menu
zoek

Nieuws Belt-Schutsloot

Nepagenten gearresteerd

woensdag 2 oktober 2024, 10:56 uur

Maandagnacht heeft de politie twee ‘nep-agenten’ aangehouden die worden verdacht van oplichting. Beide mannen deden zich in o.a. Belt-Schutsloot (gemeente Meppel) voor als politieagent en slaagden erin om sieraden te ontfutselen bij een bewoonster.

Rond middernacht wisten de mannen het slachtoffer te bewegen om sieraden mee te geven; deze zouden ze veiligstellen, omdat er dieven in de buurt waren gesignaleerd. Nadat de collega’s zonder uniform vertrokken waren, vertrouwde de vrouw het niet en belde de politie. Een alerte buurman had het kenteken genoteerd en korte tijd later werd die bewuste auto is door de politie in Amsterdam stopgezet. De 2 inzittenden hadden hetzelfde signalement en zijn aangehouden. Zij zijn inmiddels weer heengezonden, maar blijven verdachten in het onderzoek. Het gaat om een man van 21 jaar uit Egmond aan Zee en een man van 31 jaar uit Tegelen. Wees alert Dader 1 belde op het vaste telefoonnummer en deed zich voor als politieman van een plaatselijk politieteam. Hij gaf de opdracht direct de mobiele telefoon uit te zetten; waarschijnlijk zodat de bewoner tussentijds niemand om raad kon bellen. De dader noemde namen van enkele familieleden om vertrouwen te wekken. Met hen zou overlegd zijn om de sieraden op te halen. Dader 2 kwam tijdens het telefoongesprek aan de deur; hij stelde zich ook voor als politieman en kwam de sieraden ophalen. Deze man noemde wat codes, die dader 1 ook verteld had. Tips De politie gaat nooit op deze manier te werk. Een agent zal nooit vragen om waardevolle spullen of geld af te staan om deze ‘veilig te stellen’. Word je gebeld door iemand die zich voordoet als politiemedewerker en vertrouw je het niet? Hang op en maak melding bij de politie. Je kunt hiervoor het telefoonnummer 0900-8844 bellen. Vraag een agent die bij je aan de deur staat altijd om zijn of haar politie-identificatie. Op zo’n legitimatiebewijs (een pasje ter grootte van een rijbewijs) staat een politielogo, een foto en het dienstnummer. Kan de ‘agent’ geen ID tonen of twijfel je aan de echtheid ervan? Bel dan 112, aangezien het om een heterdaadsituatie gaat. Laat een agent die zich niet kan identificeren nooit zomaar binnen. ^JA


» Politie.nl

Kaart nieuws Belt-Schutsloot. Locatie nieuws: 52.66962 / 6.06436


woensdag 2 oktober 2024, 20:31 uur
Twee Bredase nepagenten aangehouden na poging tot diefstal in Kampen
BN DeStemBREDA - De politie heeft twee mannen aangehouden die zich voordeden als nepagenten in de omgeving van de Horst in Kampen. Het gaat om een man van 19 jaar uit Breda en een man van 24 jaar uit Teteringen. Ze zouden een babbeltruc hebben gebruikt om kostbare spullen te stelen bij een vrouw.
» BN DeStem
woensdag 2 oktober 2024, 13:20 uur
Nepagenten waarschuwen slachtoffers voor nepagenten, maar dan wordt de echte politie ingeschakeld
de StentorTwee nepagenten worden op 23 september in Kampen aangehouden na een mislukte babbeltruc. Een week later, op 30 september, is het weer raak, maar dan in Belt-Schutsloot. In beide gevallen waarschuwen de nepagenten voor...nepagenten.
» de Stentor
woensdag 2 oktober 2024, 12:17 uur
Nepagenten gearresteerd
Blik op NieuwsDe politie twee ‘nep-agenten’ aangehouden die worden verdacht van oplichting. Beide mannen deden zich in o.a. Belt-Schutsloot (gemeente Meppel) voor als politieagent en slaagden erin om sieraden te ontfutselen bij een bewoonster.
» Blik op Nieuws
woensdag 2 oktober 2024, 11:32 uur
Nepagenten actief in Kampen en Belt-Schutsloot, zo geraffineerd gingen zij te werk
RTV OostDankzij een gezonde dosis wantrouwen van een vrouw uit Kampen heeft de politie maandag twee nepagenten aangehouden. Het gaat om een man van 19 uit Breda en een 24-jarige man uit Teteringen. Ze worden ervan verdacht dat ze de vrouw van haar sieraden wilden beroven.
» RTV Oost



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Oost
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Belt-Schutsloot

2 oktober 20:31Twee Bredase nepagenten aangehouden na poging tot diefstal in Kampen
24 augustus 10:57Man die overboord raakte op Belterwijde dood gevonden in water
9 augustus 21:45Hoe Belt-Schutsloot zich opmaakt voor de jaarlijkse gondelvaart
9 augustus 19:23Metershoog kunstwerk valt vlak voor gondelvaart om: ‘Hij was echt perfect’
13 augustus 14:13Gondelvaart in Belt-Schutsloot: Klapstoel, koelbox, camera en genieten maar!
RSS.