menu
zoek

Nieuws Ede

Vrouw aangehouden na aanrijding met dodelijke afloop

zondag 20 maart 2022, 11:53 uur

De politie heeft zaterdag 19 maart een 36-jarige vrouw uit Ede aangehouden na een aanrijding met dodelijke afloop. Door de aanrijding raakte een 64-jarige man uit Gaanderen zwaargewond. Hij overleed later die dag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De politie is een onderzoek gestart.

Waar: De Halte in Ede

De hulpdiensten kregen omstreeks 16.53 uur de melding over een aanrijding op een parkeerplaats aan de Halte in Ede. Zij troffen hier een zwaargewonde man. De veroorzaker van de aanrijding zou zijn weggereden. Er werd direct gestart met hulp aan het slachtoffer. Vanwege de ernst van het letsel werd een traumahelikopter opgeroepen. Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar hij later overleed. Uitvoerig onderzoek De politie startte meteen een uitgebreide zoekactie naar de mogelijke veroorzaker van het ongeval. Hiervoor werd ook een alertering via Burgernet opgestart. Verder werd op de plaats van de aanrijding direct een sporenonderzoek gestart en werden getuigen gehoord. Deze zijn gehoord door de politie. De gezochte auto, een grijze Ford Fiësta, werd later die dag aangetroffen op de Schaapsweg. Een 36-jarige vrouw uit Ede is aangehouden en ingesloten.  Op basis van het eerste onderzoek gaat de politie er vanuit dat de vrouw de man vermoedelijk opzettelijk heeft aangereden. Aanleiding zou mogelijk een aanrijding kunnen zijn geweest op de parkeerplaats. De vrouw wordt verdacht van doodslag.  Getuigen gezocht Het incident heeft veel indruk gemaakt op de mensen die getuigen waren. Zij kunnen slachtofferhulp krijgen. De politie roept mensen op die camerabeelden van de aanrijding mogelijk hebben opgenomen dan wel getuigen die de betreffende auto na de aanrijding hebben zien rijden of het ongeval hebben zien gebeuren, zich te melden. Beeldmateriaal Op social media gaat een filmpje rond van de reanimatie van het slachtoffer. Dringende verzoek is om dergelijke filmpjes niet te delen en direct te verwijderen. Het is zeer pijnlijk voor de nabestaanden. 2022121029 <NR>


