menu
zoek

Nieuws Boskoop

Welk soort trap past het beste bij jouw stadswoning?

dinsdag 28 maart 2023, 15:56 uur

Ben jij trotse bezitter van een stadswoning, maar is deze nog niet helemaal naar jouw wens? Wellicht heb je een aantal verbouwingen op de planning staan, zoals het nemen van een andere trap. Een trap is namelijk vaak het eerste wat je ziet als je een huis binnenstapt, en deze moet natuurlijk wel mooi en netjes zijn. Welk materiaal en welke vorm voor een trap het beste bij jouw stadswoning past, zetten we hieronder voor je op een rij.

1. Stalen trap
Een stadswoning die strak, modern en industrieel is ingericht, gaat goed samen met een stalen trap. Een stalen trap is namelijk ook strak van design, waardoor het goed past bij een moderne woning. Maar ook als je een andere interieurstijl hebt kan een stalen trap goed aansluiten: je kunt de stalen trappen van Stairfactory namelijk zelf samenstellen. Zo kun je naast stalen treden bijvoorbeeld ook kiezen voor hout.

Naast het mooie uiterlijk van een stalen trap, heeft een stalen trap nog meer voordelen. Zo kan een stalen trap in ieder gewenste vorm en model gemaakt worden. Bovendien is de levensduur van een stalen trap erg lang en zal het niet gauw beschadigen, aangezien het gemaakt is van rvs.

2. Houten trap
Een houten trap is nog steeds ongekend populair in veel huishoudens. Een houten trap heeft namelijk een natuurlijke uitstraling. Bovendien is een houten trap veelzijdig, aangezien je voor een houten trap voor verschillende houtsoorten én verschillende kleuren kunt kiezen. Je kunt een houten trap dus helemaal zelf samenstellen zoals jij ‘m wil, zodat deze eigenlijk in ieder interieur past. Toch heeft een houten trap wel iets meer onderhoud nodig. Zo zal een houten trap bijvoorbeeld sneller beschadigingen oplopen dan een stalen trap. Daarnaast werkt hout natuurlijk, wat kan betekenen dat het kan krimpen of uitzetten.

3. Glazen trap
Zeg maar hallo tegen een supermoderne trap wanneer je kiest voor glas. Glazen trappen zijn strak, echt eyecatchers en laten daglicht door. Een glazen trap zorgt er dus voor dat er optisch meer ruimte ontstaat. Ideaal voor in een kleinere ruimte, of juist in een ruimte waar de trap alle aandacht mag krijgen. Het nadeel van glas is dat je gauw vlekken ziet.

Verschillende vormen trappen
Wanneer je voor het materiaal hebt gekozen, kun je nadenken over de vorm van jouw trap. Voor stalen trappen kun je in principe voor iedere vorm kiezen, omdat staal in alle vormen kan worden gelast. Denk bijvoorbeeld aan een wenteltrap, een muizentrap, een dichte trap, een steektrap of een onder- of bovenkwart. Denk na welke vorm het beste bij jouw stadswoning past en maak op basis daarvan jouw keuze.






Meer nieuws uit Boskoop

11 april 10:37Dode gevonden in rivier
20 juni 13:32Explosie bij winkel Boskoop
28 maart 15:56Welk soort trap past het beste bij jouw stadswoning?
1 februari 11:39Uitpraatprocedure na melding van mogelijk vuurwapen in auto
14 januari 20:10Ravage na ongeluk: busje breekt doormidden, auto in de sloot
28 november 11:12ProRail doet aangifte om fietsen die op spoor gegooid zijn
23 november 07:00School sluit vanwege lerarentekort: ‘Ze zeggen te gaan loten waar onze kinderen heen moeten’
8 augustus 18:14Geschrokken gezin na inval Boskoop: 'Wisten niet wat ons overkwam'
14 juli 11:38Meeste geëvacueerde bewoners Boskoop weer terug naar huis na reparatie gaslek
28 april 15:03Getuigen gezocht na overval op woning
21 december 11:47Negende kind voor tv-familie De Kraantjes: dochter Elin Madelief geboren na bevalling van 35 minuten
23 juni 20:05Levensgevaarlijk verwond door een schot door een dichte deur
4 juni 18:11Kindje (2) per ongeluk opgesloten in hete auto; politie slaat raam in
13 mei 11:21Snel verdachten opgepakt na gewelddadige woningoverval
10 mei 11:51Gewapende woningoverval Boskoop, politie zoekt getuigen
15 april 14:54Man valt spelende kinderen lastig en doet vieze voorstellen
2 april 16:47Man (48) omgekomen bij brand in loods in Boskoop
31 maart 16:33Verwijderen van asbest na brand in Boskoopse schuur begint donderdag
RSS.