menu
zoek

Nieuws Berg en Terblijt

Twee verdachten aangehouden in onderzoek internationale drugshandel en witwassen

woensdag 7 juni 2023, 12:05 uur

In een pand aan de Grote Straat in Berg en Terblijt is woensdagmorgen een 40-jarige man aangehouden. Tegelijkertijd is in het Belgische Zutendaal een 55-jarige man aangehouden. De mannen worden verdacht van de handel in verdovende middelen en witwassen.

Waar: Grote Straat in Berg en Terblijt

Doorzoeking In het pand in Berg en Terblijt heeft een doorzoeking plaatsgevonden. Beide verdachten zitten vast voor verder verhoor. De 40-jarige verdachte wordt voorgeleid bij de rechter-commissaris. Na de uitleveringsprocedure zal ook de 55-jarige Belgische verdachte worden voorgeleid. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Lopend onderzoek Dit onderzoek houdt verband met de aanhoudingen van een 47-jarige man uit Valkenburg en een 28-jarige man uit het Belgische Lanaken. Beide verdachten zitten nog vast. Gebruik gemaakt van gekraakte crypto De verdenkingen zijn gebaseerd op informatie afkomstig uit Sky ECC, een gekraakte cryptodienst. Deze cryptodienst wordt veelvuldig gebruikt door criminelen. De afgelopen jaren zijn versleutelde chatdiensten, waardoor criminelen zich onbespied voelen, razend populair geworden. Door het ontmantelen van deze diensten heeft de politie al miljoenen chatberichten getraceerd en is een groot aantal verdachten aangehouden en tot lange celstraffen veroordeeld. Witwassen Bij witwassen gaat het om het uitvoeren van transacties die erop gericht zijn crimineel geld een ogenschijnlijk legale herkomst te geven. Witwassen van criminele winsten van anderen en ook het meewerken hieraan is strafbaar.


» Politie.nl

Kaart nieuws Berg en Terblijt. Locatie nieuws: 50.86372 / 5.77654 Grote Straat
Grote Straat in Berg en Terblijt


woensdag 7 juni 2023, 12:49 uur
Nederlandse en Belgische drugsverdachten aangehouden
CrimesiteDe politie heeft woensdag in Berg en Terblijt een 40-jarige man aangehouden, verdacht van drugshandel en witwassen. Tegelijkertijd is in het Belgische Zutendaal een verdachte gearresteerd. Vast De Nederlandse man werd aangehouden in een pand aan de Grote Straat in Berg en Terblijt.
» Crimesite
woensdag 7 juni 2023, 12:37 uur
Man (40) in Berg en Terblijt opgepakt bij onderzoek naar internationale drugshandel
De LimburgerEen veertigjarige man is woensdagochtend in Berg en Terblijt door de politie opgepakt op verdenking van internationale handel in verdovende middelen en internationaal witwassen. Tegelijkertijd hebben Belgische agenten ook een man (55) aangehouden in het Belgische Zutendaal.
» De Limburger
woensdag 7 juni 2023, 12:36 uur
Aanhouding in Berg en Terblijt om drugshandel en witwassen
1LimburgTwee mannen zijn woensdagochtend aangehouden wegens verdenking van handel in verdovende middelen en witwassen. Eén van de verdachten is een 40-jarige man, die werd aangehouden in een pand aan de Grote Straat in Berg en Terblijt.
» 1Limburg



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: De Limburger
Foto: 1Limburg

Meer nieuws uit Berg en Terblijt

7 juni 12:49Nederlandse en Belgische drugsverdachten aangehouden
10 juni 15:35Vrouw (74) overleden aan verwondingen na aanrijding met tractor
21 oktober 07:12Limburgse luisteraar raadt Het Geluid en wint 52.800 euro
16 oktober 22:21Auto gelanceerd bij eenzijdig ongeval Berg en Terblijt, automobilist omgekomen
RSS.