menu
zoek

Nieuws Huijbergen

Zundert/ Huijbergen - Politie en NFI openen graven om lichamen te identificeren

maandag 25 juli 2022, 19:40 uur

Specialisten van de politie en het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) hebben maandagmiddag 25 juli een zogenaamde exhumatie uitgevoerd op een begraafplaats aan de Molenstraat. Doel van de exhumatie was om een overleden persoon die tussen 1975 en 1985 in het buitengebied (Waaijenberg) van Zundert gevonden werd te identificeren.

Waar: Molenstraat in Huijbergen

Van een misdrijf was destijds geen sprake. Maar de persoon is nooit geïdentificeerd en is destijds begraven in een naamloos graf. Omdat de wet op de lijkbezorging is aangepast en de politie onbekende doden moet proberen te identificeren is in samenspraak met de gemeente Zundert en het bestuur van de begraafplaats is het graf van de onbekende persoon geopend en is er de hele middag onderzoek gedaan. Helaas leverde dat geen resultaat op. Op de plek waar men dacht dat het lichaam van een onbekende dode lag is deze niet aangetroffen. Huijbergen Eerder op de dag werd er ook een exhumatie in Huijbergen uitgevoerd op de begraafplaats aan de Dorpsstraat. Het NFI zal verder onderzoek doen naar de aangetroffen stoffelijke resten. Team Vermiste Personen Afgelopen jaar heeft het team vermiste personen onderzocht of, en zo ja waar onbekende overledenen begraven liggen in de eenheid Zeeland-West-Brabant, dit in verband met aangepaste wetgeving. Het onderzoek naar deze twee onbekende personen gaat voort.


» Politie.nl

Kaart nieuws Huijbergen. Locatie nieuws: 51.46812 / 4.67060 Molenstraat
Molenstraat in Huijbergen


maandag 25 juli 2022, 22:02 uur
Graven van anonieme doden geopend in zoektocht naar hun identiteit
Omroep BrabantEen speciaal team van de politie en het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) hebben maandag in Huijbergen en Zundert graven van twee doden geopend, van wie de identiteit altijd onbekend is gebleven. Voor de identificatie is DNA-materiaal nodig om met de huidige technieken de onbekende te identificeren. In één geval zijn ook daadwerkelijk stoffelijke resten gevonden die door het NFI nader worden onderzocht.
» Omroep Brabant
maandag 25 juli 2022, 20:13 uur
Opgravingen lossen mysterie rond anonieme graven in Zundert en Huijbergen nog niet op
BN DeStemZUNDERT/HUIJBERGEN - De zoektocht naar de identiteit van twee onbekende mensen die al tientallen jaren geleden zijn begraven in Zundert en Huijbergen, is maandag voor de politie uitgelopen op een teleurstelling.
» BN DeStemFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: BN DeStem

Meer nieuws uit Huijbergen

1 maart 15:28Ontploffing en uitslaande brand in huis in Huijbergen, één man gewond
25 juli 22:02Graven van anonieme doden geopend in zoektocht naar hun identiteit
28 oktober 10:50Roosendaler (24) verstopt 26 zakjes coke in onderbroek
RSS.