menu
zoek

Nieuws Herwen

Grote hennepkwekerij aangetroffen in Herwen

donderdag 8 juni 2023, 19:15 uur

Aan de Ossenwaard in Herwen is op vrijdag 2 juni een grote hennepkwekerij aangetroffen met ruim 1500 planten. De kwekerij is geruimd en het verdere onderzoek loopt.

Waar: Ossenwaard in Herwen

Naast planten werden er tal van goederen aangetroffen die worden gebruikt bij de hennepteelt. Ook was er sprake van diefstal van stroom. Vooralsnog is er niemand aangehouden. Anonieme tip De politie kwam de kwekerij op het spoor door een anonieme tip. Het laat zien hoe belangrijk dergelijke tips zijn. Brand- en ontploffingsgevaar door bijvoorbeeld kortsluiting, lekkages en wateroverlast, criminelen in de wijk, een toename van het aantal straatdealers, verloedering van de leefomgeving en niet te vergeten: de rekening van gestolen water en elektriciteit die de samenleving indirect betaalt. De lijst met risico’s en gevolgen van een hennepkwekerij is lang. Onlangs vroegen de teamchef van de politie Rivierenland-Oost en de burgemeester van Duiven nog aandacht voor hennepkwekerijen en de gevaren ervan. Melden loont Heb je zelf het vermoeden dat er in een hennepkwekerij in je directe omgeving zit? Of heb je het idee dat er sprake is van andersoortige criminaliteit? Meld dan altijd via 0900-8844. Volledig anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Melden loont écht, ook al wordt er soms wellicht niet direct resultaat geboekt. Wat we exact doen met een tip? Het is te zien in onderstaande video.


» Politie.nl

Kaart nieuws Herwen. Locatie nieuws: 51.88131 / 6.11316 Ossenwaard
Ossenwaard in Herwen


vrijdag 9 juni 2023, 11:33 uur
Grote wietkwekerij opgerold in Herwen
CrimesiteDe politie heeft vrijdag 2 juni aan de Ossenwaard in Herwen (gemeente Zevenaar) een wietkwekerij aangetroffen met ruim 1.500 planten. De kwekerij is geruimd. Er is nog niemand aangehouden.
» Crimesite



Meer nieuws uit Herwen

14 februari 14:47Oudere vrouw mogelijk onwel geworden achter het stuur in Herwen
11 juni 14:39Duitser zitten vast door vallende boomtakken
9 juni 11:33Grote wietkwekerij opgerold in Herwen
18 mei 12:02Varkens schrikken van laag vliegende luchtballon, breken uit en slaan op de vlucht
20 juni 20:10Unieke Romeinse spullen ontdekt in de Liemerse klei: ‘Hier kun je alleen maar van dromen’
31 januari 15:45Politie arresteert bewoner na woningbrand in Herwen; buren hadden lange tijd niks in de gaten
RSS.