menu
zoek

Nieuws De Meern

Politie houdt verdachten aan voor serie woninginbraken

dinsdag 16 augustus 2022, 12:51 uur

De politie heeft onderzoek gedaan naar een serie woninginbraken in De Meern. Dit onderzoek heeft geleidt tot de aanhouding van drie verdachten, allen afkomstig uit De Meern. De verdachten zijn voorgeleid en twee van hen zitten momenteel nog in hechtenis.

De laatste weken steeg het aantal woninginbraken in De Meern aanzienlijk. De buit bestond voornamelijk uit geld en sieraden. Vanwege de grote impact die een woninginbraak op de slachtoffers heeft, heeft de politie veel energie gestoken in het voorkomen van nieuwe inbraken. Bij het bestuderen van camerabeelden uit de buurt en door andere onderzoeksresultaten kwam de politie meerdere verdachten op het spoor. Het drietal in de leeftijd van 22, 25 en 27 jaar wordt in verband gebracht met vier (poging) woninginbraken en een helingzaak. De politie onderzoekt nog of zij mogelijk ook betrokken zijn bij andere woninginbraken in het gebied. Meerdere goederen weer terug naar eigenaren De verdachten zijn de afgelopen week op verschillende momenten gearresteerd. Dankzij doorzoekingen konden een aantal goederen direct worden teruggebracht naar de rechtmatige eigenaren. Een van de verdachte is na verhoor heengezonden. Twee anderen zitten nog in hechtenis. Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.  Vierde aanhouding Los van deze zaak is er op 6 augustus ook een andere aanhouding verricht voor een woninginbraak en een poging daartoe. Een 48-jarige man uit Utrecht werd op heterdaad betrapt in de Meern. Deze verdachte zit momenteel nog in hechtenis. Voorkom inbraak Door kleine aanpassingen in het huis aan te brengen, wordt het voor inbrekers al lastiger om binnen te treden. Door het plaatsen van extra opzetsloten bij ramen, is het moeilijker voor een inbreker om een raam open te breken. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de bovenverdieping, beveilig ook balkondeuren, ramen en dakramen extra goed. Meer advies op het gebied van hang- en sluitwerk? Kijk voor meer informatie op www.politiekeurmerk.nl Meld verdachte situaties Een woninginbraak is een ingrijpende gebeurtenis waarvan de emotionele verwerking vaak veel tijd in beslag neemt. De impact is enorm, op iedereen die dit overkomt. Naast de ernstige aantasting van het veiligheidsgevoel, is er grote impact van het gemis van de veelal onvervangbare persoonlijke spullen. Daarnaast zorgen woninginbraken in het algemeen voor aantasting van het veiligheidsgevoel dat men ervaart in het eigen huis of in de eigen omgeving. De onrust bij buurtbewoners neemt hierdoor ook toe in het algemeen.  De politie vraagt dan ook om verdachte situaties altijd te melden, of dit nu overdag, ’s avonds of ’s nachts is. Melding maken helpt! Mocht u iets opvallends of verdachts zien, neem direct contact op met 112


» Politie.nl

Kaart nieuws De Meern. Locatie nieuws: 52.07767 / 5.02740


dinsdag 16 augustus 2022, 15:41 uur
Drie verdachten aangehouden voor woninginbraken De Meern
RTV UtrechtVoor een reeks van woninginbraken in De Meern zijn drie verdachten opgepakt. Tijdens het onderzoek kreeg de politie het trio, allen afkomstig uit De Meern, in het vizier.
» RTV UtrechtFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Utrecht

Meer nieuws uit De Meern

23 augustus 15:48Utrechter krijgt 10 jaar cel voor rol in internationale drugshandel
14 mei 10:43Man overleden bij steekincident in woning
30 januari 12:46Twee gewonden bij ongeval A12, boetes voor filmende voorbijgangers
22 december 12:04Gewapende straatrovers met bivakmutsen slaan toe in De Meern
16 augustus 15:41Drie verdachten aangehouden voor woninginbraken De Meern
18 juli 21:28Gemaal in De Meern staat aan: ‘Door droogte is meer zoet water nodig’
30 juni 14:46A12 De Meern tijdelijk dicht na ernstig ongeluk, weg is inmiddels weer vrij
25 juni 08:11Ernstig gewonde bij steekpartij in De Meern, verdachte opgepakt door politie
23 februari 17:18Verkoper van pgp-telefoons aangehouden om witwassen
12 augustus 11:27Lichaam in Utrechtse plas blijkt van vermiste vrouw
16 juli 15:0214 jaar cel en tbs voor moord op ex-vriendin De Meern, die zelf fatale ruzie opnam met telefoon
4 juli 08:37Duitser parkeert auto na lekke band op linker rijstrook van A12 en wisselt wiel
2 juli 18:01Bizarre geluidsopname van moord op Dimi (30): 'Doe normaal, David!’
RSS.