» Politie.nl

Kaart nieuws Ede. Locatie nieuws: 52.04200 / 5.66755 De Halte
De Halte in Ede


maandag 21 maart 2022, 19:43 uur
Ooggetuigen drama Ede: ’Ze reed in haar vlucht over zijn lichaam heen’
de TelegraafBewoners van het appartementencomplex boven winkelcentrum De Halte in Ede zijn nog steeds in diepe shock over de verkeersruzie met dodelijke afloop, die zich zaterdagmiddag pal onder hun balkons heeft afgespeeld en waarbij een 64-jarige man uit Gaanderen is overleden. Hij zou daar volgens ooggetuigen tot driemaal toe zijn overreden door een vrouw, die door de politie is aangehouden en wordt verdacht van doodslag. De politie gaat ervan uit dat er vermoedelijk sprake is van opzet.
» de Telegraaf
maandag 21 maart 2022, 12:17 uur
Bloemen voor man die 'opzettelijk overreden werd' en stierf
HardnieuwsEDE - Maandagmorgen 21 maart worden vele bloemen gelegd aan de De Halte in Ede.
» Hardnieuws
maandag 21 maart 2022, 11:21 uur
Vrouw ontkent dat ze fatale aanrijding na verkeersruzie in Ede met opzet veroorzaakte
de GelderlanderEen 36-jarige vrouw uit Ede ontkent in eerste instantie dat ze zaterdagmiddag met opzet een 64-jarige man uit Gaanderen heeft doodgereden. Ze stelt volgens ingewijde bronnen dat ze in paniek is geraakt. De vrouw is zaterdagmiddag aangehouden voor poging tot doodslag.
» de Gelderlander
zondag 20 maart 2022, 13:59 uur
Botsing mogelijk aanleiding voor aanrijden van voetganger Ede
NOSDe vrouw die gisteren in het centrum van Ede met opzet een man zou hebben aangereden, wordt verdacht van doodslag. Het slachtoffer (64) uit Gaanderen overleed 's avonds in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
» NOS
zondag 20 maart 2022, 12:29 uur
Man overleden die ’opzettelijk’ werd aangereden in centrum Ede: vrouw (36) opgepakt
de TelegraafEen 64-jarige man uit Gaanderen, die zaterdag in het centrum van Ede ’vermoedelijk opzettelijk’ door een automobilist werd aangereden, is volgens de politie overleden. De voetganger werd na het voorval naar een ziekenhuis gebracht en is daar zaterdagavond overleden. De politie heeft een 36-jarige vrouw uit Ede aangehouden, meldt een politiewoordvoerder zondagmorgen aan De Telegraaf.
» de Telegraaf
zondag 20 maart 2022, 10:56 uur
Voetganger overleden die vermoedelijk opzettelijk werd aangereden in Ede
NU.nlEen 64-jarige man uit het Gelderse Gaanderen die zaterdag in het centrum van Ede vermoedelijk opzettelijk door een automobilist werd aangereden, is overleden, meldt de politie zondag. De politie heeft een 36-jarige vrouw uit dezelfde plaats aangehouden. Zij wordt verdacht van doodslag.
» NU.nl
zondag 20 maart 2022, 00:23 uur
Man die mogelijk opzettelijk werd aangereden in Ede is overleden
NOSDe voetganger die gisteren in het centrum van Ede vermoedelijk opzettelijk werd aangereden door een vrouw, is overleden. Volgens de politie gaat het om een man van 64 jaar uit Gaanderen, een dorp onder Doetinchem.
» NOS
zaterdag 19 maart 2022, 20:41 uur
Dodelijke aanrijding in Ede, vrouw reed vermoedelijk opzettelijk over slachtoffer
Brabants DagbladEen 64-jarige man uit Gaanderen, die zaterdag in het centrum van Ede vermoedelijk opzettelijk door een automobilist werd aangereden, is volgens de politie overleden. De vrouwelijke automobiliste is aangehouden.
» Brabants Dagblad
zaterdag 19 maart 2022, 19:44 uur
Dode na ernstige aanrijding, ‘slachtoffer meerdere keren overreden’
Gelre NieuwsEDE – Op de De Halte, vlak bij supermarkt Hoogvliet, in Ede heeft zaterdag aan het eind van de middag een ernstig ongeluk plaatsgevonden. Het slachtoffer is vermoedelijk opzettelijk aangereden, laat een woordvoerder weten. Getuigen zeggen dat het slachtoffer meerdere keren is overreden, waarna de verdachte op de vlucht sloeg met haar auto.
» Gelre Nieuws
zaterdag 19 maart 2022, 19:23 uur
Vrouw aangehouden na aanrijding in Ede, 'slachtoffer meerdere keren overreden'
NOSIn het centrum van Ede heeft een vrouw vermoedelijk met opzet een voetganger aangereden. Het slachtoffer is zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht. Getuigen zeiden tegen Omroep Gelderland dat de vrouw meerdere keren over het slachtoffer heen is gereden.
» NOS
zaterdag 19 maart 2022, 19:20 uur
Voetganger overleden die vermoedelijk opzettelijk werd aangereden
de TelegraafEen 64-jarige man uit Gaanderen, die zaterdag in het centrum van Ede vermoedelijk opzettelijk door een automobilist werd aangereden, is volgens de politie overleden. De voetganger werd na het voorval naar een ziekenhuis gebracht en is daar zaterdagavond overleden. De politie heeft een verdachte aangehouden en onderzoekt de aanleiding en de toedracht van de aanrijding.
» de Telegraaf



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: NOS
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit Ede

26 april 07:37Geparkeerde auto door brand verwoest, politie onderzoekt brandstichting
24 april 22:23Volop politie aanwezig op bedrijventerrein, ook helikopter langere tijd ingezet
18 april 08:27Auto brandt midden in de nacht volledig uit in Ede
17 april 06:42Zoektocht op bouwterrein naar verdachte personen in Ede
16 april 11:45Vrachtwagen verliest laadklep bij ongeval
16 april 09:59Fietsster gewond na aanrijding met auto in Ede
14 april 15:08Motorrijder (65) overleden na botsing in Ede
13 april 09:55Auto uitgebrand, politie onderzoekt brandstichting
13 april 08:35Auto ramt stoplicht na botsing met bestelbus
7 april 12:47Cameraman aangereden in Ede, NOS doet aangifte
7 april 12:45Ligfietser gewond bij aanrijding met personenauto
7 april 10:06Goed gevoel bij heropening café Petticoat Ede na gijzeling
5 april 19:51Mannen vastgehouden in Edese woning, drietal opgepakt
5 april 14:33Café in Ede opent week na gijzeling deuren weer: 'Vraag niet naar ons verhaal'
3 april 23:35Gemeente Ede compenseert ondernemers niet na gijzeling in café
3 april 11:53Gijzelnemer Ede 'bevond zich in een uitzichtloze situatie'
2 april 12:07Man die vier personeelsleden van café in Ede gijzelde, bedreigde eerder agenten
2 april 06:53Wekdienst 2/4: Milieudefensie versus Shell • Gijzelnemer Ede voorgeleid
31 maart 15:00Eigenaar café Petticoat: 'Hij leek wel een pop, hij stond daar maar'
31 maart 08:56Politie keek tijdens gijzeling in Ede via camera's mee in café
RSS.