menu
zoek

Nieuws Holthees

Niks verdachts gevonden in trein bij Holthees

donderdag 3 februari 2022, 11:44 uur

De politie heeft in de trein die gistermiddag is stilgezet na grondig onderzoek niks verdachts aangetroffen. Op basis van het signalement van de melder zijn twee personen gefouilleerd en bij hen is geen granaat of iets wat erop lijkt gevonden. Beide personen zijn dan ook niet aangehouden.

Doorzoeking trein In de meldkamer kwam rond 15.50 uur een melding binnen van een getuige die vertelde dat een man in de trein zou zitten met een granaat of iets wat erop lijkt. Op basis van die melding is direct actie ondernomen en is de trein stilgezet. Ook zijn er meerdere eenheden naar de locatie gegaan, waaronder een explosievenspecialist van de politie. Bij dit soort meldingen nemen wij geen enkel risico. Nadat de trein is stilgezet zijn de bovengenoemde personen gefouilleerd. Vervolgens zijn alle passagiers uitgestapt en hebben wij alle treinstellen doorzocht en daar niks verdachts aangetroffen. De trein kon na dit oponthoud zijn weg vervolgen.


» Politie.nl

Kaart nieuws Holthees. Locatie nieuws: 51.57804 / 6.00506


woensdag 2 februari 2022, 21:11 uur
Treinreizigers zaten drie uur vast: 'Hele coupé moest handen omhoog doen'
Omroep BrabantHet waren woensdagavond angstige momenten voor de ruim honderd passagiers in de trein van Nijmegen naar Roermond. De trein werd bij Holthees stilgezet omdat er in de trein een verdacht pakketje zou zijn. Alle passagiers moesten in de trein blijven zitten.
» Omroep Brabant
woensdag 2 februari 2022, 19:19 uur
Geen explosieven aangetroffen in stilgezette trein Brabant, verdachte weer vrijgelaten
de TelegraafIn een trein die bij het Brabantse Holthees werd stilgezet na een melding dat er mogelijk iemand met een verdacht pakketje in de trein was gestapt, zijn geen explosieven aangetroffen, dat meldt de woordvoerder van de veiligheidsregio. Kort voor 20.00 uur ging de trein weer rijden. In de trein die op weg was van Nijmegen naar Roermond zaten ongeveer honderd mensen.
» de Telegraaf
woensdag 2 februari 2022, 18:58 uur
Arrestatieteam doet inval in trein na verdachte situatie
Blik op NieuwsEen trein die van Nijmegen in de richting van Venlo reed is woensdagmiddag stilgezet in het Brabantse Holthees. Dit nadat een passagier een verdacht pakket had gemeld.
» Blik op Nieuws
woensdag 2 februari 2022, 18:20 uur
Trein van Venlo naar Nijmegen stilgezet wegens verdachte situatie
NU.nlDe politie is woensdag massaal uitgerukt nadat er een melding over een verdachte situatie in een trein was binnengekomen. Het zou gaan om een mogelijk verdacht pakketje. De Limburger meldt dat de politie in de trein een arrestatie heeft verricht.
» NU.nl
woensdag 2 februari 2022, 17:53 uur
Trein stilgezet bij Holthees om verdachte situatie, geen explosief aangetroffen
NOSDe politie is iets voor 18.00 uur een trein binnengegaan. De trein was stilgezet op het traject tussen Venlo en Nijmegen bij Holthees in Brabant. Zo'n honderd passagiers zijn gefouilleerd omdat er mogelijk een verdacht pakketje aan boord zou zijn. Rond 19.15 uur meldde de veiligheidsregio aan persbureau ANP dat er geen explosief is aangetroffen.
» NOS
woensdag 2 februari 2022, 17:26 uur
Nog geen explosieven aangetroffen in stilgezette trein, politie fouilleert inzittenden
Brabants DagbladEen Arriva-trein tussen Venlo en Nijmegen is in het Brabantse Holthees stilgezet na een bommelding. Er is groot alarm geslagen en hulpdiensten rukten massaal uit. De politie is rond 18.00 uur de trein in gegaan. Maar er zijn nog geen explosieven aangetroffen, meldt de veiligheidsregio.
» Brabants Dagblad
woensdag 2 februari 2022, 17:26 uur
Geen explosieven in stilgezette trein: 'Blij dat het met een sisser is afgelopen’
PZCEen Arriva-trein tussen Roermond en Nijmegen is in het Brabantse Holthees stilgezet na een bommelding. Een grote politieinzet en urenlange zoekactie in de trein leverde geen explosief op. ,,Blij dat het met een sisser is afgelopen”, concludeerde een woordvoerder van de veiligheidsregio.
» PZC
woensdag 2 februari 2022, 17:26 uur
Geen explosieven aangetroffen in stilgezette trein: ‘Blij dat het met een sisser is afgelopen’
de StentorEen Arriva-trein is dinsdagmiddag rond 16.00 uur in het Brabantse Holthees stilgezet omdat er een explosief in een van de treinstellen aanwezig zou zijn. Vanaf het perron in Nijmegen zou iemand gezien hebben dat een passagier die in de trein stapte een explosief bij zich had, mogelijk een handgranaat. Een grote politieinzet en urenlange zoekactie in de trein leverde geen explosief op.
» de Stentor
woensdag 2 februari 2022, 17:26 uur
Zwaarbewapende arrestatieteams bestormen stilgezette trein in Brabant: mogelijk explosief aan boord
de StentorEen Arriva-trein van Venlo naar Nijmegen is in het Brabantse Holthees stilgezet omdat er sprake is van een verdachte situatie. Mogelijk ligt er een explosief in een van de treinstellen. Er is groot alarm geslagen. Brandweer, ambulances en politie zijn massaal uitgerukt. Zwaarbewapende arrestatieteams zijn rond 18.00 uur de trein in gegaan.
» de Stentor
woensdag 2 februari 2022, 17:26 uur
Politie zoekt passagier die mogelijk explosief bij zich zou hebben in trein
PZCEen Arriva-trein tussen Venlo en Nijmegen is in het Brabantse Holthees stilgezet na een bommelding. Er is groot alarm geslagen en hulpdiensten rukten massaal uit. De politie is rond 18.00 uur de trein in gegaan. Maar er zijn nog geen explosieven aangetroffen, meldt de veiligheidsregio.
» PZC
woensdag 2 februari 2022, 17:12 uur
Alle reizigers gefouilleerd, maar geen explosief in trein bij Holthees
Omroep BrabantDe politie is woensdag bij Holthees een stilstaande trein binnengevallen. Dat gebeurde nadat iemand op het station in Nijmegen een man in de trein richting Roermond zag stappen met iets dat leek op een granaat. Eén verdachte werd opgepakt in de trein, maar later weer vrijgelaten.
» Omroep Brabant
woensdag 2 februari 2022, 17:05 uur
Geen explosieven aangetroffen in stilgezette trein: 'Blij dat het met een sisser is afgelopen’
de GelderlanderHOLTHEES - Op de Maaslijn - baanvak Nijmegen - Venlo - bij Holthees is dinsdagmiddag rond 16.00 uur een trein stilgezet omdat er een explosief in een van de treinstellen aanwezig zou zijn. Vanaf het perron in Nijmegen zou iemand gezien hebben dat een passagier die in de trein stapte een explosief bij zich had, mogelijk een handgranaat. Een grote politieinzet en urenlange zoekactie in de trein leverde geen explosief op.
» de Gelderlander



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Holthees

3 februari 11:44Niks verdachts gevonden in trein bij Holthees
RSS.