menu
zoek

Nieuws Hoofddorp

Wat moet ik weten voordat ik naar Nederland reis?

vrijdag 25 november 2022, 08:57 uur

Naar Nederland reizen is iedere maand van het jaar een goed idee. Er is namelijk altijd wel wat leuks te beleven. Van de Waddeneilanden tot aan de Zeeuwse stranden en de kroegen in Limburg, iedere uithoek heeft zo zijn eigen specialiteiten. In dit artikel kun je lezen wat je precies moet weten voordat je naar Nederland reist.

1. Locatie is niet alles Veel mensen denken dat ze per se in Amsterdam of een andere grote stad moeten verblijven om het beste uit hun bezoek aan Nederland te halen. Zij vergeten daarbij echter dat het openbaar vervoer in Nederland ontzettend goed geregeld is en dat bijvoorbeeld de rent Hoofddorp veel lager is. Je kunt dus net zo goed voor een goedkopere accommodatie gaan en vervolgens met de trein of bus naar je eindbestemming reizen. Het is erg gemakkelijker om een fijne plek te vinden om te huren op plekken zoals Hoofddorp. In sommige gevallen kun je in de omringende steden zelfs nog gemakkelijker een fijne huurwoning vinden dan in de grote steden. Zo bespaar je veel geld, zonder dat je hoeft in te leveren op comfort.

2. Check altijd het weer
Het weer in Nederland kan zeker in de herfstmaanden echt heel afwisselend zijn. Zodra je ’s ochtends vertrekt is het stralend weer, maar een paar uur later kan de regen al met bakken uit de lucht komen. Er zijn verschillende apps beschikbaar die precies van minuut tot minuut kunnen voorspellen wat het weer de komende dag zal gaan doen. Zo weet je precies of je voor de rest van de dag een paraplu of een regenjas moet meenemen.

3. Zorg ervoor dat je een werkende pas hebt
In veel Nederlandse winkels is het niet langer mogelijk om met contant geld te betalen. Het is dus een goed idee om ervoor te zorgen dat je altijd een werkende pinpas bij je hebt. Supermarkten zoals de Albert Heijn accepteren daarentegen vaak weer geen Visa, Mastercard of American Express, dus in sommige gevallen is het even puzzelen welke betaalmethode je het beste kunt gebruiken.

4. Ga buiten de gebaande paden
Bij een bezoek aan Nederland denk je waarschijnlijk al snel aan Amsterdam, maar vergeet niet dat er voldoende andere plekken zijn die zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken. Denk eens aan Haarlem, Utrecht, Maastricht, Den Bosch of zelfs Middelburg. Ook hier geldt weer dat het openbaar vervoer in Nederland heel goed werkt en dat je er echt op kunt rekenen dat je met de trein op je bestemming en weer terug kunt komen.

5. Koop een OV-chipkaart
Met een OV-chipkaart kun je heel gemakkelijk reizen bij de verschillende varianten van het openbaar vervoer. Het enige wat je hoeft te doen is de pas voor de scanner te houden en de kosten van de reis worden automatisch van je saldo afgeschreven. Dat scheelt niet alleen veel moeite, maar het reizen met een OV-chipkaart is ook goedkoper dan iedere keer een los kaartje kopen. Zelfs bij een kort verblijf in Nederland haal je de kosten er al uit.

6. Kijk altijd uit voor fietsers
Nederland staat erom bekend een echt fietsland te zijn en voor sommige toeristen kan dat soms nogal eens ingewikkeld zijn. Fietsers zijn namelijk overal en daar lijken niet echt eenduidige verkeersregels voor te zijn. Kijk dus altijd uit of je niet toevallig op een fietspad loopt en blijf zo veel mogelijk aan de zijkanten van de weg. Fietsers in Nederland zullen je namelijk eerder aanrijden dan dat ze zelf aan de kant gaan. Echte avonturiers kunnen zelf ook proberen om een rondje te fietsen, het is daarbij wel aan te raden om altijd een helm te dragen. Fietsen is namelijk gevaarlijker dan je denkt!

7. Nederlanders zijn erg direct
Een Nederlander zal altijd zeggen wat hij of zij vindt en bij mensen uit andere landen kan dat soms nogal bot overkomen. In de meeste gevallen bedoelen de Nederlanders er helemaal niks mee, het is gewoon hun manier van communiceren. Vat het dus niet te persoonlijk op, het is gewoon de natuur van de Nederlanders om precies te zeggen wat ze denken. Daarbij houden ze niet altijd rekening met de gevoelens van een ander, daar staat dan wel tegenover dat je je bij een Nederlander nooit hoeft af te vragen waar je staat.

8. Houd er rekening mee dat er weinig openbare toiletten zijn
In Nederland is het al jarenlang een groot probleem dat er te weinig openbare toiletten voor vrouwen zijn. Mannen kunnen gebruikmaken van de openbare urinoirs, maar schone openbare toiletten zijn in de meeste steden moeilijk te vinden. Het is dus aan te raden om altijd even naar het toilet te gaan als je ergens weggaat, zo weet je zeker dat je er weer een paar uur tegenaan kunt.

9. Geef fooi
Veel landen om Nederland heen hebben een beleid waarbij de fooi al bij de rekening zit inbegrepen en daardoor wordt het vaak vergeten dat het in Nederland wel de bedoeling is dat je een extra centje geeft. Houd rekening met een fooi van 10% voor een goede service. Bij kleine bedragen kun je het totaal afronden naar boven.


Meer nieuws uit Hoofddorp

23 oktober 16:48Waar worden hotelgasten in elke stad echt blij van?
21 oktober 17:23Explosies en gewonde bij woningen in Den Haag en Hoofddorp
21 oktober 15:44Ontploffing en brand bij woning Hoofddorp
20 oktober 15:19Man op klaarlichte dag klemgereden en vest om het hoofd getapet: ontvoerders jarenlang de cel in
19 oktober 14:55Wietplantage ontmanteld in woning aan Tolheksbos in Hoofddorp
5 oktober 15:08Jongen (17) aangehouden voor vuurwerkexplosie in Hoofddorp
3 oktober 08:36Vuurwerk ontploft bij woning Hoofddorp
1 oktober 16:48Ontploffing bij woning in Hoofddorp
10 juli 13:07Man (43) aangehouden in onderzoek naar dood tattoo-artiest
7 juli 10:36Man (39) opgepakt voor voorbereiding internationale drugshandel
29 juni 09:05Dode bij ongeluk op A4
27 juni 21:20Man (26) opgepakt voor bestoken Hoofddorps sushi-restaurant met zwaar vuurwerk
5 juni 12:22Politie zoekt in water Hoofddorp naar sporen doodsoorzaak tattoo-artiest
24 mei 13:55Bestuurders zwaargewond bij frontale botsing in Hoofddorp, Drie Merenweg dicht
4 mei 16:50Verdachte 'wangsteker' Hoofddorp opgepakt, zat al vast voor messengeweld op Koningsdag
13 april 20:55OM eist 10 en 14 jaar cel voor doodschieten Aalsmeerder Nassim (20) in Hoofddorp
4 april 18:00Slachtoffer treinramp Hoofddorp (1992) 'trillend op benen' na fataal ongeluk Voorschoten
3 april 15:292,5 jaar cel voor voetballer Rai Vloet wegens veroorzaken dodelijk ongeval
30 maart 11:39Minderjarige 'kopers' beroven man van telefoon bij station Hoofddorp
21 maart 12:08Advocaat: Rai Vloet blijft echt niet in Rusland, die zal zijn straf gewoon ondergaan
RSS.