menu
zoek

Nieuws Hoofddorp

Amsterdam/Hoofddorp - Zeven aanhoudingen voor handel in verdovende middelen en witwassen

woensdag 18 november 2020, 13:24 uur

De politie heeft donderdag 12 november 2020 zeven personen aangehouden die worden verdacht van de handel in verdovende middelen en witwassen. De mannen zijn in de leeftijd tussen 29 en 55 jaar. Naast de aanhoudingen namen agenten grote hoeveelheden verdovende middelen, ruim 80.000 euro en drie auto’s in beslag.

Waar: Zuidermolenweg in Hoofddorp

De zaak kwam aan het licht nadat agenten drie personen in Amsterdam controleerden. Het trio viel op toen zij zich verdacht gedroegen rond een parkeerplaats aan de Zuidermolenweg. Na een controle bleek dat de mannen een groot geldbedrag en een blok hasj bij zich hadden. Ook had één van de voertuigen een verborgen ruimte. Nader onderzoek bracht rechercheurs bij een bedrijfspand aan de Bennebroekerweg in Hoofddorp waar zij direct een vreemde geur roken. Een vermoeden van gevaarlijke stoffen leidde tot de inzet van niet alleen politie, maar ook van specialisten van de brandweer. Vanwege de chemicaliën is bij drugslabs altijd risico op gevaarlijke stoffen, gassen, brand en explosie. Uiteindelijk troffen agenten en brandweerlieden allerlei voor een drugslab benodigde apparatuur in de loods aan, zoals een zogeheten blokkenpers en chemicaliën, waaronder vaten met Aceton. In de loods zaten vier verdachten die ook zijn ingesloten voor nader verhoor. De politie onderzoekt de herkomst van het geld en de exacte betrokkenheid van de alle verdachten. Van de zeven aangehouden personen zijn er inmiddels zes door de rechter-commissaris in bewaring gesteld, de zevende verdachte is geschorst.

Onwel
Na de melding kwam een hondengeleider aan bij het pand. Er waren meerdere personen in het pand en deze probeerden te vluchten. De hondengeleider is met haar diensthond naar binnen gegaan om de personen aan te houden. Binnen werden zij beiden onwel door chemische dampen en raakten kort buiten bewustzijn. De collega is vervoerd naar het ziekenhuis en daar onderzocht. Inmiddels is zij weer thuis en maakt het naar omstandigheden goed. De hond is onderzocht door een dierenarts en ook met hem gaat het goed.

Melden loont
Gemeenten, politie en andere organisaties werken samen in de strijd tegen ondermijning. Maar u als buurtbewoner of ondernemer bent misschien nog wel de belangrijkste schakel. Ziet, hoort, ruikt u onraad in uw buurt? Of ruikt u een sterke, chemische geur rondom een pand of woning? Of draagt iemand met regelmaat vaten en jerrycans een woning in en uit? Neem het serieus en doe melding bij de politie. Maak in ieder geval nooit vaten, jerrycans met chemische vloeistoffen open en zorg direct voor ventilatie als het een afgesloten ruimte betreft. De dampen die vrijkomen zijn explosief en schadelijk voor mens en milieu. Heb je een vermoeden dat er ergens een lab actief is. Meld het meteen en bel 112. Blijf je liever anoniem, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Drugs in Hoofddorp

» Politie.nl


Kaart nieuws Hoofddorp. Locatie nieuws: 52.28545 / 4.66301 Zuidermolenweg
Zuidermolenweg in Hoofddorp


woensdag 18 november 2020, 19:30 uur
Politie vindt cocaïnewasserij en veel cocaïne in Hoofddorp
CrimesiteDe Amsterdamse politie zegt dat woensdag zes mannen door de rechter-commissaris in bewaring zijn gesteld op verdenking van betrokkenheid bij een drugslab. Donderdag 12 november waren zeven mannen aangehouden in een onderzoek naar (waarschijnlijk) een cocaïnewasserij in Hoofddorp. Ze zijn in de leeftijd van 29 tot 55 jaar en worden verdacht van de handel in […] Het bericht Politie vindt cocaïnewasserij en veel cocaïne in Hoofddorp verscheen eerst op Crimesite.
» CrimesiteMeer nieuws uit Hoofddorp

8 augustus 11:18Drie Bulgaren opgepakt voor poging ripdeal wietkwekerij Hoofddorp
15 juni 13:51Directeur tennisclub na aanhouding trainer in zedenzaak: ‘Iedereen was in shock’
11 juni 14:59Zeer jonge winkelovervallers met mes in Hoofddorp aangehouden
24 mei 12:38Twee verdachten aangehouden na steekincident
18 mei 09:45Connexxion-chauffeur levert gewapende passagier af bij politiebureau na bedreiging
10 mei 10:44Dronken bestuurster blaast zeven keer te veel in Hoofddorp
30 april 10:05Getuigen gezocht van poging overval
27 april 10:21Extra theatercolleges over WK 1974 met Van Hanegem, Rep en Rijsbergen
6 april 16:44Tweede verdachte opgepakt voor dodelijke schietpartij in Hoofddorp
2 april 12:0424-jarige man uit Aalsmeer opgepakt na dodelijke schietpartij Hoofddorp
26 maart 16:22Ambulancemedewerker bedreigd door automobilist in Hoofddorp: ’Ambulance stond in de weg’
25 maart 19:45Gewapende jongens beroven tiener in skatepark Hoofddorp, tijdens anti-messencampagne op scholen
9 januari 20:50Inbreker betrapt in bed Hoofddorpse woning: 'Kookte ook in keuken en reed in auto'
1 december 13:41Geld buitgemaakt bij overval op pizzeria
15 november 15:4315-jarige veroordeeld voor poging tot moord op leeftijdsgenoot
15 november 11:58Rai Vloet voor medische behandeling vrijgelaten na fataal ongeluk, verhoor volgt
3 november 10:39Amsterdammer voor de tweede keer beschoten
21 oktober 18:26Dode man gevonden langs weg in Haarlemmermeerse bos, scootmobiel in sloot ernaast
1 oktober 09:57Autobrand in Hoofddorp
27 september 09:22Auto vermoedelijk in brand gestoken
RSS.