menu
zoek

Nieuws Koewacht

Politie houdt drie mannen aan op kerstmarkt

zaterdag 9 december 2023, 10:14 uur

De politie heeft vrijdagavond 8 december 2023 drie verdachten aangehouden, die zich misdroegen op de kerstmarkt. Dat leidde helaas tot flink wat consternatie tussen de anders gezellige kraampjes. De verdachten zijn mannen uit België (33 en 28 jaar oud) en een 39-jarige man uit Koewacht.

Waar: Kerkplein in Koewacht

Vrijdagavond rond 22.00 uur kwam bij de politie een melding binnen dat een aantal mannen zich misdroeg op een kerstmarkt op het Kerkplein. Toen politiemensen korte tijd later op de markt aankwamen om poolshoogte te nemen, deden twee mannen meteen vervelend tegen de agenten. Toen ze de agenten probeerden vast te pakken, zijn ze aangehouden voor wederspanningheid. Het gaat om Belgen van 33 en 28 jaar oud. Tijdens de aanhouding kreeg de politie hulp van diverse omstanders. Verzet Omdat de mannen zich bleven verzetten, zijn er meerdere politie-eenheden naar de kerstmarkt gekomen. Een derde man, naar later bleek een 39-jarige man uit Koewacht, bemoeide zich met de aanhoudingen. Toen hij dit na herhaald waarschuwen bleef doen is hij ook aangehouden.  De drie verdachten zijn meegenomen naar Torentijd en daar in de cel gezet. Ze worden verdacht van wederspannigheid, belemmering van een aanhouding en het verstoren van de openbare orde onder invloed van alcohol. Geen ademanalyse Omdat de man uit Koewacht sterk naar alcohol rook en onvast op zijn benen stond, wilde de politie controleren of hij te veel gedronken had. Hij weigerde echter mee te werken aan de ademanalyse. Tegen hem wordt ook proces-verbaal opgemaakt voor het niet voldoen aan een bevel om mee te werken aan een ademanalyse.  De mannen hebben de nacht in de cel doorgebracht en worden vandaag verhoord.


» Politie.nl

Kaart nieuws Koewacht. Locatie nieuws: 51.22690 / 3.97592 Kerkplein
Kerkplein in Koewacht


zaterdag 9 december 2023, 21:25 uur
Twee Belgen aangehouden op Nederlandse kerstmarkt
de TelegraafDe politie heeft vrijdagavond op de kerstmarkt in het Zeeuwse dorp Koewacht, vlakbij de grens met België, drie mannen opgepakt die zich hebben misdragen. Twee van hen zijn Belgen, zo meldt de politie zaterdag.
» de Telegraaf
zaterdag 9 december 2023, 16:59 uur
Drie mannen aangehouden bij kerstmarkt in Koewacht
PZCDe politie heeft gisteravond drie mannen aangehouden die overlast veroorzaakten op de kerstmarkt in Koewacht.
» PZC
zaterdag 9 december 2023, 13:26 uur
Politie houdt drie mannen aan op Zeeuwse kerstmarkt
Blik op NieuwsDe politie heeft vrijdagavond 8 december 2023 drie verdachten aangehouden, die zich misdroegen op de kerstmarkt in het Zeeuwse Koewacht.
» Blik op Nieuws
zaterdag 9 december 2023, 11:48 uur
Tweetal misdraagt zich op kerstmarkt Koewacht; ook politie belaagd
PZCOp de kerstmarkt in Koewacht hebben vrijdagavond twee mannen voor onrust gezorgd. De politie kreeg meldingen dat het Belgische tweetal van 28 en 33 jaar oud, zich zou misdragen. Toen agenten ter plaatse kwamen, werden ze belaagd door het duo.
» PZC



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf
Foto: PZC

Meer nieuws uit Koewacht

9 december 21:25Twee Belgen aangehouden op Nederlandse kerstmarkt
26 maart 12:47Hoe intensief speurwerk leidde tot aanhouding in zaak van vermoorde Marleen (64) in Koewacht
23 maart 16:50Tekstkarren vragen aandacht voor gevonden lichaam van vrouw
21 maart 17:38Politie doet onderzoek naar overleden vrouw
29 augustus 19:40‘Ria bedankt!’ klinkt door Koewacht wanneer Ria Buys (88) haar laatste friet bakt
7 april 18:11Veel rookontwikkeling bij brand in houtbedrijf
RSS.