menu
zoek

Nieuws Herveld

Meerdere verdachten aangehouden na explosie drugslab

maandag 12 februari 2024, 18:02 uur

Op maandag 12 februari kreeg de politie een melding van een explosie in een schuur aan de Merkenhorststraat. Ter plaatse bleek in de schuur een drugslab gevestigd te zitten. In totaal zijn er acht verdachten aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid.

Waar: Merkenhorststraat in Herveld

Eén van de verdachten vertrok kort na de explosie in een auto en reed weg. Op basis van onderzoeksinformatie werd deze persoon door de collega’s van de eenheid Midden-Nederland gesignaleerd en na een korte achtervolging aangehouden op de Papendorpseweg vlakbij de A12. Deze persoon is met verwoningen overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is ter plaatse gecontroleerd.   De overige zeven verdachten werden aangetroffen op het terrein waar ook het drugslab gevestigd zit. De rol van alle aangehouden verdachten wordt onderzocht. Het onderzoek naar het drugslab is in volle gang. Mensen die iets gezien of gehoord hebben, kunnen dit melden via 0900 8844 of via Meld Misdaad anoniem op 0800 – 7000. Hoe herken je een drugslab? Een drugslab zit op een locatie die niet opvalt in de omgeving en is vaak goed afgeschermd met geblindeerde ramen en deuren. Drugslabs hebben vaak grote toegangsdeuren waar bestelbussen door naar binnen kunnen rijden. Zo zie je niet dat er jerrycans of vaten in- en uitgeladen worden. Soms zijn er camera’s, alarminstallaties, honden of boobytraps. Binnen is het vaak rommelig en onoverzichtelijk. Er is stromend water en elektriciteit. Er staan allerlei apparaten en materialen: glaswerk, weegtoestellen, mengkuipen, jerrycans en vaten met chemicaliën, centrifuges, tabletteermachines, vrieskisten, drukvaten, vacuümpompen en gasflessen. Wat moet je doen als je een drugslab ontdekt?  Breng altijd eerst jezelf in veiligheid. Ga er niet vanuit dat je veilig bent als je geen chemische geur ruikt. Er is altijd kans op giftige stoffen, een explosie of brand. Bel, op een veilige afstand van het lab, de politie op 112. Of bel naar Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000. Noteer, als de situatie veilig is, bijzonderheden, zoals: nummerborden, auto’s, signalementen en opvallende activiteiten. 2024067084 ^AM


» Politie.nl

Kaart nieuws Herveld. Locatie nieuws: 51.89765 / 5.74599 Merkenhorststraat
Merkenhorststraat in Herveld


maandag 12 februari 2024, 20:21 uur
Omwonenden explosie Herveld krijgen politie op bezoek
Omroep GelderlandOp maandagavond is er nog veel politie aanwezig op en rond het perceel waar maandagochtend een explosie plaatsvond in een schuur. Het ging om een explosie in een drugslab. Een politieman met een bivakmuts op laat weten dat er nog steeds sprake is van een plaats delict. Het onderzoek gaat verder.
» Omroep Gelderland
maandag 12 februari 2024, 16:37 uur
Drugslab bij je buren? Zo herken je dat
Omroep GelderlandIn een schuur bij een boerderij in Herveld is maandagochtend een drugslab gevonden. De politie kwam het lab op het spoor nadat er een explosie plaatsvond. Hoe voorkom je dat je als buurt 'verrast' wordt door zo'n knal en herken je het lab al voordat het fout gaat?
» Omroep Gelderland
maandag 12 februari 2024, 14:47 uur
Update: Acht aanhoudingen na explosie in drugslab
Gelre NieuwsHERVELD – Op maandag kreeg de politie een melding van een explosie in een schuur aan de Merkenhorststraat. Ter plaatse bleek in de schuur een drugslab gevestigd te zitten. In totaal zijn er acht verdachten aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid. Eén van de verdachten vertrok kort na de explosie in een auto en reed weg. Op […]
» Gelre Nieuws
maandag 12 februari 2024, 12:51 uur
Drugslab ontdekt na explosie
Omroep GelderlandIn Herveld is maandagmorgen een drugslab ontdekt na een explosie. Het lab zat in een schuur nabij een boerderij aan de Merkenhorststraat, meldt de politie.
» Omroep Gelderland
maandag 12 februari 2024, 12:33 uur
Explosie in schuur bij boerderij, politie ontdekt drugslab
BN DeStemIn een schuur bij een woonboerderij in het Gelderse Herveld is maandag een explosie geweest. In de schuur is een drugslab ontdekt.
» BN DeStem
maandag 12 februari 2024, 12:12 uur
Explosie in drugslab in Gelders dorp, acht verdachten opgepakt
CrimesiteIn een drugslab in het Gelderse dorp Herveld heeft maandagochtend een explosie plaatsgevonden, meldt de politie op X. Het drugslab zit in een schuur bij een boerderij aan de Merkenhorststraat. In totaal zijn er acht verdachten aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid.
» Crimesite
maandag 12 februari 2024, 11:49 uur
Explosie in schuur waarin drugslab zit in Gelderse dorp Herveld
de TelegraafIn een drugslab in het Gelderse dorp Herveld is maandag een explosie geweest, meldt de politie op X. Het drugslab zit in een schuur bij een boerderij aan de Merkenhorststraat.
» de Telegraaf
maandag 12 februari 2024, 11:34 uur
Explosie in schuur bij boerderij, politie ontdekt drugslab
de GelderlanderIn een schuur bij een woonboerderij aan de Merkenhorststraat in Herveld is maandag een explosie geweest. In de schuur is een drugslab ontdekt.
» de GelderlanderFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: de Telegraaf
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Herveld

13 februari 12:30Zwaarbewapende agenten bewaken Betuws drugslab, gespecialiseerd bedrijf voert gevaarlijke stoffen af
12 februari 20:21Omwonenden explosie Herveld krijgen politie op bezoek
31 juli 20:32Zonneparken in trek bij dieven, hele panelen verdwijnen langs A15: ‘Stijgende trend’
2 oktober 12:50Politie doet grote controle langs A15, focus op illegaal vuurwerk
24 juni 15:30Goed nieuws voor de fans: Tupperware weer op veel plaatsen in ons land te koop
RSS.