menu
zoek

Nieuws Hillegom

Minderjarigen aangehouden voor afpersingen

maandag 18 januari 2021, 13:02 uur

Met de aanhouding van drie jongens van 16 en 17 jaar hoopt de recherche in de Bollenstreek in ieder geval vier afpersingszaken te hebben opgelost. De slachtoffers van deze zaken, 13 en 14 jaar oud, werden gedwongen hun (waardevolle) spullen af te staan aan de verdachten.

De slachtoffers maken deel uit van een vriendengroep en werden in de afgelopen maand door de nu aangehouden, vermoedelijke verdachten gedwongen om de spullen in hun zakken aan hen af te staan. De verdachten stelden zich daarbij dermate dreigend op dat de jonge slachtoffers niet durfden te weigeren. Op deze manier werden de slachtoffers beroofd van onder andere geld, Airpods, sigaretten en aanstekers. De verdachten waren dermate intimiderend dat de slachtoffers twijfelden of zij wel aangifte zouden doen. Toen zij uiteindelijk besloten dit toch te doen, is de recherche direct een onderzoek gestart. Een officier van justitie verleende toestemming de verdachten buiten heterdaad aan te houden. Er is op dit moment vijf keer aangifte gedaan tegen de nu aangehouden verdachten. De verdachten, twee 16-jarige Hillegommers en een 17-jarige uit Bennebroek, zijn ingesloten voor verhoor en worden naar verwachting op donderdag 21 januari voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Was jij slachtoffer?
De recherche sluit niet uit dat er meer jongeren slachtoffer zijn geworden van deze laffe vorm van diefstal. Ben jij op dezelfde manier van de spullen bestolen en heb je niet eerder aangifte durven doen? Meld je dan nu alsnog bij de recherche in de Bollenstreek via 0900-8844. 

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Hillegom

» Politie.nl

Kaart nieuws Hillegom. Locatie nieuws: 52.29563 / 4.57918


maandag 18 januari 2021, 13:48 uur
Minderjarigen aangehouden voor afpersing tieners
Omroep WestDrie jongens van 16 en 17 jaar zijn door de politie opgepakt voor het afpersen van twee tieners. De slachtoffers van 13 en 14 jaar oud moesten waardevolle spullen aan de drie verdachten geven. De jongens uit Hillegom en Bennebroek blijven waarschijnlijk tot donderdag vastzitten.
» Omroep WestFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep West
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Hillegom

1 juni 16:52Vermiste Delfino (70) dood gevonden in tuin bij kerk
14 april 17:50Angst na explosief in de straat: 'Voel mij hier niet meer veilig'
12 april 12:53Lichtgewonde bij explosie in Hillegom (VIDEO)
9 januari 14:17Brug tussen Lisse en Lisserbroek buiten gebruik vanwege groot onderhoud
24 juni 11:51Twee arrestaties voor witwassen en verzenden coke via postpakketten
24 januari 07:38N208 bij Hillegom weer vrij na grote brand in paintballcentrum
18 januari 13:48Minderjarigen aangehouden voor afpersing tieners
RSS.