menu
zoek

Nieuws Midwolda

Politie onderzoekt zware vuurwerkexplosie Midwolda

maandag 1 januari 2024, 11:47 uur

Meerdere explosies hebben op oudejaarsnacht omstreeks 01:00 uur veel schade veroorzaakt aan woningen en auto’s in de Anna Maria Horalaan in Midwolda.

Waar: Anna Maria Horalaan in Midwolda

Agenten die ter plaatse gaan zien op diverse plekken kleine brandjes en van meerdere woningen zijn ruiten gesprongen. Ook veel auto’s hebben zichtbare schade. Update:  We zijn druk bezig met het onderzoek en spreken met getuigen en betrokkenen. We hebben nog niemand aangehouden. Er zijn inmiddels vijf aangiftes binnen van vernieling. We zijn op zoek naar beelden van bijvoorbeeld een deurbelcamera of dashcam. Dat kan ons helpen om te bepalen wat er precies is gebeurd en wat eraan vooraf is gegaan. En wie daar mogelijk bij betrokken zijn geweest. Zwaar illegaal vuurwerk De explosies zijn mogelijk ontstaan in een lanceerinrichting die waarschijnlijk bedoeld was voor het afschieten van zwaar illegaal vuurwerk. Wanneer agenten zien dat nog niet al het vuurwerk in de stellage is ontbrand, wordt een deel van de omgeving enige tijd ontruimd. Het vuurwerk is door een gespecialiseerd bedrijf veiliggesteld en afgevoerd. Politieonderzoek Er is direct onderzoek ingesteld. Over de oorzaak is nog veel onduidelijk. Op nieuwjaarsdag gaat het onderzoek veder met onder meer buurtonderzoek en het bekijken van beelden. Heeft u informatie die kan helpen in het onderzoek of beschikt u over camerabeelden waarop iets te zien is? Neem dan contact op met de politie. Dat kan door te bellen naar 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.


» Politie.nl

Kaart nieuws Midwolda. Locatie nieuws: 53.19206 / 7.01644 Anna Maria Horalaan
Anna Maria Horalaan in Midwolda


maandag 1 januari 2024, 17:26 uur
'Midwolda leek even op Enschede': Buurt schrikt van zware vuurwerkexplosie tijdens de jaarwisseling
Dagblad van het NoordenDe zware vuurwerkexplosie die tijdens de jaarwisseling voor schade aan huizen en auto’s zorgde in Midwolda, trekt nieuwjaarsdag veel bekijks. Omwonenden zijn erg geschrokken van de klap, die door de politie nog wordt onderzocht.
» Dagblad van het Noorden
maandag 1 januari 2024, 12:34 uur
Woningen en auto’s beschadigd door zware explosie in Midwolda
CrimesiteIn het Groningse dorp Midwolda heeft op oudejaarsnacht om 01.10 aan de Anna Maria Horalaan een explosie plaatsgevonden. Daarbij raakten zeven woningen en zeker vier auto’s zwaar beschadigd. Enkele personen raakten gewond als gevolg van rondvliegend glas.
» Crimesite



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Dagblad van het Noorden

Meer nieuws uit Midwolda

1 februari 15:35Jongen uit Pekela en man uit Midwolda aangehouden voor explosies tijdens jaarwisseling
19 januari 17:17Twee verdachten van vuurwerkexplosie Midwolda nog vast, drie anderen voorlopig vrij
17 januari 12:01Verdachten vuurwerkexplosie Midwolda blijven vastzitten
1 januari 17:26'Midwolda leek even op Enschede': Buurt schrikt van zware vuurwerkexplosie tijdens de jaarwisseling
3 november 15:56Kijkdagen veiling kunstwerken Maya Wildevuur dit weekend in Ennemaborg Midwolda
1 september 10:35112-nieuws: Ernstig ongeval op N362 bij Midwolda • Bestelbus belandt in greppel in Winschoten
11 april 10:33Kunstenares Maya Wildevuur (78) uit Midwolda overleden
RSS.