menu
zoek

Nieuws Meteren

Vijf arrestaties voor witwassen en handel in drugs

donderdag 7 december 2023, 13:47 uur

De politie heeft samen met de FIOD op maandag 4 december acht doorzoekingen gedaan in Utrecht, Meteren, Houten en Bilthoven. Vijf verdachten zijn aangehouden op verdenking van handel in drugs en witwassen.

Harddrugs, contant geld en voertuigen De doorzoekingen zijn onderdeel van een lopend gezamenlijk onderzoek van de FIOD en de politie, waarbij de specialismes van beide opsporingsinstanties elkaar aanvullen. In totaal werden acht woningen en bedrijfspanden doorzocht: vier woningen in Utrecht, een woning en bedrijfspand in Meteren, een bedrijfspand in Houten en een garagebox in Bilthoven. Bij de doorzoekingen zijn tientallen kilo’s harddrugs, meerdere tonnen aan contant geld, dertien voertuigen en diverse digitale communicatiemiddelen in beslag genomen. Aanhoudingen De politie heeft vijf verdachten aangehouden op verdenking van handel in drugs en witwassen: drie mannen uit Utrecht (33, 50 en 52 jaar), een 50-jarige man uit gemeente West Betuwe en een 51-jarige man uit gemeente Zaltbommel. Eén van de verdachten probeerde nog per auto te vluchten, maar na een korte achtervolging werd zijn auto in Culemborg klemgereden en kon de man alsnog worden gearresteerd. Meer aanhoudingen in dit onderzoek worden niet uitgesloten. Gezamenlijke aanpak Utrecht Politie, Openbaar Ministerie en de gemeente Utrecht treden samen met partners stevig op tegen drugscriminaliteit door grenzen te stellen én perspectief te bieden. Daarbij worden ieders verschillende taken en mogelijkheden om criminaliteit aan te pakken gebruikt en gecombineerd. We houden bijvoorbeeld verdachten van criminaliteit aan en leggen straffen op, verbeuren voertuigen, sluiten bedrijven en woningen die criminelen gebruiken voor drugshandel, helpen ondernemers en bewoners hun weerbaarheid te vergroten. We proberen te voorkomen dat jongeren in de criminaliteit belanden of er verder in doorgroeien via een persoonsgerichte aanpak. Zo houden we Utrecht samen veilig. Melden helpt Meldingen en tips van burgers zijn onmisbaar bij de aanpak van criminaliteit. Die informatie kan de start van een onderzoek zijn, maar ook het ontbrekende puzzelstukje waarmee een zaak kan worden opgelost. Regelmatig worden verdachten aangehouden of drugslabs opgerold dankzij meldingen van alerte burgers. Heb je vermoedens dat iets niet klopt bij jou in de buurt? Of concrete signalen die wijzen op criminaliteit? Meld ze bij de politie via 0900 - 8844 of via onderstaand tipformulier. Liever anoniem melden? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem, bel dan 0800 – 7000 of bezoek www.meldmisdaadanoniem.nl.


» Politie.nl

Kaart nieuws Meteren. Locatie nieuws: 52.08869 / 5.09520


vrijdag 8 december 2023, 07:45 uur
Vijf arrestaties voor drugshandel en witwassen in regio Utrecht
CrimesiteDe politie en FIOD hebben maandag acht doorzoekingen verricht in Utrecht, Meteren, Houten en Bilthoven. Daarbij zijn vijf verdachten aangehouden op verdenking van drugshandel en witwassen. Het gaat om drie mannen uit Utrecht (33, 50 en 52), een 50-jarige man uit de gemeente West Betuwe en een 51-jarige man uit de gemeente Zaltbommel.
» Crimesite
donderdag 7 december 2023, 14:26 uur
Tonnen cash, dure auto's en kilo's harddrugs gevonden bij doorzoekingen in Utrechtse panden
RTV UtrechtIn een lopend onderzoek naar witwassen en handel in drugs heeft de politie vijf personen aangehouden, onder wie drie Utrechters. De politie en de FIOD doorzochten daarvoor acht woningen en bedrijfspanden in Utrecht, Houten, Bilthoven en het Gelderse Meteren.
» RTV Utrecht



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Utrecht

Meer nieuws uit Meteren

8 december 07:45Vijf arrestaties voor drugshandel en witwassen in regio Utrecht
7 oktober 12:38Automobilist wil tractor inhalen, maar dan gaat het goed mis: gewond naar ziekenhuis
10 juli 23:15Zeer grote brand in stal
2 juni 21:18Vrouw op fiets geschept door auto bij oversteken
1 mei 13:54Scooterrijder gewond na aanrijding met automobilist
14 augustus 07:26Ravage en drie gewonden door nachtelijke botsing op A15
19 november 08:58Vrachtwagen raakt van de weg
11 juni 09:19Forse brand in garage bij woning
5 mei 08:49Snelweg uren dicht na ongeval op A15 bij Meteren
RSS.