menu
zoek

Nieuws Hierden

Politie maakt volgende week beelden boerenprotesten openbaar: nu de kans je te melden

vrijdag 1 juli 2022, 10:22 uur

Vandaag zetten we de eerste beelden online van de mannen die er van verdacht worden strafbare feiten te hebben gepleegd bij de uit de hand gelopen boerenprotesten. Afgelopen dinsdagavond 28 juni werd in Hierden onder meer een politieauto vernield. De beelden van de gezochte mannen zijn onderaan deze pagina te vinden.

De acties die afgelopen dinsdag plaatsvonden bij de woning van Minister voor Natuur en Stikstof liepen volledig uit de hand. Er was veel agressie en geweld en ook politiemensen voelden zich niet veilig. Het rechercheteam heeft al veel beelden ontvangen en uit de eerste analyse komen elf mannen naar voren.

Meld jezelf Komende woensdag maken we de beelden openbaar van de verdachten die zich dan nog niet gemeld hebben. Het onderzoeksteam roept de mannen op zich te melden: ‘Je weet zelf wel of je betrokken bent geweest bij de vernielingen en intimidaties in Hierden. En als je twijfelt, dan herken je jezelf vast en zeker op de foto’s.’ Van degenen die zich dan niet hebben gemeld wordt woensdag de blur van de foto’s verwijderd en worden ze herkenbaar gepubliceerd. Meld je bij de politie in jouw woonplaats of neem contact op via 0900-8844. Mensen die niet bij de vernielingen betrokken waren, maar wel iemand herkennen op de foto’s, vragen we om contact op te nemen.

Beelden semi-openbaar De Politie en het Openbaar Ministerie nemen deze zaak hoog op vanwege de maatschappelijke onrust en de dreiging die uitging van de acties in Hierden. Om die reden worden vandaag de eerste beelden semi-openbaar gemaakt. Het volledig openbaar maken van beelden waarop strafbare feiten te zien zijn, is gebonden aan strenge regelgeving. Immers, voor heel Nederland (en daarbuiten) is te zien dat degene op de beelden betrokken is bij het plegen van strafbare feiten. Om die reden wordt per zaak gekeken of en wanneer beelden openbaar gemaakt mogen worden, ter bescherming van de rechten van de verdachte.

Blijf beelden sturen De foto’s komen uit een eerste analyse van de beelden. Meer beelden worden op dit moment onderzocht en dus is niet uitgesloten dat er meer verdachten zullen volgen. Iedereen die over beelden van de protesten en/of vernielingen beschikt vragen we om hun beelden met ons te delen. Beelden delen en informatie doorgeven kan via onderstaand tipformulier, geef daarbij duidelijk aan op welke plaats uw informatie betrekking heeft.


» Politie.nl


Kaart nieuws Hierden. Locatie nieuws: 52.35637 / 5.67653


vrijdag 1 juli 2022, 11:42 uur
Politie toont eerste beelden na hevige protesten bij woning minister Van der Wal: elf mannen gezocht
de StentorDe politie heeft- nu nog geblurde- beelden online gezet van elf mannen die ervan verdacht worden strafbare feiten te hebben gepleegd bij de uit de hand gelopen boerenprotesten dinsdagavond in Hierden. In de omgeving van de woning van stikstofminister Christianne van der Wal werd onder meer een politieauto vernield nadat de boeren een blokkade wisten te doorbreken. De recherche roept de mannen op zich voor woensdag te melden.
» de StentorFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Hierden

7 juli 10:41Nazorg voor studenten na ernstig ongeluk
24 november 17:48Na melding van brand zat Hierden en omgeving door stroomstoring in het donker
6 juli 11:05Politie houdt acht personen aan voor boerenprotest bij huis minister Van der Wal
1 juli 22:39Protestmars in Harderwijk rustig verlopen, burgemeester opgelucht
1 juli 11:42Politie toont eerste beelden na hevige protesten bij woning minister Van der Wal: elf mannen gezocht
30 juni 09:28Man (39) uit Lochem aangehouden voor ongeregeldheden bij woning minister
10 juni 22:38Video | Boerenprotest tegen stikstofbeleid voor deur minister Van der Wal
10 juni 17:30Wéér sloeg de vogelgriep toe bij deze Hierdense eendenhouder: ‘Weet het even niet meer’
8 juni 16:55Vogelgriep vastgesteld op pluimveebedrijf in Hierden
5 februari 11:58NVWA ruimt pluimveebedrijf met 53.000 eenden na vaststellen vogelgriep in Hierden
22 maart 16:54Aanhouding bij steekincident
RSS.