menu
zoek

Nieuws De Rijp

Drugslab ontmanteld in De Rijp

vrijdag 16 juni 2023, 08:25 uur

Op dinsdag 13 juni heeft de politie een drugslab aangetroffen in een loods op bedrijventerrein De Volger in De Rijp. Er zijn twee verdachten aangehouden en het pand is door de burgemeester gesloten.

Waar: Volger in De Rijp

Tijdens een surveillance stapten twee agenten de loods binnen voor een praatje. In de loods roken zij een amfetaminegeur en na controle stuitten zij op jerrycans, ketels, chemicaliën en honderden liters BMK. Dit is een zogeheten precursor waarvan (meth)amfetamine kan worden gemaakt. Ook werd een groot geldbedrag aangetroffen. Na de ontdekking zijn een 55-jarige man uit Purmerend en een 25-jarige man uit Nieuwkoop aangehouden. Hun betrokkenheid wordt onderzocht. Het drugslab is ontmanteld, de spullen en chemicaliën zijn afgevoerd en vernietigd. Pand gesloten Op last van burgemeester Anja Schouten is het pand gesloten. Productie, handel en opslag van drugs kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties. Bijvoorbeeld brandgevaar, de aanwezigheid van drugscriminelen en het risico op ripdeals. De gemeente gebruikt de Wet Damocles om een eind te maken aan dit soort onveilige situaties. Door de tijdelijke sluiting van een drugspand komt er een einde aan het acute gevaar en stopt de aanloop van drugscriminelen en -gebruikers. Vermoedt u een drugslab? Bij de productie van drugs worden verschillende chemische stoffen gebruikt. Deze chemicaliën kunnen gemakkelijk brand veroorzaken en tot explosies leiden. Daarmee vormen de drugslabs een groot gevaar voor de omgeving. In Noord-Holland gingen al meerdere panden in vlammen op, nadat drugslabs ontploften. Heeft u een vermoeden van een drugslab bij u in de buurt? Meld dit dan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000, of bel met de politie via 0900-8844. Wilt u weten hoe u een drugslab kunt herkennen? Kijk dan op www.nhdrugsalert.nl.


» Politie.nl

Kaart nieuws De Rijp. Locatie nieuws: 52.54811 / 4.84402 Volger
Volger in De Rijp


vrijdag 16 juni 2023, 12:09 uur
Agenten stuiten per toeval op drugslab bij bedrijventerrein De Rijp
RTV N-HOp een bedrijventerrein in De Rijp is afgelopen dinsdag een drugslab ontdekt. Agenten gingen af op een sterke amfetaminegeur in een van de loodsen en troffen daar een productielocatie aan van harddrugs. Een man (55) uit Purmerend en een 25-jarige man uit Nieuwkoop zijn aangehouden.
» RTV N-H
vrijdag 16 juni 2023, 11:19 uur
Amfetaminegeur leidt naar drugslab en twee arrestaties in De Rijp
CrimesiteDe politie heeft dinsdag een drugslab aangetroffen in een loods op bedrijventerrein De Volger in De Rijp (gemeente Alkmaar). Er zijn twee verdachten van 25 en 55 aangehouden en het pand is door de burgemeester gesloten, aldus de politie vrijdag. (Beeld uit archief) Tijdens een surveillance stapten twee agenten de loods binnen voor een praatje.
» Crimesite
vrijdag 16 juni 2023, 08:37 uur
Twee aanhoudingen na aantreffen drugslab
HardnieuwsDE RIJP - Vrijdagmorgen 16 juni heeft de politie bekendgemaakt dat ze een drugslab hebben aangetroffen aan de Volger in De Rijp.
» HardnieuwsFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: RTV N-H

Meer nieuws uit De Rijp

16 juni 12:09Agenten stuiten per toeval op drugslab bij bedrijventerrein De Rijp
RSS.