menu
zoek

Nieuws Bentelo

Ruiming kippen bij besmette pluimveehouderij in Bentelo begonnen

woensdag 5 januari 2022, 10:52 uur

Op twee pluimveebedrijven in Bentelo is gestart met de ruiming van 189.000 kippen. Vrachtwagens met containers zijn vanmorgen het terrein op gereden. Op één van de bedrijven staat vast dat er een uitbraak is van vogelgriep.

» RTV Oost



woensdag 5 januari 2022, 08:07 uur
Vogelgriep Bentelo: Pluimveesector staat voor een raadsel
RTV OostHoe kon het bedrijf in Bentelo, waar gisteren is vastgesteld dat er de gevaarlijke variant van vogelgriep is uitgebroken, besmet raken? Die vraag houdt de sector bezig en baart ook zorgen. Voorzitter Bart-Jan Oplaat van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders zegt dat de ophokplicht die al maanden geldt, niet afdoende is.
» RTV Oost
woensdag 5 januari 2022, 01:57 uur
189.000 kippen afgemaakt op pluimveebedrijven in Bentelo vanwege vogelgriep
NOSOp twee bedrijven in Bentelo worden 189.000 kippen afgemaakt in verband met een vogelgriepuitbraak. Het virus werd gisteren vastgesteld op een pluimveebedrijf in de Overijsselse plaats en onderzoek heeft uitgewezen dat het gaat om een gevaarlijke en zeer besmettelijke variant van vogelgriep.
» NOS
woensdag 5 januari 2022, 00:00 uur
Vogelgriep bij pluimveebedrijf Bentelo, 120.000 kippen afgemaakt
de TelegraafIn het Overijsselse Bentelo is bij legkippen op een pluimveebedrijf vogelgriep (H5) vastgesteld, meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het gaat om een gevaarlijke (hoog pathogene) variant van de vogelgriep.
» de Telegraaf
dinsdag 4 januari 2022, 22:39 uur
Besmettelijke variant vogelgriep: ruim 400.000 kippen en kuikens geruimd deze week
BN DeStemOp een pluimveebedrijf van een ondernemer in Bentelo, waar eerder vandaag vogelgriep is vastgesteld, moeten alle 120.000 legkippen worden geruimd. Een vestiging ernaast met 69.000 kippen wordt eveneens geruimd. Net zoals bij een pluimveebedrijf in Blija (Friesland) gisteren, dragen de dieren een besmettelijke variant van de vogelgriep.
» BN DeStem
dinsdag 4 januari 2022, 22:18 uur
Vogelgriepvirus Bentelo blijkt gevaarlijke variant; ruiming van 189.000 kippen noodzakelijk
RTV OostDe Nederlandse Voedsel- en Watenautoriteit (NVWA) gaat op twee bedrijven in Bentelo in totaal 189.000 kippen ruimen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de vogelgriep die eerder vandaag werd vastgesteld op een pluimveebedrijf de gevaarlijke hoog pathogene vorm is.
» RTV Oost
dinsdag 4 januari 2022, 19:22 uur
Vogelgriep grijpt om zich heen
Blik op NieuwsIn Bentelo (gemeente Hof van Twente, provincie Overijssel) is bij legkippen op een pluimveebedrijf vogelgriep (H5) vastgesteld.
» Blik op Nieuws
dinsdag 4 januari 2022, 16:44 uur
Vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf in Bentelo
RTV OostBij legkippen op een pluimveebedrijf in Bentelo is vogelgriep vastgesteld. Het is nog niet bekend of het gaat om de mildere variant (laag pathogeen) of de hoog pathogene vorm, die leidt tot ernstige ziekte en sterfte bij het pluimvee. Drie pluimveebedrijven die in een straal van 1 kilometer liggen, worden geblokkeerd en onderzocht.
» RTV Oost



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Oost
Foto: RTV Oost
Foto: RTV Oost
Foto: RTV Oost
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: BN DeStem

Meer nieuws uit Bentelo

23 februari 17:45De bizarre crash van een Porsche: van racegeluid naar piepende remmen en de onvermijdelijke klap
5 januari 10:52Ruiming kippen bij besmette pluimveehouderij in Bentelo begonnen
RSS.