons te melden?  Ga dan niet zelf op pad, maar meld dit via Meld Misdaad Anoniem. Hier kun je veilig en volledig anoniem melding maken. De politie, maar ook gemeenten en andere overheden gaan met de meldingen aan de slag. Ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl voor meer informatie. Melden of anoniem tippen helpt!


» Politie.nl

Kaart nieuws Mill. Locatie nieuws: 51.68188 / 5.78573 Houtwolstraat
Houtwolstraat in Mill


dinsdag 23 januari 2024, 15:30 uur
Politie vindt 100 kilo zwaar vuurwerk, wapens en honderden pillen bij inval
Omroep BrabantIn het huis aan de Houtwolstraat in Mill waar de politie maandagavond binnenviel is 100 kilo zwaar illegaal vuurwerk ontdekt. Daarnaast werden er meerdere wapens en een grote lading drugs in het huis gevonden. De politie deed maandagavond een inval in het huis na een anonieme tip.
» Omroep Brabant
maandag 22 januari 2024, 18:57 uur
Man (32) uit Mill opgepakt omdat hij spullen in huis had om zwaar vuurwerk van te maken
de GelderlanderEen 32-jarige man uit Mill is maandagmiddag opgepakt omdat er in zijn woning spullen lagen om zwaar vuurwerk van te maken. De explosievenopruimers kwamen ter plaatse om de productiemiddelen te onderzoeken en op te ruimen.
» de Gelderlander
maandag 22 januari 2024, 17:54 uur
Explosieve vondst in huis, EOD aanwezig: bewoner (32) aangehouden
Omroep BrabantIn een huis aan de Houtwolstraat in Mill zijn maandag spullen gevonden waarmee zwaar vuurwerk kan worden gemaakt. De bewoner (32) van het huis is aangehouden, zo laat een politiewoordvoerder weten. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie is aanwezig om de explosieve spullen te onderzoeken en mee te nemen.
» Omroep Brabant



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Mill

19 februari 18:21Overleden persoon gevonden in Mill, oorzaak onbekend
30 januari 18:17Taakstraf van 240 uur voor protestactie die dodelijk ongeval veroorzaakte op A28
23 januari 15:30Politie vindt 100 kilo zwaar vuurwerk, wapens en honderden pillen bij inval
18 januari 08:20Uitgebroken paard botst op bestelbus en moet worden afgemaakt
15 juli 14:24Trouwringen vliegen net voor het jawoord weg
27 januari 09:23Vrouw op speedpedelec ernstig gewond door botsing tegen geparkeerde aanhanger van vrachtwagen
20 december 13:25OM: protestactie snelweg die leidde tot dood motorrijder roekeloos
17 oktober 18:03Groep stropers opgepakt na achtervolging in Brabantse Mill
20 juli 15:29Trucker die zijn wagen stilzette op de A28 beschuldigd van dodelijk ongeluk
12 september 11:42Ernstig ongeluk in Mill: motorrijder klapt op auto
26 april 20:21Grote brand in huis met rieten kap bij Mill
RSS.