menu
zoek

Nieuws Den Haag

Karin Krukkert nieuwe politiechef Eenheid Den Haag

donderdag 1 juni 2023, 11:00 uur

Met de voorgedragen benoeming per 15 juli van Karin Krukkert tot politiechef en de benoeming per 1 juni van Tolga Koklu tot plaatsvervangend politiechef is de eenheidsleiding van de Eenheid Den Haag deze zomer weer op volle sterkte.

‘Na een heel mooie periode in de Eenheid Rotterdam ben ik ontzettend blij met mijn overstap naar de Eenheid Den Haag’, reageert Karin (55), die ernaar uitkijkt weer aan de slag te gaan in de eenheid waar ze eerder al zo’n 25 jaar werkte. ‘Afscheid nemen valt me wel zwaar. In Rotterdam heb ik de afgelopen jaren echt mogen ervaren wat het politiewerk zo mooi maakt: dat je het alleen samen kunt doen, op een warme en collegiale manier. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik ook in de Eenheid Den Haag, samen met alle collega’s en met veel plezier, een waardevolle bijdrage kan leveren aan zowel een veilige samenleving als aan een eenheid waarin collega’s zich veilig en mee verbonden voelen.’ Karin werkt sinds januari 2017 als hoofd Operatiën van de Eenheid Rotterdam, waar zij in oktober 2019 werd benoemd tot plaatsvervangend politiechef. Voor zij in deze eenheid toetrad tot de eenheidsleiding vervulde zij al diverse leidinggevende functies binnen de Eenheid Den Haag, onder meer als teamchef bij de Haagse bureaus Segbroek en Jan Hendrikstraat, waarnemend adjunct-directeur van (het toenmalige) Haaglanden IV en als sectorhoofd in Den Haag Centrum. Op 25 juli start Karin in haar nieuwe functie. Korpschef Henk van Essen feliciteert Karin van harte met haar benoeming: ‘Karin omschrijft zichzelf als een leidinggevende die het iedere dag weer een beetje beter wil doen voor de samenleving en de mensen in de organisatie. Een prachtige drijfveer voor een politiechef. Ik wens haar namens de korpsleiding veel succes in haar nieuwe rol in de eenheid waar ze ooit ook haar politieloopbaan begon.’

Tolga Koklu plaatsvervangend politiechef Ook Tolga Koklu (53) is geen onbekende in de Eenheid Den Haag, waar hij sinds 1 januari 2022 werkt als hoofd Operatiën. Daarvoor werkte hij al ruim anderhalf jaar als toegevoegd lid bij de eenheidsleiding. ‘Ik ben dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen en zal me ook in mijn nieuwe rol blijven inspannen voor de veiligheid in de Eenheid Den Haag en voor onze collega’s’, reageert Tolga op zijn benoeming tot plaatsvervangend politiechef. Tot de komst van Karin neemt hij eveneens de functie van politiechef waar. Namens de korpsleiding feliciteert Henk hem met zijn nieuwe rol. Voor Tolga toetrad tot de eenheidsleiding was hij onder andere sectorhoofd van district Den Haag West, operationeel specialist E in district Den Haag Zuid, teamchef in Delft en bij de Politieacademie. Daarnaast volgde hij gedurende vier jaar het International Management Development (IMD-)traject en was hij senior strategisch adviseur voor de internationale politiesamenwerking tussen Duitsland en Nederland en programmamanager bij de Europese Politieacademie in Boedapest.


» Politie.nl

Kaart nieuws Den Haag. Locatie nieuws: 52.07207 / 4.29300


donderdag 1 juni 2023, 12:05 uur
Karin Krukkert wordt nieuwe politiechef in Den Haag
Omroep WestKarin Krukkert wordt de nieuwe politiechef van de eenheid Den Haag. De 53-jarige vrouw volgt vanaf eind juli Paul van Musscher op, die na tien jaar vertrok. Tolga Koklu wordt de plaatsvervanger van Krukkert en neemt tot eind juli de honneurs waar.
» Omroep WestFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep West

Meer nieuws uit Den Haag

23 juli 15:44Slachtoffer dodelijke mishandeling in Den Haag is asielzoeker uit Somalië
22 juli 09:34Waarom een airco laten installeren in jouw huis of kantoor?
21 juli 12:45Twee berovingen met bedreiging van vuurwapen
19 juli 15:34Eritrese relschoppers moeten cel in en alle schade betalen
17 juli 15:17Verdachte van leggen vuurwerkbommen gaf mogelijk explosief aan jongen van 14
17 juli 11:25Explosie bij portiek, politie zoekt getuigen en camerabeelden
17 juli 10:14Jongen (13) die maandag uit zee werd gered overleden in ziekenhuis
16 juli 18:48Actrice en zangeres Wieteke van Dort (81) overleden
16 juli 18:08Jaar cel voor bedreigen Frans Timmermans, dader had verboden wapens en munitie in huis
16 juli 17:18Politieman krijgt strafontslag na discriminerende uitlatingen op sociale media
16 juli 17:10Trucker krijgt in hoger beroep lagere straf voor doodrijden agent
16 juli 15:01Vloeken, schelden en tieren: propvolle metro's door werkzaamheden en vakantiedienstregeling
15 juli 17:20Oezbeeks gezin mag voorlopig blijven, maar Maastrichtenaar gaat door met hongerstaking
15 juli 13:00Den Haag zet streep door omstreden parkeerpilot: toch geen vijftig euro ongeacht parkeertijd
13 juli 19:37Twee aanrijdingen tijdens politieachtervolging in Den Haag
13 juli 10:33Jeugdboekenschrijfster Tonke Dragt (93) overleden
12 juli 19:26Geen dwangsom Staat op verbod levering F35-onderdelen naar Israël
12 juli 15:37Mensen van hetzelfde geslacht mogen trouwen op Aruba en Curaçao
11 juli 16:26Vorig jaar verschenen meer mensen voor de rechter vanwege bedreigen politici
11 juli 13:49Nieuwe uitkijktoren in Den Haag biedt zicht op renovatie Binnenhof
RSS.