menu
zoek

Nieuws Ede

Wekdienst 2/4: Milieudefensie versus Shell • Gijzelnemer Ede voorgeleid

dinsdag 2 april 2024, 06:53 uur

Goedemorgen! Vandaag de volgende stappen in de gijzelingszaak in Ede. Rechters buigen zich over CO2-uitstoot van Shell en over de explosies in Vlaardingen. En de stekker gaat uit het coronadashboard.

Waar: Nieuwe Stationsstraat in Ede

» NOS

Kaart nieuws Ede. Locatie nieuws: 52.04299 / 5.66875 Nieuwe Stationsstraat
Nieuwe Stationsstraat in Ede


maandag 1 april 2024, 10:19 uur
Gijzelnemer is ook voor medewerkers café een onbekende
Omroep GelderlandDe gegijzelde medewerkers van café Petticoat in Ede kenden de gijzelnemer niet. Dat laat het team van het Edese café weten in een verklaring die naar buiten is gebracht door de organisatie Namens de familie. Ook roepen ze op de beelden van de slachtoffers van de gijzeling te verwijderen.
» Omroep Gelderland
maandag 1 april 2024, 06:12 uur
Gegijzelde werknemers van café in Ede kennen gijzelnemer niet
NU.nlDe vier werknemers die zaterdagochtend zijn gegijzeld in café Petticoat in Ede kennen de gijzelnemer niet. Dat staat in een verklaring die het café zondag naar buiten heeft gebracht. Het is voor hen dan ook onduidelijk wat het motief van de gijzelnemer was.
» NU.nl
zondag 31 maart 2024, 23:21 uur
Gegijzelde werknemers café Ede kenden gijzelnemer niet
NU.nlDe vier werknemers die zaterdagochtend werden gegijzeld in café Petticoat in Ede kenden de gijzelnemer niet. Dat staat in een verklaring die het café zondag naar buiten heeft gebracht. Het is voor hen dan ook onduidelijk wat het motief van de gijzelnemer was.
» NU.nl
zondag 31 maart 2024, 22:44 uur
Café van gijzeling Ede vraagt foto's slachtoffers te verwijderen, verdachte was onbekende
BN DeStemHet is nog altijd een raadsel wat het motief was van de 28-jarige man die zaterdag urenlang vier medewerkers van café Petticoat in Ede gijzelde. Ook de slachtoffers zeggen dat niet te weten, laat het team van het Edese café weten in een verklaring die namens hen naar buiten is gebracht.
» BN DeStem
zondag 31 maart 2024, 22:16 uur
Gegijzelde medewerkers van café in Ede kenden gijzelnemer niet
NOSDe vier medewerkers die gisterochtend werden gegijzeld in een café in het centrum van Ede kenden de gijzelnemer niet. Dat staat in een verklaring die namens het personeel van café Petticoat is verspreid. De medewerkers geven daarin te kennen niet te weten wat het motief van de 28-jarige man is.
» NOS
zondag 31 maart 2024, 18:57 uur
De gijzeling in café Petticoat van minuut tot minuut
Omroep GelderlandEen feest in café Petticoat in Ede mondde zaterdag na sluitingstijd uit in een gijzeling van vier werknemers van het café. Pas na vele uren liet de gijzelnemer hen gaan. Vervolgens gaf de man, een 28-jarige Edenaar, zich over aan de politie. Dit is tot zondagavond de tijdlijn.
» Omroep Gelderland
zondag 31 maart 2024, 17:03 uur
Speculaties leiden tot nepnieuws over gijzeling Ede: 'Denk na voor je wat schrijft'
NU.nlTerwijl de gijzeling in Ede zaterdag nog bezig was, deden er geruchten de ronde op sociale media over wie de dader zou zijn. Verhalen verspreidden zich zo snel dat een onschuldige man uit het nabijgelegen Kesteren zelfs bedreigd werd.
» NU.nl
zondag 31 maart 2024, 13:41 uur
Stel bedreigd omdat man wordt aangezien voor gijzelnemer Ede
Omroep GelderlandEen man uit Kesteren is ten onrechte aangezien voor de gijzelnemer die zaterdagochtend urenlang vier mensen in gijzeling hield in Café Petticoat in Ede. Dat meldt een wijkagent op Instagram.
» Omroep Gelderland
zondag 31 maart 2024, 13:01 uur
Gedupeerde ondernemers én geschrokken inwoners op gesprek bij gemeente Ede na gijzeling
de GelderlanderDe gemeente Ede organiseert komende week bijeenkomsten voor bewoners en ondernemers om de gijzeling in café Petticoat zaterdagochtend. Zo'n 300 Edenaren moesten hun huis uit. Voor Edese ondernemers betekende de sluiting op stille zaterdag tienduizenden euro's aan omzetverlies.
» de Gelderlander
zondag 31 maart 2024, 11:28 uur
Ede organiseert bijeenkomsten voor omwonenden en ondernemers na gijzeling
NU.nlDe gemeente Ede organiseert komende week bijeenkomsten voor bewoners en ondernemers vanwege de gijzeling in Café Petticoat zaterdagochtend. Vier medewerkers van het café werden daarbij urenlang vastgehouden. Een 28-jarige inwoner van Ede is gearresteerd.
» NU.nl
zondag 31 maart 2024, 11:23 uur
Bijeenkomsten voor bewoners en ondernemers die getroffen zijn door gijzeling Ede
Omroep GelderlandDe gemeente Ede houdt komende week bijeenkomsten voor bewoners en ondernemers om de gijzeling in Café Petticoat zaterdagochtend. Voor de bewoners van de 125 adressen die ontruimd werden door de gijzeling, is dinsdagavond een bijeenkomst in het Raadhuis aan de Bergstraat. Zij hebben zaterdagavond hierover een brief ontvangen, aldus een woordvoerder van de gemeente.
