menu
zoek

Nieuws Berkel en Rodenrijs

Automobilist aangehouden na dollemansrit

maandag 29 mei 2023, 16:38 uur

Zondagmiddag stuurde de meldkamer agenten naar Berkel en Rodenrijs waar een grijze auto meerdere aanrijdingen had veroorzaakt en was doorgereden. Dit was het begin van de chaos die een 48-jarige man uit Schiedam heeft aangericht. Niet alleen auto’s zijn beschadigd, ook mensen raakten gewond en een slagboom werd vernield.

Waar: Teldersweg en Gordelpad in Berkel en Rodenrijs

Rond 16.00 uur begon de zoektocht naar een grijze auto die in Berkel en Rodenrijs meerdere auto’s had geramd. Getuigen zagen hem op de kruising G.K. Van Hogendorpweg en Schieplein, op de Teldersweg en Gordelpad en even later op het parkeerterrein van het SFG ziekenhuis, waar hij tegen een bouwconstructie reed en de slagboom vernielde. Er lagen meerdere brokstukken van de auto op de weg. Getuigen hielpen ons met de vervolgroute van de levensgevaarlijke wegpiraat. In deze roekeloze rit raakten er drie mensen lichtgewond. Op de A20 konden we hem samen met de Marechaussee stilzetten. Inmiddels reed de man op twee velgen. Het aanhouden van de man onder invloed was geen gemakkelijke taak. Hij werkte totaal niet mee, schreeuwde en schopte naar agenten en Marechaussee. Het stroomstootwapen is ingezet, maar ook dat deed weinig. Hij bleef zich verzetten en om zich heen trappen. Uiteindelijk is er nog een keer getaserd en konden we de Schiedammer in de boeien slaan.  Vandaag wordt hij voorgeleid aan de Hulp Ovj omdat dat gisteren in verband met zijn toestand niet mogelijk was. Onder invloed van wat de man was en of er nog meer aan de hand was, wordt uiteraard onderzocht.  Dank aan getuigen Veel dank aan alle getuigen die ons gisteren zo goed hebben geholpen. Deze bestuurder had nog veel meer kunnen veroorzaken door zijn levensgevaarlijke rijgedrag. Er worden hem meerdere feiten aangerekend. Onder andere poging doodslag, verlaten plaats ongeval (VPO) en gevaarlijk rijgedrag. Mochten er mensen zijn die ook schade hebben ondervonden aan hun auto of op een andere manier, meld dit dan alsnog. Via 0900-8844 of via bijgesloten formulier. 


» Politie.nl

Kaart nieuws Berkel en Rodenrijs. Locatie nieuws: 52.00049 / 4.46903 Teldersweg en Gordelpad
Teldersweg en Gordelpad in Berkel en Rodenrijs


maandag 29 mei 2023, 21:02 uur
Automobilist aangehouden die spoor van ravage achterliet tijdens dollemansrit
NU.nlEen automobilist onder invloed heeft zondag in de omgeving van Berkel en Rodenrijs en Rotterdam voor chaos gezorgd. De 48-jarige man uit Schiedam ramde meerdere auto's en vernielde een slagboom. Ook raakten drie mensen lichtgewond door zijn roekeloze rit. Hij werd onder hevig protest aangehouden.
» NU.nl



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl

Meer nieuws uit Berkel en Rodenrijs

18 oktober 14:01Meerdere explosies in regio Rotterdam, ook bij bedrijfspand waar ripdeal was
18 oktober 13:21Explosie en voertuigbrand Berkel en Rodenrijs
29 mei 21:02Automobilist aangehouden die spoor van ravage achterliet tijdens dollemansrit
21 februari 16:26Tankstation in Berkel en Rodenrijs overvallen; politie zoekt getuigen
12 december 11:1912 jaar geëist voor betrokkenheid neersteken advocaat Zoetermeer
15 november 22:10Politie heropent onderzoek naar vergismoord op Rob Zweekhorst
11 oktober 22:30Arrestaties in Moordrecht en Zoetermeer in omvangrijk drugsonderzoek
29 augustus 10:56Arno (62) ging naar buurtfeest in plaats van opening padelbanen, met een fatale afloop
12 augustus 09:15Vakantie valt in het water: bestuurder haalt caravan op, maar rijdt daarna de sloot in
7 juni 09:13Ruim 1,4 miljoen mensen zien Kopen zonder kijken-stel ‘de nachtmerrie van het programma’ zijn
6 juli 15:5118 jaar cel voor moord op Poolse man
RSS.