menu
zoek

Nieuws Harkstede

Vijf verdachten aangehouden na schietincident Benningweg

zondag 21 januari 2024, 10:33 uur

De politie onderzoekt een schietincident met een vuurwapen op zondag 21 januari aan de Benningweg in Harkstede. Bij dit schietincident raakte niemand gewond. Later in de nacht zijn vijf personen aangehouden voor betrokkenheid bij dit incident. Vermoedelijk ligt de toedracht in de relationele sfeer.

Waar: Meerstadlaan in Harkstede

Melding schietincident Omstreeks 04:30 uur ontving de politie de melding van een mogelijk schietincident. Direct na de melding zijn meerdere politie-eenheden ter plaatse gegaan. Eenmaal ter plaatse bleek dat de verdachten waren gevlucht. Korte tijd later heeft de politie vijf verdachten aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij dit schietincident. Het gaat om drie mannen uit Drachten ( 19, 18 en 18 jaar), een 22-jarige man uit Groningen en een 17-jarige vrouw uit Groningen. Politieonderzoek Politieonderzoek dat gelijk is gestart leidde tot de aanhouding van deze vijf verdachten aan de Meerstadlaan in Groningen. Door middel van een BTVG-procedure (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte) werden de verdachten aangehouden. De verdachten zitten vast en worden verhoord. De politie heeft een vuurwapen en een voertuig in beslag genomen voor onderzoek. Aan de Benningweg is sporenonderzoek gedaan door de Forensische Opsporing. Er wordt buurtonderzoek gedaan en de politie kijkt naar camerabeelden uit de omgeving.  


» Politie.nl

Kaart nieuws Harkstede. Locatie nieuws: 53.22675 / 6.64145 Meerstadlaan
Meerstadlaan in Harkstede


zondag 21 januari 2024, 13:55 uur
Omwonenden geschokt door schietpartij in Harkstede: ‘Ik sta nog altijd te shaken’
RTV NoordBewoners van de Benningweg in Harkstede zijn geschrokken van de schietpartij, afgelopen nacht rond 04.30 uur. Die schietpartij heeft volgens de politie te maken met een conflict in de ‘relationele sfeer’.
» RTV Noord
zondag 21 januari 2024, 12:22 uur
Vijf verdachten aangehouden na schietpartij op woning in Harkstede
CrimesiteDe politie heeft zaterdagnacht na een schietpartij in het Groningse dorp Harkstede vier mannen en een vrouw aangehouden die na het incident in een auto waren gevlucht. Er raakte niemand gewond. Volgens de politie ligt de toedracht van de schietpartij in de relationele sfeer.
» Crimesite
zondag 21 januari 2024, 11:19 uur
Schietpartij in Harkstede had te maken met conflict in 'relationele sfeer', vijf verdachten opgepakt
RTV NoordDe schietpartij in Harkstede heeft volgens de politie te maken met een conflict in de 'relationele sfeer'. De vijf opgepakte verdachten zijn drie mannen uit Drachten (18, 18 en 19 jaar), een 22-jarige man uit Groningen en een 17-jarige vrouw uit Groningen. Bij de schietpartij raakte niemand gewond.
» RTV Noord
zondag 21 januari 2024, 08:34 uur
Vijf aanhoudingen na schietpartij op woning in Harkstede
Dagblad van het NoordenDe politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag aan de Meerstadlaan in Groningen vijf mensen aangehouden na een schietpartij op een woning aan de Benningweg in Harkstede.
» Dagblad van het Noorden
zondag 21 januari 2024, 06:23 uur
Politie houdt meerdere verdachten aan na schietpartij op woning in Harkstede
RTV NoordDe politie heeft zaterdagnacht na een schietpartij in Harkstede meerdere verdachten aangehouden. 'Er raakte niemand gewond', aldus de politie.
» RTV NoordFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Noord
Foto: RTV Noord
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: RTV Noord

Meer nieuws uit Harkstede

21 januari 13:55Omwonenden geschokt door schietpartij in Harkstede: ‘Ik sta nog altijd te shaken’
1 december 12:07Ernstig ongeluk Harkstede: twee gewonden
21 november 09:33Twee ongelukken in file op A7: één gewonde en snelweg dicht
7 september 11:20Motorrijder zwaargewond bij ongeluk op A7 bij Harkstede
2 juni 11:13Automobilist rijdt vrouw met kinderwagen aan in Harkstede
RSS.