» Omroep Gelderland
zondag 31 maart 2024, 10:26 uur
Ede is één ochtend wereldnieuws: dit weten we nu over de urenlange gijzeling
NU.nlEde werd zaterdag ongewild wereldnieuws door een urenlange gijzeling. Een 28-jarige inwoner van de stad hield vier werknemers van een café vast. Veel is nog onduidelijk, maar dit is wat we nu wél weten.
» NU.nl
zondag 31 maart 2024, 09:32 uur
Digitale volkswoede na gijzeling Ede: bedreigingen aan adres van onschuldige inwoner Kesteren
de StentorEen man uit Kesteren is zaterdagmiddag en avond lastiggevallen en bedreigd. In verschillende appgroepen ging rond dat hij de dader zou zijn van de gijzeling in Ede zaterdagochtend. Daar bleek echter niets van waar. Over de gijzeling zelf komen inmiddels meer details naar buiten.
» de Stentor
zondag 31 maart 2024, 09:10 uur
Digitale volkswoede na gijzeling Ede: bedreigingen aan adres van onschuldige inwoner Kesteren
de GelderlanderEen man uit Kesteren is zaterdagmiddag en avond lastiggevallen en bedreigd. In verschillende appgroepen ging rond dat hij de dader zou zijn van de gijzeling in Ede zaterdagochtend. Daar bleek echter niets van waar. Over de gijzeling zelf komen inmiddels meer details naar buiten.
» de Gelderlander
zondag 31 maart 2024, 09:10 uur
Digitale volkswoede na gijzeling Ede: bedreigingen aan adres van onschuldige inwoner Kesteren
PZCEen man uit Kesteren is zaterdagmiddag en -avond lastiggevallen en bedreigd. In verschillende appgroepen ging rond dat hij de dader zou zijn van de gijzeling in Ede zaterdagochtend. Daar bleek echter niets van waar. Over de gijzeling zelf komen inmiddels meer details naar buiten.
» PZC
zaterdag 30 maart 2024, 20:35 uur
VIDEO | Zo zag de dag van de gijzeling in Ede eruit
Omroep GelderlandUrenlang hield Ede zaterdag de adem in. Vier mensen werden gegijzeld in café Petticoat in het centrum. Rond 05.15 uur 's ochtends kwam bij de meldkamer in Apeldoorn de melding van het incident binnen. Al snel werd duidelijk dat er sprake was van een ernstige situatie.
» Omroep Gelderland
zaterdag 30 maart 2024, 18:46 uur
Café in Ede waar gijzeling plaatsvond voorlopig gesloten: 'Afschuwelijke film'
NU.nlHet Edese café Petticoat, waar een 28-jarige man zaterdag vier werknemers urenlang gijzelde, blijft tot zeker na Pasen gesloten. Dat meldt het café in een verklaring op Instagram. Na de paasdagen maakt het café in het centrum van Ede bekend wanneer het weer opengaat.
» NU.nl
zaterdag 30 maart 2024, 17:45 uur
Café Petticoat in Ede blijft tot na Pasen gesloten na gijzeling
Omroep GelderlandCafé Petticoat in Ede blijft tot zeker na Pasen gesloten. Dat laat het café op Instagram weten. Een 28-jarige man gijzelde zaterdag urenlang vier werknemers.
» Omroep Gelderland
zaterdag 30 maart 2024, 17:12 uur
Verdachte van gijzeling in Ede is man (28) uit dezelfde stad
de GelderlanderDe verdachte van de gijzeling in het Edese café Petticoat op zaterdagochtend is een 28-jarige man uit Ede zelf. Dat heeft de politie bekendgemaakt.
» de Gelderlander
zaterdag 30 maart 2024, 17:08 uur
FOTOSERIE EN VIDEO: Gijzeling in café Ede
Gelre NieuwsEDE – Zaterdagochtend heeft er een gijzeling plaatsgevonden in een café in Ede. In Café Petticoat, gelegen aan de Nieuwe Stationsstraat in het hart van de stad werden 4 mensen gegijzeld. Het personeel van het café werd urenlang gegijzeld, waardoor de nacht werd doordrenkt met angst en onzekerheid. Met opluchting kon aan het begin van […]
» Gelre Nieuws
zaterdag 30 maart 2024, 15:27 uur
Urenlange zenuwslopende gijzeling in café in Ede eindigt met aanhouding verdachte
Brabants DagbladEen gezellige avond en nacht feesten in café Petticoat in Ede mondde zaterdagochtend uit in een zenuwslopende gijzeling. Personeel van de dansclub werd urenlang bedreigd door een gewapende man. Pas rond 13.30 uur eindigde de dramatische gijzeling.
» Brabants Dagblad
zaterdag 30 maart 2024, 15:27 uur
Urenlange zenuwslopende gijzeling in café in Ede eindigt met aanhouding 28-jarige verdachte
PZCEen gezellige avond en nacht feesten in café Petticoat in Ede mondde zaterdagochtend uit in een zenuwslopende gijzeling. Personeel van de dansclub werd urenlang bedreigd door een gewapende man. Pas rond 13.30 uur eindigde de dramatische gijzeling. De politie meldt dat de gijzelaar een 28-jarige inwoner is van de Gelderse plaats.
» PZCFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NOS
Foto: Omroep Gelderland
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: Omroep Gelderland
Foto: NU.nl
Foto: Omroep Gelderland
Foto: NU.nl
Foto: Omroep Gelderland
Foto: NU.nl
Foto: Omroep Gelderland
Foto: NU.nl
Foto: Omroep Gelderland
Foto: PZC

