menu
zoek

Nieuws Burgum

Provincie Friesland - Politie stuit op 200 kilo illegaal vuurwerk in Burgum, Hijum en Oudebildtzijl

donderdag 8 december 2022, 13:36 uur

De politie heeft 200 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen in woningen in Burgum, Hijum en Oudebildtzijl. Een special vuurwerkteam doorzocht drie woningen, na meldingen van vuurwerkoverlast. Het vuurwerk is in beslag genomen en wordt binnenkort vernietigd.

Zwaar vuurwerk naast gasfles In de woning in Burgum trof de politie meer dan honderd kilo professioneel vuurwerk aan. Een deel van het vuurwerk lag naast een gasfles die was aangesloten op een gaskachel. Bij het vuurwerk zaten onder andere 22 ‘shells’, ook wel mortierbommen genoemd. In een woning in Oudebildtzijl vond de politie ruim 75 kilo vuurwerk, waaronder nitraten en ander professioneel vuurwerk. Het bezit hiervan is verboden. In Hijum werd nog eens 15 kilo professioneel vuurwerk in beslag genomen. Al het gevonden vuurwerk wordt binnenkort vernietigd. Overlast en gevaar voor de buurt De politie krijgt in aanloop naar de jaarwisseling regelmatig meldingen van overlast door zwaar vuurwerk. Illegaal vuurwerk levert voor de buurt niet alleen overlast op, maar kan ook zeer gevaarlijke situaties opleveren, zoals in Burgum. Het is niet voor te stellen wat er was gebeurd als dit vuurwerk in de woning was ontploft. De politie werkt met een speciaal vuurwerkteam dat zich richt op het verminderen van vuurwerkoverlast.

Bestuurlijke maatregel voor twee bewoners De bewoners van de woningen in Burgum en Oudebildtzijl krijgen van de burgemeester een bestuurlijke maatregel opgelegd. Dit geeft de burgemeester de bevoegdheid om er bij herhaling voor te kiezen om de bewoner tijdelijk uit huis te plaatsen. Zelf vuurwerkoverlast melden Vuurwerkoverlast in je woonomgeving is altijd vervelend en soms erg gevaarlijk. Wil je overlast door (verboden) vuurwerk melden? Bel dan alleen bij een (levens)gevaarlijke situatie met het noodnummer 112. Is de situatie niet gevaarlijk? Meld de overlast dan via het meldformulier hieronder. Je kunt vuurwerkoverlast ook rechtstreeks bij je gemeente melden.


» Politie.nl


Kaart nieuws Burgum. Locatie nieuws: 53.19989 / 5.99618


donderdag 8 december 2022, 15:37 uur
Politie treft 200 kilo illegaal vuurwerk aan in woningen in Burgum, Hijum en Oudebildtzijl
Leeuwarder CourantEen speciaal vuurwerkteam van de politie heeft 200 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen in drie woningen in Burgum, Hijum en Oudebildtzijl. De politie onderzocht de woningen nadat er meldingen van vuurwerkoverlast waren gekomen. Drie personen moeten binnenkort voor de rechter verschijnen.
» Leeuwarder Courant
donderdag 8 december 2022, 14:56 uur
200 kilo illegaal vuurwerk gevonden in verschillende huizen in Friesland
de TelegraafDe politie heeft in Friesland 200 kilo illegaal vuurwerk gevonden. De partij werd aangetroffen in drie woningen in Burgum, Hijum en Oudebildtzijl. Het vuurwerk is in beslag genomen en wordt binnenkort vernietigd, meldt de politie donderdag.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Burgum

15 maart 13:52Video | Schip in de kreukels na aanvaring met brug in Burgum
15 december 09:35Evert Hoolwerf 6e in eerste marathon op natuurijs
15 december 05:30Het is goed dat de schaatsmarathon in Noordlaren niet doorgaat | Stelling van de dag
12 december 12:00Komt-ie wel of komt-ie niet? Nieuw-Buinen doet gooi naar eerste marathon op natuurijs
8 december 15:37Politie treft 200 kilo illegaal vuurwerk aan in woningen in Burgum, Hijum en Oudebildtzijl
3 mei 20:27Drie gewonden door explosie en brand in jachthaven Burgum
11 maart 14:48Shovel vat vlam
1 februari 15:37Groot aantal coronabesmettingen Berchhiem in Burgum
8 januari 18:34Man (66) belandt met auto in sloot en overlijdt
3 juli 08:09Keukenbrand snel onder controle
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?