menu
zoek

Nieuws Goirle

Grote voorraad drugs en productie in woning Goirle

woensdag 12 juli 2023, 10:32 uur

Tijdens een inval van de politie op twee adressen in Goirle werd op dinsdagavond 27 juni 2023 een enorme hoeveelheid drugs aangetroffen. De inval vond plaats in twee naast elkaar gelegen woningen in een woonwijk in Goirle. Er zijn twee verdachten aangehouden.

De politie verrichte de inval naar aanleiding van een tip over de handel in drugs vanuit de woningen. Bij de inval waren een 35-tal politieagenten betrokken, waaronder een gespecialiseerd team om snel en veilig adressen met een verhoogde gevaarzetting te kunnen betreden. Nader onderzoek in beide woningen leidde tot de inbeslagname van honderden kilo’s drugs, liters chemicaliën en een drugslab op de zolderverdieping.

Drugslab en grote voorraad drugs Op de zolderverdieping van een van de woningen bleek een drugslab te staan waar amfetamine werd bereid. Specialisten van de politie kwamen ter plaatse en hebben geassisteerd met het veilig bemonsteren, categoriseren en afvoeren van de gevonden chemicaliën en apparatuur voor drugsproductie. Onder leiding van de Rechter-Commissaris werden doorzoekingen in beide woningen uitgevoerd. De totale vangst heeft gemaakt dat een onderzoeksteam van de politie sinds die inval 7 dagen nodig heeft gehad om alle drugs te testen, bemonsteren en categoriseren. In een van de woningen bleek een voorraad van industriële proporties aanwezig: in en rondom de woning werd een partij van circa 100kg amfetamine, ruim 28kg Crystal Meth, meer dan 180.000 XTC-pillen, 42 kilo ketamine, 7 kilo 3-MMC, meer dan 86.000 LSD-zegels en bijna 40 liter amfetamine-olie getroffen. Deze partij drugs vertegenwoordigt een handelswaarde van ruim 660 duizend euro. Dit is het bedrag dat de criminelen nu kwijt zijn omdat de drugs in beslag is genomen. De straatwaarde van de in beslaggenomen drugs, wanneer deze partij op straat in Nederland zou zijn verkocht, bedraagt meer dan 5,2 miljoen euro.

Aanhoudingen Twee personen, een 58-jarige Tilburger en een 27-jarige Tilburger werden in een van de woningen aangehouden en overgebracht naar het arrestantencomplex. Zij zijn voorgeleid aan de Rechter-Commissaris en worden nader gehoord over de aangetroffen situatie.

Informatie De informatie die leidde naar de vondst van de mega voorraad drugs en het drugslaboratorium kwam voort uit een rechercheonderzoek van de politie. Een rechercheteam ging met binnengekomen informatie aan de slag. Gezien de gevaarzetting van deze activiteiten in een rijtjeswoning in de dichtbebouwde kom van Goirle en alle risico's die gepaard gaan met het voorhanden hebben en de handel in (synthetische) drugs, werd door het Openbaar Ministerie en de politie na enig recherchewerk op dinsdagavond besloten om in te grijpen. Het onderzoek blijft de komende tijd draaien en meerdere aanhoudingen worden zeker niet uitgesloten.

Criminele aantrekkingskracht: gevaarlijke situaties Dit soort distributiecentra met grootschalige voorraden drugs leveren een groot risico op in woonwijken. Grote volumes aan verboden middelen genereren namelijk aantrekkingskracht voor andere criminelen. Helaas zijn er te veel voorbeelden van zogenoemde ripdeals; stelen van criminele organisatie bij elkaar waarbij het gebruik van zwaar vuurwapengeweld niet wordt geschuwd. Om deze reden kwam de Burgemeester van Goirle deze zelfde avond ter plaatse om de situatie met eigen ogen te aanschouwen. Door de gemeente werd spoedbestuursdwang toegepast. Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van dit soort criminele activiteiten kunnen dit altijd doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan anoniem gebeld worden naar M. via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).


» Politie.nl

Kaart nieuws Goirle. Locatie nieuws: 51.50889 / 5.05285


woensdag 12 juli 2023, 11:22 uur
Speedlab en honderden kilo’s drugs aangetroffen in woningen Goirle
CrimesiteDe politie heeft op 27 juni bij een inval in twee naast elkaar gelegen woningen in Goirle een drugslab, honderden kilo’s drugs en liters chemicaliën in beslag genomen. Een 58-jarige Tilburger en een 27-jarige Tilburger zijn aangehouden. Het nieuws is pas woensdagochtend naar buiten gebracht.
» CrimesiteMeer nieuws uit Goirle

1 februari 10:36Brand in appartement in Goirle is aangestoken, vermoedt de politie
27 januari 09:40Twee gewonden bij ongeval met motor
10 januari 10:19Bakwagens met drugsafval gevonden in Goirle
3 januari 09:30Tanden kapot door scheve stoeptegel: Yvonne grijpt 2 millimeter naast een schadevergoeding
2 december 12:41Wildplasser leidt naar drugsvangst
25 november 09:40Roekeloze Tilburger rijdt met auto tegen boom
24 november 10:3247-jarige vrouw uit Goirle overleden na botsing met auto
9 november 21:00Vervangende stempas voor inwoners in Goirle die geen post meer kregen
27 oktober 21:04Deze joekel van een heilbot ligt bij Bob in de vitrine: 124 kilo schoon aan de haak
23 oktober 19:157000 liter chemicaliën voor drugslab aangetroffen in Goirle
20 oktober 20:5146 mensen doen aangifte tegen ‘voormalig AIVD-agent’ uit Goirle omdat zijn boek maar uitblijft
8 september 10:04Twee jonge mannen knallen met auto op boom, bestuurder (18) had gedronken
12 juli 17:58Twee huurwoningen in Goirle, boordevol met drugs
12 juli 11:22Speedlab en honderden kilo’s drugs aangetroffen in woningen Goirle
9 juli 09:16Twee verdachten aangehouden na steekincident
28 juni 12:11Twee verdachten van grootschalige drugshandel aangehouden in woning
8 juni 11:37Tilburger (16) die bejaarde vrouw uit Goirle bestal via babbeltruc meldt zich op politiebureau
27 februari 14:23Drietal opgepakt voor 10.000 xtc-pillen en vier kilo ketamine
22 februari 10:38Politie vindt dode man op bedrijventerrein en onderzoekt toedracht
14 februari 22:26Vrachtwagen vol chemicaliën en drugslabketels in Goirle
RSS.