menu
zoek

Nieuws Eersel

Drugslab Eersel opgerold

donderdag 22 oktober 2020, 19:59 uur

De politie viel gisteren, woensdag 21 oktober, een loods binnen aan Stokkelen in Eersel. Daar ontdekten zij een chrystal meth-lab. Het lab was in bedrijf en het betreft een professionele en omvangrijke productielocatie.

Doorzoeking Eersel De productielocatie in Eersel bevond zich in een loods op het terrein aan Stokkelen. De politie kwam het lab op het spoor op basis van informatie uit een lopend onderzoek. Door die informatie kwamen zij uit bij een loods in het buitengebied. In de loods ontdekten zij vervolgens een chrystal meth-laboratorium dat in bedrijf was. Naast ruim 1500 kilogram methamfetaminepasta stuitten de rechercheurs ook op  een kleine hoeveelheid methamfetamine-olie en diverse grondstoffen voor de productie van drugs en drugsafval.  Trailer met drugsafval Op het terrein stond een 14 meter lange vrachtwagentrailer en daarin werd een grote hoeveelheid drugsafval aangetroffen. De trailer zat volgens het onderzoeksteam nagenoeg helemaal vol. De trailer is compleet afgevoerd. Aanhoudingen Eersel Op het moment dat de politie arriveerde liepen er drie mannen uit de loods . Zij zijn aangehouden in verband met het drugslab. De drie aangehouden verdachten (44, 37 en 28 jaar) hebben geen vaste woon- en of verblijfplaats in Nederland. Twee van hen wonen in België. Ook de hoofdbewoners van de woning op het terrein waartoe de loods behoort  zijn aangehouden op verdenking van de productie van vermoedelijk synthetische drugs. Het gaat om een 64-jarige man en een 65-jarige vrouw. Vervolgonderzoek Alle spullen en producten die zijn ontdekt worden in beslag genomen voor vervolgonderzoek of vernietigd. De verdachten worden uitgebreid worden verhoord om hun precieze rol in de zaak duidelijk te krijgen. Persmoment Diverse media kregen tijdens een persmoment de gelegenheid tot een inkijkje in het lab in Eersel.  Ontmanteling Na de inval in het lab moest de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) het chemische proces uiterst voorzichtig stoppen en het materiaal afvoeren. Met deze ontmanteling zijn zij nog steeds druk bezig, Gevaarlijke situatie Methamfetamine, ook wel chrystal meth genoemd, is een zeer destructieve en verslavende drug. Bovendien is de productie zeer gevaarlijk en risicovol voor de omgeving. In de trailer in Eersel werd bijvoorbeeld kwikhoudend afval aangetroffen. Ook in het lab zelf werden veel kwikhoudende materialen gevonden. Het RIVM heeft metingen verricht en de concentraties kwik waren zodanig hoog dat het om een gevaarlijke situatie ging. Melden helpt! Vaak scheppen drugslabs een onveilige sfeer voor omwonenden. Wij hebben uw hulp nodig om drugslabs op te sporen en overlast tegen te gaan. Hoort of ziet u verdachte zaken?Zoals busjes zonder logo´s die af en aan rijden of gesleep met zakken op vreemde tijdstippen. Meld dat dan. Via 0900-8844 of via uw plaatselijke wijkagent. Liever anoniem? Bel 0800-7000 (www.meldmisdaadanoniem.nl) Lees hier  meer over wat u kunt doen als u vermoedt dat er een drugslab bij u in de buurt zit

Drugs in Eersel

» Politie.nl


Kaart nieuws Eersel. Locatie nieuws: 51.34928 / 5.32792


donderdag 22 oktober 2020, 21:34 uur
Vijf aanhoudingen om vondst 'professioneel' drugslab in Eersel
Hart van NederlandDe politie heeft inmiddels vijf mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het drugslab dat woensdag in het Brabantse Eersel werd ontdekt. In het lab aan de Stokkelen werd volgens de politie op grote, professionele schaal crystal meth gemaakt.
» Hart van Nederland
donderdag 22 oktober 2020, 11:56 uur
Zo ziet het professionele drugslab in Eersel er vanbinnen uit
Omroep BrabantAan de Stokkelen in Eersel heeft de politie woensdag vijf mensen opgepakt bij een inval op een groot en professioneel drugslab. Omroep Brabant mocht donderdag een kijkje nemen in de drugsfabriek. Een politiewoordvoerder geeft een rondleiding door het drugslab in Eersel: In het lab in een loods in het buitengebied werd crystal meth gemaakt.
» Omroep BrabantFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Eersel

2 februari 13:57In beslag genomen honden niet terug naar omstreden fokkerij in Eersel
26 januari 15:44Video | NVWA haalt opnieuw honden weg bij Brabantse fokker
25 januari 10:33Grote controle bij omstreden hondenfokker voor tweede dag op rij
22 december 14:55Inval bij hardleerse horrorfokker in Eersel: ’Honden leven nog steeds in smerige hokken’
17 november 15:02Koop geen hondje bij beruchte fokker, waarschuwt House of Animals
2 november 11:18Vijfhonderd hondjes in illegale puppyfabriek: aangifte tegen ‘horrorfokker’ in Brabant
14 oktober 08:40Lichaam van overleden man (36) gevonden langs onverharde weg in Eersel, misdrijf uitgesloten
6 juni 21:00Nieuwsoverzicht | Porsche in stukken na dodelijk ongeval - Man op z'n kop gespietst aan punt van hek
25 mei 08:34Bestuurder overleden bij eenzijdig ongeval
22 november 14:11Getuigenoproep: gewapende overval Chinees restaurant Eersel
31 mei 17:20Problemen met E. colibacterie in drinkwater Zuidoost-Brabant opgelost
4 mei 13:32Bas werd wakker en zag kameel in het zwembad drijven: 'Bizarre ochtend'
12 april 13:28Dodelijk ongeluk op de A67 bij Eersel, snelweg dicht richting Eindhoven
28 oktober 15:38Vervolging in ayahuasca-zaak na sprong uit raam
22 oktober 21:34Vijf aanhoudingen om vondst 'professioneel' drugslab in Eersel
21 oktober 19:14Drugslab gevonden in grote loods in Brabant, vier betrokkenen aangehouden
18 januari 14:37Gewelddadige overval: 'Ze hebben niks meegenomen'
RSS.