Meer nieuws uit Ede

28 mei 08:11Veel schade na ongeval tussen twee auto’s
23 mei 15:21Warmtebedrijf Ede stoot veel te veel ammoniak uit, GGD vreest gezondheidsproblemen voor de buurt
22 mei 18:55Edese die drie keer over Ben (64) reed, krijgt ook in hoger beroep zes jaar cel
14 mei 20:42Fietsster raakt gewond na botsing met lijnbus
10 mei 09:56Gewonde bij bedrijfsongeval bij betonbedrijf, traumahelikopter opgeroepen
9 mei 15:59Bewoner sluit zichzelf buiten en bedenkt dan dat er nog iets op het vuur staat
6 mei 22:29Man belandt met scootmobiel in het water
5 mei 19:26Ongeluk met twee auto's op A12: vijf mensen naar het ziekenhuis
4 mei 16:16Bestelbus die al weken langs de weg zou staan in brand gevlogen, politie gaat uit van brandstichting
3 mei 21:07Twee gewonden na ongeval tussen scooter en auto
2 mei 19:57Enorme buien trekken over Nederland, straten in Ede staan blank
30 april 13:20'Dit had heel anders af kunnen lopen', opluchting na brand in verpleeghuis
29 april 21:13Groot ongeval op A12
28 april 08:30Politie doet inval na schietincident
26 april 07:37Geparkeerde auto door brand verwoest, politie onderzoekt brandstichting
24 april 22:23Volop politie aanwezig op bedrijventerrein, ook helikopter langere tijd ingezet
18 april 08:27Auto brandt midden in de nacht volledig uit in Ede
17 april 06:42Zoektocht op bouwterrein naar verdachte personen in Ede
16 april 11:45Vrachtwagen verliest laadklep bij ongeval
16 april 09:59Fietsster gewond na aanrijding met auto in Ede
RSS.